התנדבות לקרבי

יונית7

New member
לא בטוח שבגיל 17-18 הם בשלים לקלוט

את מלוא ההשלכות של השרות הקרבי. רוב הבנים עדיין ילדותיים בגיל הזה במידה מסוימת. לא תמיד הרצון שהם מביעים לשרת בקרבי נובע משיקולים של אהבת הארץ, הרבה פעמים זה רק רצון לעשות רושם.

mars4

New member
תרשי לי לחלוק. על מי יש לעשות רושם?

רוב החברים של בני משרתים קל"ב בתפקידים תומכי לחימה שונים [ספר, גנן, נהג מלגזה, מש"ק ממטרות וכו'] בכל פעם שהוא מגיע הביתה [שזה יוצא עכשו, באימון מתקדם, שוש אחד לשבועיים [ מה שנקרא בעגה 2/12 ] הוא מקנא בהם על זה שהם נמצאים בבית, יכולים לבלות , לראות את החברות שלהם מתי שרוצים ועוד. אבל לא היה מתחלף איתם בשום פנים ואופן. אם כבר לשרוף 3 שנים , עדיף שייצא מזה משהו ולא סתם להעביר את הזמן [ציטוט שלו]. אני בהחלט חושב שהבנים , בני 18-19 שבשלים לאחריות לפקד על אחרים, לנהוג בטנקים, להשיט ספינות וכו' וכו' בהחלט בשלים לעשות החלטות לגבי עצמם. כמובן שבתוספת הכוונה, ייעוץ, מההורים וממקורבים אחרים.

Rainbow100

New member
יונית7 , אני לא חושבת שהרצון

של הבנים לשרת בקרבי נובע מתוך רצון לעשות רושם, ממש לא. מכל מקום, אין לי ספק שילדים שמגיעים ממשפחות שכולות ומביעים רצון לשרת בקרבי, הם מאד מאד בשלים מוכנים וחיים את מלוא ההשלכות ...

יונית7

New member
כמובן שלא צריך לעשות הכללות,

אמרתי את מה שאמרתי מתוך היכרות עם החבר'ה של הבן. מדובר בחבר'ה טובים ממשפחות טובות, תלמידים מצטיינים. שמעתי אותם כמה הזדמנויות מדברים בינם לבין עצמם על הצבא (עוד לפני הגיוס), ולפי צורת ההתבטאות קיבלתי רושם שמדובר בסה"כ בחבורת ילדים.

אבו שפם

New member
יונית...גם אני ילד...רק ילד גדול...

למרות שמלאו לי כבר 45... אני עדיין מחשיב את עצמי ילד.... ההבדל היחידי בין הילדים בני 17-18... לבין ילדים גדולים יותר הוא בגודל הצעצוים שלהם..... אבל בסופו של יום כולנו עדיין ילדים.... (ואצלי הצעצועים רק גודלים ונעשים יקרים יותר עם השנים.....) במדינת ישראל ילד בן 16-18 כבר בשל לקבל החלטות.... הם מדברים...לומדים... הם כבר גברים קטנים.....

יונית7

New member
אני לא העזתי להגיד את זה...

את זה אתה אמרת. ...אולי לא התנסחתי נכון. זה לא שהמתגייסים לא מבינים מה זה שרות קרבי, אני לא מזלזלת חלילה באינטליגנציה שלהם. להיפך, אני אומרת שהילדים שלנו הרבה יותר חכמים מאיתנו, וטוב שכך.

אני מסכימה עם כל מילה שלך RAINBOW

מה זאת אומרת לעשות רושם? על מי? על מה? מה ההכללות האלה? הבן שלי בלית ברירה פגש בגרות נפשית מהי בגיל הזה בדיוק ולמרות זאת בחר בשירות קרבי ולא רק למרות זאת אלא אף על פי זאת ואת הקושי שהוא חווה בשירות שלו הוא לא חווה על מנת לעשות רושם על אף אחד.

למעלה