התמחות

Myrath1

New member
התמחות

ההתמחות שני נקבעה לעוד שנה כשברקע ייתכן ואכנס לטרום התמחות אפילו בחודשים הקרובים (תלוי במשרד). המשרד עוסק בליטיגציה (בעיקר מסחרית, אך זה לא כלל ברזל). רציתי לדעת על טיפים שאתם אולי יכולים לתת בכל הנושא שקשור להתמחות או טרום. אני מניח שיש הרבה הבדלים בין משרדים (גם בין אלו שעוסקים באותם התחומים), אבל בכל זאת אשמח לשמוע על כל דבר שעשוי להקל על החוויה הזו - דברים שצריך ללמוד או לשים עליהם דגש וכו' (החל מחומר עיוני ועד פרוצדורות/ביורקרטיה/סד"א..

אני מכיר את ההוואי של הפורום ויודע שמקובלת הגישה ש"כשנגיע לגשר נחצה אותו" כמו שבד"כ אומרים לחברים החדשים ששואלים על התחלת שנה א' וכו'. ובכל זאת, אני מוכן לעשות הכל גם אם יש בכוחי רק לרכך מעט מהחוויה. הפרקטיקה היא הצד הממש חלש שלי בד"כ.

האם היו כישורים לא-משפטיים שנדרשתם להם בתקופת ההתמחות?
האם היו דברים סצפיפיים שלמדתם שהם חיוניים לרוב המשרדים (בייחוד בתחום המסחרי)?

שבת שלום חברים :)

lol65

New member
נראה לי שהייתי עושה חזרה על סד"א

מועדי הגשה, מה זה המרצת פתיחה, סדר דין מהיר ומקוצר... דברים כאלה. בכל מקרה תחטוף שוק :)

Myrath1

New member
השאלה איך לבור מוץ מבר

כלומר, מה באמת נחוץ להשתלבות בפרקטיקה. מעבר לזה שיש הוראות הזויות שאותן וודאי אוכל לסנן בעצמי, הרי שבסופו של דבר יש נוהג שצריך לאמץ והוא לא עולה מתוך החוק. אבל כן.. אני אעשה את זה :)

lol65

New member
סד"א זה הבסיס להכל

ברור שיש הרבה תקנות ואי אפשר, וגם לא צריך, לשנן את כולן. מועדי הגשה, למשל, זה דבר מאוד חשוב. הייתי קוראת גם קצת כתבי בי דין, כמו כתבי תביעה והגנה, כדי לראות פחות או יותר מה אמור להיות שם.

Myrath1

New member
איפה אפשר לחפש כתבי טענות?

בנבו זה הקבצים יוצאים מוזר ומבולגן כזה.
וכן סד"א והעניינים הפרוצדוראליים מעלים בי חששות הרבה יותר כבדים מאשר הצד המהותי של ההתמחות. בסוף אני תמיד נדפק בגלל עניינים כאלו.
תודה :)

B L I M P

New member
עצה כללית

תלמד את ההבדל בין שאלות טיפשיות לשאלות "טובות" - תרבה בשאלות טובות ותעשה ככל יכולתך להמנע משאלות טיפשיות. מתמחים לא מבינים כמה זה יכול לעצבן כשהם באים עם שאלות דביליות שאפשר להבין מלקרוא קצת את החוק או לעשות חיפוש באינרנט. על תעשה שום דבר על דעת עצמך - אבל אם למשל תבוא לשאול שאלה כשאתה מראה שקראת על הנושא ועדיין לא ברור לך, אתה תרשים את האחראים עליך.
&nbsp
ואולי זה נראה לך טריוויאלי - אבל אין לך מושג כמה פעמים זה לא ברור לאנשים.

Myrath1

New member
ומה לגבי דברים בסיסיים שבד"כ לומדים בהתמחות (או כבר בהתחלה)?

בעיקר בתחום המסחרי ובמישור הליטיגציה?
תוכלו לתת דוגמאות לדברים שנתבקשתם לעשות (בעיקר בהתחלה)?
&nbsp
דווקא לגבי השאלות אני מבין את העניין. מן הסתם שזה לא רק מעצבן את המממונים, אלא גם גורם להם לסמוך על המתמחה פחות. מוזר לי שבמשרדים נחשבים זהו נוהג מקובל (בעצם, אחרי מה שראיתי באקדמיה - כבר לא כל כך מוזר...).
&nbsp
תודה :)

B L I M P

New member
מסחרי וליטיגציה מאוד שונים מבחינת המטלות למתמחים

בליטיגציה תמצא הרבה חיפושי פסיקה, וככל שתהיה יותר מתקדם יתכן ויתנו לך לנסח לבד טיוטות ראשונות של כתבי טענות. במסחרי תעשה דברים יותר "בירוקרטיים" כמו לדבר עם רשם החברות, לסדר ולתייק (ולפעמים גם לרשום) פרוטוקולים של ישיבות דירקטוריונים או לסדר קלסרים לעסקאות ושוב ככל שתתקדם - יתכן ויתנו לך לנסח טיוטות הסכמים או מסמכים אחרים.
&nbsp
אחד הדברים הכי בסיסיים שלומדים בתחילת ההתמחות זו העבודה עם המחשב - איך עובדת התוכנה שאיתה עובד המשרד, איך שומרים, איך מוצאים מסמכים, איך מוצאים דוגמאות להסכמים או כתבי טענות דומים. עוד דבר זה איך העורכי דין שאתה עובד איתם אוהבים לעבוד - גם מבחינת כתיבה (מקלידים הכל, כותבים בכתב יד ומישהו מקליד, מקליטים לרשמקול) וגם מבחינת מה הם מצפים ממך לדעת ומה הם רוצים ממך (כל עו"ד יצפה למשהו אחר - אחד יחשוב שהתפקיד שלו זה ללמד אותך אז הוא בעיקר ירצה שתשב ותקשיב ותשאל שאלות ואילו אחר ירצה לסנג'ר אותך לסידורים - להקליד, לתייק, לצלם, להביא, להחזיר וכו'.)
&nbsp
לגבי השאלות - זה בעיקר מעצבן. וזה יוצר חוסר רצון לעבוד עם המתמחה.

Myrath1

New member
תודה על הרבה מידע :)

האמת שזה ליטיגציה מסחרית, אך הדגש הוא בסופו של דבר על הליטיגציה עצמה, ומה גם שיש עוד תחומים חוץ ממסחרי (אני לא במחלקה מסוימת).
מה הקשיים המרכזיים שהיו לך בהתמחות?
אני שומע על לא מעט אנשים מהמסלול שלי או ממוסדות אחרים שמצאו התמחות, ואפילו לא רעה, וכבר הספיקו לעזוב. זה עד כדי כך נורא? :O

למעלה