התמחות - עזרה

risto2

New member
התמחות - עזרה

שלום
אני מאוד מתלבטת היכן לעשות התמחות אני מאוד מתחברת לתחום האזרחי בכללותו ופחות למסחרי ושוק ההון וכו'. חשוב לי להתמחות במקום נחשב ובעל שם ויוקרה. אני לומדת בעברית באונ ולכן ההתמחות חשובה לי נורא. אני בדילמה היכן אם כן להתמחות ואם להגיש מועמדות גם למקומות שאני לא מתכוונת להתמחות שם ואיך לפעול בדיוק במקרה כמו שלי... אשמח להסבר או טיפים בעניין.
נטלי

lol65

New member
רוב המשרדים הגדולים והיוקרתיים

הם מסחריים. לדעתי, תחומים יותר אזרחיים את תמצאי בשוק הציבורי, אבל זה פחות יקרתי.
עם זאת, גם במשרדים הגדולים יש מחלקות שונות. יש משרדים שיש להם מחלקת נדל"ן, ויש משרדים שיש להם מחלקת נזיקין וכו'. קחי רק בחשבון שהמשרדים הגדולים מייצגים גופים גדולים. כלומר, גם משרד שיש לו מחלקת נזיקין, הוא מייצג את חברת הביטוח, ולא את הניזוק. אם זה משנה לך, אז חשוב שתדעי את זה.
קודם כל, אני מציעה לך כן להגיש מועמדות גם למשרדים שאת לא מעוניינת להתמחות בהם. ראשית, בשביל להתאמן עליהם כיצד להתראיין. תלכי להתראיין קודם במשרדים שפחות מושכים אותך, כדי להגיע יותר משופשפת לראיונות במקומות שאת כן מעוניינת בהם.
שנית, מאוד יכול להיות שבמשרד מסויים שלא חשבת שתרצי להתמחות בו, פתאום תרגישי שאת מתחברת אליו ולאווירה שלו, ותשני את דעתך. זה קרה לחברים שלי.
מעבר לכך, אני מציעה לך להתסתכל באינטרנט בדירוג של המשרדים השונים בכל תחום, ולשלוח קו"ח לאותם משרדים שמדורגים גבוה בתחום שמעניין אותך.
שימי לב שיש משרדים שמראיינים למחלקה מסויימת, ויש משרדים שמראיינים באופן כללי ואז משבצים אותך לפי הצרכים שלהם. יש כמובן גם משרדים שצורת ההתמחות בהם היא של פול משרדי, ואז את לא משובצת למחלקה מסוימת, אלא רצה בין עורכי דין עם מומחיות שונה.
למי שלא סגור על עצמו על התחום שמעניין אותו, זו אופצית התמחות טובה, כי אז את מתנסה קצת בהכל. את יכולה למצוא באתר של כל משרד את צורת ההתמחות אצלו.

Ariel aka Rel

New member
לדעתי תגישי מועמדות

למשרדים בתחומים שמעניינים אותך אפילו בצורה חלקית. תוך כדי השיטוט במשרדים, תשאלי שאלות לגבי אופי העבודה במשרד ומה עושים פחות או יותר, ואז תחליטי מה את רוצה לעשות.
http://duns100.dundb.co.il/ts.cgi?tsscript=sectort&category=105
אלה התחומים בגדול, והמשרדים היוקרתיים נמצאים בראש הרשימות, תבחרי משרדים, ושלחי קורות חיים.
בהצלחה.

למעלה