התמחות

גילה124

New member
התמחות

יש כאן גם אנשים שכבר בשנת ההתמחות שלהם? אני אשמח לשמוע על סדר היום בתור מתמחה וכמה זה באמת נוראי כמו שמספרים?
מה שעות העבודה? היחס? השכר וכו?

תודה :)

B L I M P

New member
את יודעת איפה את רוצה/אמורה להתמחות?

אם תתני כיוון (תחום עיסוק, גודל משרד, פרטי/ציבורי, מיקום בארץ) לאנשים יהיה יותר קל לתת תשובה.

יש פה לא מעט בוגרי משפטים שכבר עשו התמחות שאני בטוחה שישמחו לתרום תובנות.

lol65

New member
זה מאוד משתנה

ממקום למקום. לכן, כמו שבלימפ אמרה, כדאי שתכווני אותנו ותגידי איזה תחום מעניין אותך.

גילה124

New member
באופן כללי

התכוונתי באופן כללי, אני עוד לא יודעת באיזה תחום ארצה להתמחות בוודאות אבל יש "דיבור" כזה שסטאגרים הם ממש כמו "עבדים" ושהיחס אליהם ושעות העבודה שלהם מחפירים. רציתי לדעת כמה זה מדוייק, למשל במשרד גדול באזור המרכז?
שוב מובן לי שזה מאוד משתנה ממקום למקום אבל בערך אם תוכלו לפרט על תנאים וסדר יום אני מאוד אשמח.

lol65

New member
שעות העבודה של המתמחה

לא שונות משעות העבודה של עורכי הדין במשרד. בהחלט יש לי חברים במשרדים הפרטיים שיוצאים הבייתה בין 9 ל-11 בערב, ועדיין יש שם עורכי דין. במגזר הציבורי (פרקליטויות) יוצאים הבייתה לרוב בין 6 ל-8 בערב.
זה לא שהיחס מחפיר ומתייחסים אליהם כאל עבדים ובגלל זה תוקעים רק אותם במשרד עד שעות כאלה, פשוט באמת יש הרבה עבודה
אני מניחה שיש משרדים שנותנים יחס רע למתמחים מעצם היותם מתמחים, אבל בינתיים לא שמעתי משהו נורא מהחברים שלי במגזר הפרטי.

Ariel aka Rel

New member
סדר יום של מתמחה

כמו שאמרת בעצמך, בכל מקום זה שונה.
אצלי זה 10 שעות בתקן, יש מצב שצריך להישאר יותר, יש מצב שלא. אף אחד לא עומד לידי עם סטופר אבל מצפים שאסיים את העבודה לפני שהולך הביתה.
יש שעה הפסקה, בדר"כ אוכלים על המחשב כי אין חדר אוכל, לפעמים אוכלים בחוץ.
לפעמים יש פגישות או ישיבות אחרי שעות העבודה, אז כמובן שאין ספק שנשארים.
היחס טוב.
השכר מינימלי, משמע מינימום + נסיעות.
צריך לבוא לפעמים בימי שישי - בהתנדבות, לא משלמים על זה.

גילה124

New member
ומה אחרי ההתמחות

אוקיי וסתם בשביל התעניינות, אחכ בדרך כלל נשארים לעבוד במקום ההתמחות או שאין קשר?
כמה השכר עולה ברגע שמסיימים התמחות? ועד איזה שעה נשארים לעבוד?
אני שואלת את כל השאלות האלה כי בזמן האחרון אני שומעת הרבה מאוד תגובות שליליות על הבחירה שלי במקצוע הזה ודווקא מקריאה שלי פה בפורום אני מבינה שאומנם עובדים קשה אבל יש "תגמול" וסיפוק לא רעים בכלל.

אשמח לשמוע את דעתכם

lol65

New member
תלוי במשרד ובצרכים שלו

יש משרדים שמשאירים 30% מהמתמחים שלהם להמשיך לעבוד אצלם גם אח"כ, יש משרדים שמשאירים 50% או יותר ויש כאלה שלא משאירים בכלל כי הם לא צריכים עכשיו עורכי דין חדשים.

Ariel aka Rel

New member
מידיעה שלי

מהמחזור האחרון של המתמחים שהיו לפני שהגעתי השאירו שניים מתוך עשרה (כמובן שאת הטובים ביותר ובהתאם לצורך בעורכי דין נוספים באותן מחלקות).
כך שבדרך כלל לא נשארים לעבוד באותו מקום, לרוב בגלל שלא הציעו להישאר ולא בגלל שלא רוציםם.
השכר עולה בערך ב2K לדעתי, שכר בתחלתי למיטב ידיעתי נע בין 7K ל10K.תלוי בשעות ובגודל המשרד.
אין ספק שהמקצוע בדרך למקום מאוד רע, צריך להתבסס מהר לפני שהביזיון יחצה גבולות, לא יודע אם כבר לא מאוחר מדי לזה.

student89

New member
למיטב ידעתי במשרדים גדולים

משלמים בין 6 ל 8 אלף בהתמחות, ושנה ראשונה כ11 - 12? אני טועה. כי מה שאתה אומר לי די סותר את זה.

גילה124

New member
אחרי ההתמחות

אוקיי וסתם בשביל התעניינות, אחכ בדרך כלל נשארים לעבוד במקום ההתמחות או שאין קשר?
כמה השכר עולה ברגע שמסיימים התמחות? ועד איזה שעה נשארים לעבוד?
אני שואלת את כל השאלות האלה כי בזמן האחרון אני שומעת הרבה מאוד תגובות שליליות על הבחירה שלי במקצוע הזה ודווקא מקריאה שלי פה בפורום אני מבינה שאומנם עובדים קשה אבל יש "תגמול" וסיפוק לא רעים בכלל.

אשמח לשמוע את דעתכם

למעלה