מה שנראה לך זו הרגשה - לא עובדה.
שבועיים זה לא עצב כרוני, למרות שהוא בלתי נסבל... זה רק שבועיים אחרי הפטירה.
את מגיבה בדיכאון כתוצאה מהאבל, כנראה שהיתה סיבה שהיית קשורה להורים יותר מהרגיל, ושפחדת כל כך ממוות של קרובייך. משינוי שאין לנו מושג איך להתמודד איתו.
אולי הפחד הגשים את עצמו בזמן אמת.
פשוט אני ודי, זה אומר שאת לבד בבית ואין לך פעילות אינטנסיבית בחיים? אולי יש קשר לאורח חייך באיזו שהיא צורה, העובדה שהיית קשורה כל כך לאביך?
דיכאון עמוק זה עצב בלתי נסבל. אבל הוא חולף עם הזמן. אני לא יודעת כמה זמן, אני לא יודעת מה יכול לעזור לך. יש תרופות ,יש שיחות אצל פסיכולוג.
לא עזר לך, כי זה לא אמור לעזור תוך שבועיים. זה תהליך ארוך השיחות. אל תוותרי רק משום שאין בזה פיתרון של מהרגע להרגע.
מה שבטוח, את צריכה לעזור לעצמך. גם דיבור עם פסיכולוג זו עזרה לעצמך. הפסיכולוג לא אמור לשנות את מצבך, אלא הוא אמור להיות כלי עזר למטרה שאת תגיעי ע"י הדיבור והמחשבה ליכולת הפנימית שלך להרים את עצמך.
קודם כל, תעזרי לעצמך עם הידיעה שהדיכאון יחלוף מתי שהוא, למרות שהוא מרגיש שהוא בלתי נסבל ונצחי.
זה הטבע של הדיכאון, שהוא משתלט על ההרגשה, ואינך יכול לראות איך יתכן מצב אחר בלתו. אבל עליך לדעת, גם אם אינך מרגיש, שהוא לא קבוע, הוא זמני, וחולף עם הזמן. יתכן שהרבה שבועות או חודשים, אבל חולף.