התמקרות

חמוציי

New member
התמקרות

לפי דעתי התמקרות זה בעצם סוד של בריחה מהמציאות וזה מזכיר לי שאלה ,סמים לפי דברי אושו עוזרים למדיטציה ומצד שני זה בעצם הורס אותך וגורם לך לברוח מהאמת אם מישהו יכול לעזור לי בדילמה שלי אני מאוד ישמח...

איל באש

New member
אני לא יודע מה הבנת מאושו../images/Emo12.gif

אבל סמים הם גונבי דעת. אם אתה מתמקד ברעיונות הטנטרה או בבודהיזם או בכלל, תגלה שאין מקום לסמים כי הם חיקוי של הדבר האמיתי, בעוד שהדבר האמיתי מאפשר לך לצמוח ולהתפתח, והסמים תוקעים אותך במקום, ומאוד מזיקים לך. הכול בחירה שלך מה לעשות, אך התפיסה שונה לגמרי בכול מה שמדובר במדיטצייה ורוחניות. התמקדות מאפשרת לך הכלה קרי מאפשרת לך להיות מרוכז ברגע הנוכחי, בהווה הזה, בשניה הזאת, בכאן ועכשיו, ואז : המחר לא מעניין , והאתמול לא חשוב יותר, כי הם נמצאים ברגע הזה, בהתמקדות. זה הפוך ממה שאתה רגיל ואו מבין, אך ממליץ אני לך להתעמק ברעיונות המדיטצייה מעוד כיוונים מה שבוודאי יכול לאפשר לך להבין את המהות העומדת מאחורי הרעיונות הללו. שבת קסומה

איל באש

New member
מי שמעיד על עצמו כסטלן בכרטיס

האישי, בוודאי לא יכול להתחבר לרעיונות הללו. עכשיו אחרי שהצצתי בכרטיס האישי שלך, אני מבין. שימאס לך לחפש את האושר בדרך הזו, תמיד תדע שיש עוד דרכים ושבהם לא צריך לחפש את האושר כי הוא כבר כאן מזמן.

sovlanit

New member
איל באש,

תתחדש על הצבע החדש לשמך. אתה בהחלט ראוי לו. שבת מבורכת. כיף לראותך כאן.

humming bird

New member
דעות קדומות או סתם שפיטה?

איך אתה יודע שהוא "בוודאי לא יכול להתחבר לרעיונות הללו" ? זה שאתה חושב שזה לא "רוחני" להשתמש בסמים זה לא אומר שכולם חושבים כך. אם זה נכון או לא נכון זה כבר עניין אחר , אך למה לשפוט? יש גם הרבה אנשים שהתחילו להתחבר אל הרוח דרך הסמים ואחר כך הפסיקו (למשל - קרלוס קסטנדה) עצם העובדה שאתה קבעת שהוא לא יכול להתחבר רק יכולה להרחיק אותו מהרוח , או מהפורום. נקודה למחשבה...

למה???

New member
שיתוף

גיליתי את תחום ההילינג רק כתוצאה מחוויה שעברתי מסם כלשהו. ריפאתי את עצמי ורק ככה גיליתי והסכמתי להאמין שיש באמת ריפוי שלא קשור ברפואה המערבית.

איל באש

New member
שיתוף על סמים ../images/Emo24.gif

גם אני השתמשתי בסמים די הרבה זמן. גיליתי שאני לא יכול ולא מסוגל להנות מהחוויות הללו, ושהן לא תורמות לי כלום, חוץ מלהעצים את הפער ביני לבין עצמי. אצלי זו היתה סקרנות בהתחלה, אבל בהמשך זו היתה בריחה אל ה"שקט" כביכול, זו היתה בריחה וחיפוש עצמי מעייף וכואב מאוד. אני לא יכול לשים את האצבע על אף חוויה שהיתה לי עם סמים שפתחה לי את הראש לרוחניות ואו הפילה לי איזשהו אסימון בכיוון. אני כן יכול דוקא להיזכר בחוויה אחת חזקה שהיתה לי מכדור אקסטזי שלקחתי, ממש הרגשתי איך אני מאוהב בכול העולם, עד כדי כך שלא ידעתי מה לעשות עם עצמי מרוב אושר. החוויה הזו הביאה אותי למקום של תסכול עמוק ופער אדיר ביני לבין הרגשות שלי בהמשך. פתאום היתי כול כך גבוה ,ונפלתי כול כך עמוק וחזק על הפרצוף ,שפשוט לא ידעתי איך לאכול את זה. שנים אחר כך הסתובבתי מבוהל עד מוות מהרגשות שלי, מבוהל ולא מאמין שאני יכול באמת באופן טבעי להרגיש אהבה למשל. היום אחרי המון שנים בהם אני לא משתמש בסמים ואו באלכוהול ואו בסגריות ואו בקפאין, אני יכול לומר שאני לומד להרגיש מחדש, באופן טבעי, וזה נפלא. הנזק שאני עשיתי לעצמי בהתנדבות הוא חוסר אחריות שלי לעצמי ולחיים שלי בעיניי. אני מכיר לא מעט אנשים שהסמים דחפו אותם לעשות שינוי ולהתעורר אל החיים, ואני מכיר לא מעט אנשים שמאושפזים במחלקות פסיכיאטריות , שרוטים עד אימה לכול החיים. כול אחד מתעורר בדרך שלו, ולכול אחד בחירה משלו בחיים הללו. הרבה מאוד פעמים קורה שאדם שמשתמש בסמים מנסה למצוא צידוקים שזה בסדר, ושזה מה שמביא אותו למקומות טובים, שזה מה שמרפא אותו ותורם לו בחיים , דרך שימוש בספרים שמוכיחים שאל אס די זה טוב למשל, או ספרים שמוכיחים שגראס זה טוב, ועוד ועוד, ודרך שימוש בדוגמאות מאנשים מפורסמים שהצליחו בחיים והיו משתמשים קבועים ועוד ועוד... זו ראציונליזציה ,שפירושה חיפוש צידוקים למה שאנחנו עושים ומרגישים שלא טוב לנו, וככה אנחנו כאילו בסדר עם עצמנו, בעוד שבעצם אנחנו עובדים על עצמנו בעיניים. תודה על השיתוף שלך שאיפשר לי לשתף.

humming bird

New member
לכל אחד יש את הדרך שלו

וזה מה שיפה בחיים האלה... אצלי הדרך הרוחנית באה במקביל גם עם הסמים , היו לי חוויות רוחניות גם בלי הסמים , וגם עם הסמים. זה נתן לי תחושה שאני יכול "להציץ" אל עבר מימדים אחרים , אך זו רק הצצה , לא יכולתי להסתמך על הסמים כדי להגיע לשם שוב. למדתי מהחוויות האלה , ועם זה המשכתי הלאה. כיום אני כבר לא משתמש , וגם ככה חוץ מגראס היו לי רק ניסיונות בודדים עם דברים אחרים , שכל פעם כזאת היתה במטרה לחוות חוויה רוחנית. יש אנשים שיגידו שזה לא אמיתי , שאלה רק הזיות , אך אני יודע שמה שחוויתי היה אמיתי והוריד לי הרבה תובנות על החיים שלי , וזה מה שחשוב באמת. ושוב אני אומר - זאת לא דרך חיים , אני חושב שאם הייתי מנסה לחזור על אותן החוויות זה לא היה עובד , כי כבר למדתי את מה שהייתי צריך ללמוד , עכשיו צריך להגיע לזה לבד , בכוחות עצמי. אך לאחר שראיתי מה נמצא שם מעבר זה נתן לי כיוון. בכל דבר יש טוב ורע , וזה בולט יותר כשיש יותר עוצמה. בסופו של דבר , הכל שאלה של איזון. כמובן שהאיזון זה דבר אישי , ויש אנשים שזה ממש לא מתאים להם.

למה???

New member
סמים זה לאו דווקא לחפש את האושר

אני אעיד על עצמי שפעם לקחתי סמים כדיי לגלות חלקים בעצמי שלא הכרתי. נכון שיש עוד דרכים (כמו שעכשיו אני הולכת בדרך שונה)... אבל אף אחד לא יכול להגיד על הדרך של הסמים שהיא פחות טובה.

פרם שי

New member
ודאי שכן. הנה, אני אומר:סמים לא טוב

מה זה "אי אפשר להגיד"? רק בגלל שהיתה לך חוויה אחת חיובית שכזאת, וכן, לעוד אנשים היו חוויות פוקחות עיניים, לא הופך את הדרך הזאת לטובה. גם בעזרת אלימות ואיומים על אנשים, משיגים מטרות בחיים, ומתקדמים, ולא זוכרים את זה לכאורה אח"כ. אז מה, זה הופך את זה לטוב? גם באמצעות אלכוהול, יורדים מחסומים ונפתחים יותר וזורמים יותר. אז מה, זה טוב? העניין הוא, לא אם זה קורה או לא, אלא אם זה אמיתי או לא, או יותר נכון, אם זה אותנטי. וסמים, מה לעשות, לא רק שזה לא אוטנתי, אלא שזה תגובה פיסיולוגית בלבד. אדם שמודע לעצמו, לא יוכל להשתמש בחומרים מלאכותיים, ובשום תחליף לדבר האמיתי. חיו, מדטו, התקדמו. תהנו מהסמים אם אתם רוצים, אל תשתמשו בהם כתירץ \. נמסטה

למה???

New member
ו"טוב" זה לא פסיכולוגי? ../images/Emo13.gif

ברור שאתה יכול להגיד. זאת דעה, "השקפת עולם"... אני יכולה לכבד אותה אבל אני לא יכולה להגיד שהיא נכונה או לא. גם אם אני אגיד שהיא נכונה- אתה מדבר עקב הניסיון שלך וההשקפה שלך- לא שלי, אני לא יכולה לחשוב כמוך. אם אני מסכימה איתך שסמים זאת דרך לא טובה אז אני מסכימה על המשפט הזה ועל אוסף של מילים אבל לא "איתך". כל אחד מאיתנו שונה והזכות הבסיסית שלו היא: לחשוב, לפעול, להשקיף, להתבטאות (וכו') באופן שונה. אז גם אם אתה אומר אחרת... זה רק אתה לעצמך
. נמסטה

למעלה