התמודדות

רותםלה

New member
התמודדות

אני לא יודעת איך להתחיל. ההורים שלי כנראה לא הכינו אותי מספיק לחיים בחוץ, לתקשורת עם אנשים ובכלל התמודדות עם החיים ו/או עם אנשים. אני מטבעי אדם רגיש מאוד שיכול להעלב בקלות ולבכות ולהתאכזב מאנשים ולשאול שאלות למה? אני אמא ל - 4 ילדים, כאשר הגדולה שלי בכיתה ב' וכמובן כל מה שקורה לה או שאומרים לה אני לוקחת מאוד קשה ואני משתדלת לא להראות לה את זה כדי שהיא תהיה חזקה ותתעלם ותמשיך הלאה ותתמודד עם זה. לפעמים גם אנשים מאכזבים אותי , אני אדם מאוד ישר, מאוד איכפתית אני לא תככנית ולא אינטרסנטית, כך אני מרגישה ולפעמים אנשים פשוט מאכזבים אותי. אני יודעת שאין הרבה חברים טובים באמת וצריך באמת לבחור אותם. אני אמנם אחרי לידה והרגשות שלי עולים ויש כל כך הרבה זמן לחשוב וזה פשוט מתסכל אותי. את מצפה מאנשים שיהיו לפעמים כמוך, אבל זה לא קורה. למה? מה עושים איך שמים את המסך הזה על הפנים ולא מתאכזבים מאנשים, בעיקר אמהות לילדות מהכיתה של הבת שלי. למרות שיש אמא אחת שהיא באמת בקשר טוב איתי והבת שלה חברה טובה של הבת שלי. האם אני כבן אדם יכולה להסתפק בזה ולהתעלם מהשאר ולדאוג פשוט לבת שלי.

אני חושבת שחלק מהעניין של התמודדות

זה להוריד את המשקפיים הורודות, ולפתח עור של פיל ולהבין שאנשים לפעמים יכולים להיות רעים ואכזרים בתגובות שלהם. אני הייתי ילדה מאוד מאוד מאוד מאוד רגישה, עם הזמן והביקורתיות של אחותי, התבגרתי, התפכחתי והבנתי שהאובר רגישות לא עוזרת לי בכלום ולא תורמת דבר. אז מה עשיתי
הפנמתי שההיעלבות פוגעת בי בלבד ולא באחרים ולכן זה לא שווה, וניסיתי בכל כוחי לא להיעלב. בהתחלה זה היה מלאכותי ועם הזמן נהיה אמיתי לגמרי. ועכשיו אני מתמודדת עם מצבים כאלה שמחזירים אותי להיות אובר רגישה בציניות, בקורטוב הומור ולא נפגעת מהר. נדירים האנשים שיכולים באמת לפגוע ולהעליב אותי, ומדובר רק באנשים שממש יקרים לליבי ולכן גם פוגעים בי. מקווה שעזרתי וברוכה הבאה לפורום
.

רותםלה

New member
אכן מדובר באנשים שהערכתי

אנשים מגלים את פרצופם האמיתי , אין פה פגיעה ישירה בפנים, אלא עקיפה. עצם זה שנעלמים פתאום ואז את יוצרת קשר ואין הדדיות בקשר הזה ואז את אומרת לעצמך אם לא מתקשרים אז גם אני מפסיקה ליזום. כמו שאת אומרת ניסית בכל כוחך לא להיעלב וזה מה שאני מנסה, אך המועקה הזו בלב פשוט כואבת. איך עובדים על זה? תודה.

למעלה