שיתוף על סמים ../images/Emo24.gif
גם אני השתמשתי בסמים די הרבה זמן. גיליתי שאני לא יכול ולא מסוגל להנות מהחוויות הללו, ושהן לא תורמות לי כלום, חוץ מלהעצים את הפער ביני לבין עצמי. אצלי זו היתה סקרנות בהתחלה, אבל בהמשך זו היתה בריחה אל ה"שקט" כביכול, זו היתה בריחה וחיפוש עצמי מעייף וכואב מאוד. אני לא יכול לשים את האצבע על אף חוויה שהיתה לי עם סמים שפתחה לי את הראש לרוחניות ואו הפילה לי איזשהו אסימון בכיוון. אני כן יכול דוקא להיזכר בחוויה אחת חזקה שהיתה לי מכדור אקסטזי שלקחתי, ממש הרגשתי איך אני מאוהב בכול העולם, עד כדי כך שלא ידעתי מה לעשות עם עצמי מרוב אושר. החוויה הזו הביאה אותי למקום של תסכול עמוק ופער אדיר ביני לבין הרגשות שלי בהמשך. פתאום היתי כול כך גבוה ,ונפלתי כול כך עמוק וחזק על הפרצוף ,שפשוט לא ידעתי איך לאכול את זה. שנים אחר כך הסתובבתי מבוהל עד מוות מהרגשות שלי, מבוהל ולא מאמין שאני יכול באמת באופן טבעי להרגיש אהבה למשל. היום אחרי המון שנים בהם אני לא משתמש בסמים ואו באלכוהול ואו בסגריות ואו בקפאין, אני יכול לומר שאני לומד להרגיש מחדש, באופן טבעי, וזה נפלא. הנזק שאני עשיתי לעצמי בהתנדבות הוא חוסר אחריות שלי לעצמי ולחיים שלי בעיניי. אני מכיר לא מעט אנשים שהסמים דחפו אותם לעשות שינוי ולהתעורר אל החיים, ואני מכיר לא מעט אנשים שמאושפזים במחלקות פסיכיאטריות , שרוטים עד אימה לכול החיים. כול אחד מתעורר בדרך שלו, ולכול אחד בחירה משלו בחיים הללו. הרבה מאוד פעמים קורה שאדם שמשתמש בסמים מנסה למצוא צידוקים שזה בסדר, ושזה מה שמביא אותו למקומות טובים, שזה מה שמרפא אותו ותורם לו בחיים , דרך שימוש בספרים שמוכיחים שאל אס די זה טוב למשל, או ספרים שמוכיחים שגראס זה טוב, ועוד ועוד, ודרך שימוש בדוגמאות מאנשים מפורסמים שהצליחו בחיים והיו משתמשים קבועים ועוד ועוד... זו ראציונליזציה ,שפירושה חיפוש צידוקים למה שאנחנו עושים ומרגישים שלא טוב לנו, וככה אנחנו כאילו בסדר עם עצמנו, בעוד שבעצם אנחנו עובדים על עצמנו בעיניים. תודה על השיתוף שלך שאיפשר לי לשתף.