התמודדות עם עצמי

התמודדות עם עצמי

אהלן! ככה זה כשנדמה לי שהתחלתי להכיר את עצמי, מתברר שאני עדיין רחוקה מהכרה וקבלה עצמית. אתמול ארע לי מקרה ששבר אותי בצורה עמוקה וקשה ביותר. זה קרה בעבודה: איבדתי את עשתונותיי בגלל איזה לקוח, אבל זה מילא, זה היה צפוי, כי ככה זה בעבודה של שירות לקוחות, זה לדעת להתמודד מול אנשים שונים ומשונים וגם כאלו שאתה חסר אונים מולם.
אבל לא הגישה של הלקוח היא ששברה אותי, אלא התגובה שלי בסיטואציה הזאת. משום לא ידעתי איך אני מתמודדת איתו, איבדתי את עצמי באותו הרגע, אך הגרוע יותר התרחש אחרי השיחה איתו: הרגשתי אבודה וחסרת יכולת התמודדות, כאילו הפילו עלי הר שלם ואני שרועה בחוסר ביטחון ודיכאון של חוסר אונים ולא יודעת מה לעשות עם עצמי...
מה שהכי מציק לי בסיטואציה כזאת זה מצב הרוח שלי אחרי המקרה. אני מפסיקה לדבר, מתחילה לבכות ולא משתפת אף אחד בעובר עלי, כלומר, במקום לספר, להתייעץ, לשפוך ולשתף, אני בוחרת להתכנס בתוך עצמי ולאכול את כל החרא בפנים. אני גם מפסיקה לתפקד וקשה לי לדבר... גם כשמישהו מנסה להתקרב אלי ולנסות לעזור - אני דוחה את כולם וחוזרת חזרה לתוך קונכיית הסיוט שלי. אני לא מתחרטת על כלום, מודעת לעובדה שכל מקרה כזה של לקוח עקשן ועצבני - מלמד אותי משהו חדש וגורם לי לראות צדדים נוספים של התפקיד הזה, אבל התגובות שלי לא עומדות במבחן המציאות.. אין לי שליטה על הרגשות שלי כשמישהו פוגע בי בצורה כזו כואבת, אני מתחילה לראות הכל בצורה מעוותת, ואף לעשות שטויות שאני משלמת עליהן אחר כך ביוקר. מנסה לא להיות תלויה באישורים חברתיים או באיך שאחרים ישפטו אותי (פתאום אני כבר לא אותה בחורה מאושרת ומלאת אנרגיית חיים כמו שהם מכירים, אלא אדם דיכאוני וממורמר), אבל זה ממשיך לרדוף אותי.... איך יסתכלו עלי שאחזור לעבודה יום ראשון?
חזרתי הבייתה, בכיתי כמו שלא בכיתי מזה תקופה ארוכה בעוד אני מייסרת את עצמי בכך שדמעות לא יעזרו אם לא אבין את המשמעות של המקרה שארע לי.. ואני עדיין לא מבינה אותו.. טוב זה היה החלק הקל, ועכשיו לתוצאות: לא מרגישה שאני יודעת מה הייתי עושה במצב הנ"ל אם הוא היה חוזר על עצמו שנית... כלומר, לא למדתי ולא הפקתי מכך שום לקח או שיעור לחיים. נכון, זה עשה את שלו: קיבלתי הלם, זה הוציא אותי מהאיזון, איבדתי את השפיות, לא שלטתי בתגובות שלי, פתאום הכל התעוותת לי מול העיניים... אבל ... זה לא יכול להגמר ככה! חייב להיות לזה פתרון ברור! ואם חס וחלילה ואני מאחלת לעצמי שזה יקרה לי שוב כדי ללמוד מזה שיעור , זה קורה לי שוב, אני לא חושבת שהתגובה שלי תהיה שונה, כיוון שעדיין לא ברור לי כיצד עלי לנהוג בסיטואציה מלחיצה כזאת, ומעבר לכך, כיצד לקבל את עצמי אחרי שזה נגמר?? ואולי אני עדיין לא בשלה לספוג את המכה הזאת, אז למה זה קורה לי בכל זאת? ולמה אני לא מצליחה להבין את שיעור לחיים שהארוע הגיע ללמד אותי? למרות הפסימיות המצב רוח השלילי, סופ"ש נפלא לכולכם!

חיפוש אחרי דבר שקיים.

תראי, אני לא מכיר את אישיותך יותר מדיי או פרק הזמן שבו את נמצאת בחייך אך מדברייך אפשר להבין כמה דברים. הכרה וקבלת דמותך לא מתחילה ברגע מסויים אלא זהו תהליך ארוך המתחיל עוד בילדותנו. כול רצועת זמן בחיינו,אירוע, התרחשות..אנו למדים משהו חדש על עצמנו ויכולתנו למרות שלפעמים אנו לא מודעים לכך. תופעת התת-מודע! ההכרות נוצרת במעשים שלנו ביום יום, בעצם בסביבתנו הקרובה- חברים, משפחה ,מקום עבודה וכו'. כאן, לאט לאט את בונה דמות פנימית וחיצונית במקביל , קבלת יכולתייך או יותר נכון האמונה בעצמך גורם משפיע על התמודדות במצבים מסויימים בחיינו. לכול אחד מאיתנו יש סגירות מינימלית בפניי העולם, אך השאלה היא עד כמה אנו מדגישים זאת באורך חיינו? האי שליטה בהתמודדות במצבי לחץ ,קושי היא לקיחת הדברים לקונכייה הפרטית שלך ולא למצוא להם תרופה-פתרון, מעשה זה גורם למצב שבו ציינת דכאון ומרמור או במקרים מסויימים איבוד אשטונות. לפעמים יש מקרים בחיינו שלא צריך להכיר את עצמך יותר מדיי בשביל לעמוד מול סיטואציה כזאת או אחרת, החוזק והכוח כבר קיים אצלך הוא מחכה שתפעילי אותו נכון, שתעמדי ותחשבי מהו השלב הבא, מהו הצעד הנכון לעשות ולראות את התמונה העתידנית שיכולה לקרות אם ו... בעצם נדמה את זה למשחק הדומינו, חלק אחד נופל כול המערכת קורסת אותו דבר אצלך בגלל סיטואציה אחת שלא הצלחת לעמוד מולה, התמוטת הכול. אז הדבר הראשון שאת צריכה הוא להאמין טיפה בעצמך, לדעת שאת מספיק חזקה לעמוד מול אותם אנשים בעבודה שלך . לפעמים תעצרי את הזמן, תנסי לראות מה כדאי להיפגע או לחפש פתרון? זכרי, "נפילות מביאות עליות". אני בטוח שתצליחי להיות מספיק חזקה בפעם הבאה. פשוט מאמין בך! בהצלחה, איש מוזר

יפה אמרת!

התופעה אצלי אכן יוצאת מגדר הפרופורציה - וזה מתאים במדוייק לדמות את הרגשות שלי לפלטות דומינו: מספיק שתהיה לי מעידה קטנה מבחינה שליטה רגשית למשל - הדבר ימוטט את כל המערכת ואפשר לשכוח ממצב רוח חיובי למשך שארית היום (במקרים אף יותר מזה). אותה הסגירות מפני העולם - מה זה טוב? לדעתי כמה שיותר יוצא החוצה - ככה יותר קל לראות את התמונה המלאה, )למרות שישנם עוד צדדים למטבע. נעים לשמוע שיש מישהו בעולם הזה שמאמין בי, רק חבל שאני בנאדם כזה מתוסבך שאיבד את יכולת שיקול הדעת ואת המוטיבציה להלחם... יום טוב!

ניסית טיפול?

לי זה מאוד עזר בין היתר גם להשתלט על עצמי כי אני מאלה שאם משהו קשה לכם, ישר הדמעות יצוצו ואני לא אצליח להשתלט עליהן, אבל היא עזרה לי קצת וכיוונה אותי איך להשתלט על עצמי ולא לבכות ישר. בעבודה של נתינת שירות חייבים המון שליטה עצמית, אבל מצד שני- צריך גם לשפוך על מה שאת מכילה בפנים ואם זה קשור למשל לכעס/עצבים על לקוחות- תוציאי את זה, אצל חברים וחברות, בפורום "נותני שירות" פה בפרדס,במשפחה.

חשוב לי לציין משהו לגבי טיפול-

אני מפנה הרבה פעמים לטיפול פסיכולוגי אבל אני לא מחסידות הטיפול, אלא אם באמת אנחנו הפעילים במסגרת הטיפול ולא מצפים שהפסיכולוג פשוט יפתור לנו את כל הבעיות מבלי שאנחנו נתמודד עם דברים ומבלי שנעשה תרגילים עם עצמנו.

אני כבר בטיפול

אלא שעדיין לא יצא לי לעלות את כל התסביכים שלי לפני הפסיכולוג שלי.. נכון לעכשיו אנחנו עובדים על הקטע החברתי והגילוי העצמי, ובכלל אני חושבת שזה חשוב לדבר, העיקר לדבר ולא חשוב לפני מי. ככה זה כשהרגש מנוטרל והמוח הוא שעושה את כל העבודה השחורה.

ואיך זה נגמר הטיפול הפסיכולוגי?

כלומר: את הגעת לתובנות בזכות עצמך, נכון? אז מה היה תפקידו? לכוון אותך על מה לדבר?

תפקיד הפסיכולוגית היה לכוון אותי לחשוב ולהגיע

לתובנות בעצמי ולשמחתי היא לא נתנה לי במתנה את התובנות אלא הגעתי דרך התרגילים, השאלות, המחשבות בעקבות השיחות. היא גרמה לי לדבר על דברים שהדחקתי ולא רציתי לדבר עליהם.

אהלן!

נכון, אני כמו ספוג : בעבודה סופגת קיטורים ותלונות של לקוחות ובשעות הפנאי מחפשת מקורות לשפוך בפניהם את הלב. ומה קורה כשאין לך מקורות כאלו ואתה לגמרי לבד??

למעלה