התמודדות עם כאב רגשי

ניאו30

New member
התמודדות עם כאב רגשי

מתקשר קצת לשרשור שהעלתה להבה בכך הקשור לאלימות על סוגיה השונים,אבל היתה לי באופן אישי השבוע חוויה מאוד עוצמתית,שאת טיבה ומשמעותה המדוייקת אני עדיין לא יודע...ואיך שהגעתי הביתה אחריה ידעתי שאני רוצה לכתוב עליה בבלוג...אבל הייתי צריך לישון בלילה כדי לכתוב אותה. רציתי לשתף אותכם ולשמוע את דעתכם בקשר לדרכי התמודדות.זה אולי נראה ארוך,אבל לקח לי רק כמה דקות לכתוב אותה כי המילים פשוט יצאו החוצה, זרמו ונשפכו אל המסך בכזו מהירות וטבעיות...ממש כמו אותן דמעות בעיניים. אז זה מה שהיה לי לכתוב בקשר למה שקרה לי ביום חמישי בכיתה...השאלה איך אני לוקח את זה קדימה לשלב התפתחותי חדש בתוכי...בעצם המקרה הזה מאוד אופייני לי,הרגש בעוצמות כל כך חזקות...מצד אחד עוצמות הכאב שהובע כאן,מצד שני,יש לי עכשיו בחיים רגש מאוד חזק כלפיי מישהי,שנדמה לי שעוד לא ממש יצא לי לכתוב עליו כאן,ואולי אני אעשה אותו בקרוב...אהבה וכאב,שתי רגשות כל כך חזקים ועוצמתיים,ואצלי בכלל חבל"ז... ה"ללכת קדימה" מבחינתי הוא הלמידה של העבודה עם הרגש(שלי ושל אחרים)...לא יודע אם לשלוט ברגש היא המילה הנכונה,אבל להתמודד עם עליות וירידות מאוד חדות בצורה שאתה חווה את העולם...מצד אחד,קשה לי עם זה,מצד שני אני די בטוח שיהיה קשה לי בלעדי זה...זה כבר חלק ממני, הרגש...ובייחוד העוצמות בהם אני חווה רגשות...אז אני אשמח לשמוע האם יש לכם עיצות כיצד להתמודד עם זה בצורה יותר מאוזנת?(וכמובן שהאירוניה היא שאני מזל מאזניים...אבל זה כנראה לא סתם...כי איזון היא שאיפה מאוד חזקה אצלי בחיים עכשיו,ובדרך כלל זה דבר שמאוד קשה לי להגיע אליו).

sunshine2004

New member
בתור מאזניים טיפוסית ../images/Emo9.gif

אמרו לי פעם...שכל החיים אני אצטרך להתמודד עם מחלוקות...לכאן או לכאן...לאזן את הדברים...אני רגילה כבר...
למרות שאי אפשר ממש להתרגל לדבר שכזה... אני חושבת שעכשיו תחווה את כל הרגשות, וסביר להניח שהעוצמות שלהן יהיו חזקות...אחרי הכל, הרגשות הודחקו הרבה שנים...זה בסדר אם תמצא את עצמך בוכה המון....לפעמים עם סיבה ולפעמים בלי....או שתכעס בעוצמות....או תאהב בעוצמות...או תצחק בלי הסבר.... הכל משתחרר אצלך.... כשהשחרור והנקיון יסתיימו, אז תוכל לאזן את הרגשות...ללמוד לחיות איתן בשלום (בערך...) בינתיים אני חושבת שעצם המודעות שלך לקיצוניות ברגשות ולתהליך, זה כבר צעד ענק קדימה...אנ אל תשכח...ככל שהירידה גדולה....כך גם העלייה... ואם אתה מוצא את עצמך בירידה פתאומית....אתה יודע....שבאותה מידה אתה יכול גם להפוך את הדברים ולעלות שוב... <חיבוק>

ניאו30

New member
אוחח,אנחנו אנשי המאזניים-"עם" קשה

הדברים שלך בדיוק התחברו לי למשהו אחר שחשבתי בהקשר של הלימודים ואיך הם מתקשרים לי לחיים,לחוויות ולרגשות שאני חווה ומרגיש עכשיו.אני אעתיק את מה שכתבתי בפורום אחר: *** ועוד משהו מהלימודים של שבוע שעבר שממש שהתחבר לי לחיים שלי-זה שאמרתי שהחיים שלי רק התחילו בשנה שעברה בעצם...בשבוע שעזר אמרו לנו איזה משפט שתינוק אשר יוצא אל העולם הוא כמו איבר תחושה אחד כולו שקולט עוצמות אדירות של גירויים שלא תמיד יכול לעכל אותם...ושהתגובה שלו היא שינה יתרה,ממש כשם שאנחנו עוצמים עינים בתגובה לגירוי אור השמש ועוצמתה... חשבתי על זה הרבה כי גם אני מרגיש בשנה האחרונה עם מלא חוויות ורגשות שלא התנסיתי בהם בעבר,ולפעמים זה נראה לי יותר מדיי בשבילי,וקשה לי מדיי להתמודדות...אז לפעמים אני "נעלם",חוזר להתחבא כמו פעם,לפעמים אני פשוט חוזר לאיזה סוג של דפוס התמודדות מסתגר כמו פעם(שזה מתקשר לי מאוד לפסקה הקודמת),ולא כמו הבן אדם הפתוח שאני אוהב להיות עכשיו,ברוב הזמן. *** עכשיו זה הרי כל כך מתקשר להוצאת הכאב החוצה...לבכי...שהרי אין הרבה דברים שתינוק עושה כמו בכי... אכן,סאנשיין,אני חושב כמוך שמודעות היא המפתח להתמודדות עם העליות והירידות,וזה גם לא שאני צריך לחכות יותר מדיי זמן...הייתי צריך לחכות יום אחד לריקודים,אבל אולי חשוב יותר הוא שאני כבר לא רואה בכך ירידה...אני מתכוון למה שקרה ביום חמישי,לא לתחושות שבדרך כלל מלוות אותי כשאני חושב על הכאב.אין ספק שיש בזה משהו משחרר ומזכך... וזה בדיוק מה שהנפש לי צריכה,כי החוסר-שחרור הוא לא רק רגשי אצלי,אלא גם פיזי.אני עכשיו גם רואה בשחרור הרגשי דבר שיעזור לי להתמודד עם הגוף...הקשר הזה בינהם כל כך ברור לי,למרות שהמהות המדוייקת של הזיקה בינהם עדיין לא ברורה לי. אפרופו איזון,זה גם יכול לבוא הפוך על הפוך.אני מתכוון למשל בריקוד שהוא פיזי בבסיס.מאז שהתחלתי לרקוד אני לא כל כך מצליח לרקוד בצורה "מאוזנת" אלא מרגיש צורך לרקוד בשיא הטוטליות שאני יכול...אני מוציא המוןןןןן אנרגיות כשאני רוקד...אולי כשאני אצליח לרקוד בצורה יותר רגועה ומאוזנת-זה ישפיע או יראה את הדרך לאיזון בתחום הפנימי של הרגש והנפש.

sunshine2004

New member
ריקוד...

דווקא חושבת שטוב שאתה רוקד בצורה טוטאלית... לפעמים לרקוד מאוזן זה לחשוב ולרקוד באותו זמן...זאת אומרת לחשוב על כל צעד...ואז יש צעדים שלא תעשה, בגלל המחשבה... לרקוד טוטלי לדעתי זה "הדבר לעשות"....להוציא את כל מה שבפנים ולהשתחרר...
בצורה פילוסופית משהו... אני לא חושבת שתמיד צריך להיות מאוזן בכל דבר... צריך למצוא את הדרך הטובה בשבילך וללכת איתה...

ניאו30

New member
לא יודע,סאנשיין...

אני מרגיש לפעמים שהטוטליות הזו גובה ממני מחיר.קשה קצת להסביר,אבל אני כן הייתי רוצה להגיע לסוג של איזון גם כאן...אבל קשה לי לשלוט בזה, עדיין...איך שאני שומע מוסיקה שאני אוהב אני מרגיש רצון לרקוד הכי משוחרר וחופשי שאני יכול...כלומר טוטלי. אני גם חושב שמכיוון שאצלי לרקוד זה בא מבפנים,הקשר הזה מאוד חזק... בפנים רועד,רוגש ומלא ב"התרחשויות" ורגשות,וזה כאילו עוד דרך בשבילי להביע את הפנים כלפי חוץ,בעזרת ריקודים.לכן,אני רואה גם את הקשר בין איך שאני רוקד לבין האיזון הרגשי שאני שואף אליו...כי אני מרגיש שהריקוד משקף את המצב הרגשי שלי כיום,ובכלל.

ניאו המדהים שלנו ../images/Emo24.gif

לא מזמן פתחתי הודעה בנושא, שגם אני במסגרת קורס אחד, יצא לי להיפתח ולספר על משהו שתמיד ניסיתי להדחיק, שאף פעם לא טרחתי להתמודד מולו כי תמיד כולם אמרו לי שזה סתם שטויות ולא נכון- היחס המועדף לאחותי. זה שיחרר אותי וזאת הייתה התקדמות נפלאה כי מאוד קשה לי להיות ככה אמיתית ולהיפתח ולהיות בעצם פגיעה, אבל נתתי לעצמי כי הייתי זקוקה לכך. לא צריך לשלוט ברגשות, רגשות זה משהו שזז, פעם למעלה, פעם למטה, פשוט צריך לדעת לנוע ביחד איתם ולנסות להגיע תמיד למעלה, אבל גם לתת לנו להיות למטה אם זה מה שצריך.

ניאו30

New member
תודה נסיכה ../images/Emo24.gif

אהבתי מאוד את המשפט האחרון שלך,לא לשלוט ברגשות אלא לנוע יחד איתם... אבל כמה שאני מתחבר למה שאמרת...האם כשאומרים לנוע ביחד איתם לא מתכוונים בעצם לכך שהרגשות שולטים בנו? שליטה היא מונח בעייתי בשבילי, אבל גם איבוד שליטה... שוב,כרגיל,צריך למצוא את האיזון בין שליטה ברגשות,במובן של דיכויים, לבין השלטות על ידיהם...אני מתכוון,הרי זה מה שאני פחות או יותר עושה עכשיו,נע עם הרגשות...ונכון שלכאורה זה נראה כזרימת החיים הטבעית, אבל...טוב,האמת שאני עדיין לא גיבשתי לעצמי דיעה בנושא-מהי בעצם היציבות הרגשית שאני רוצה להגיע אליה?...אז נשאיר את זה כחידה פתוחה הנסתרת ממני כרגע,אבל מקווה שתתגלה עם הזמן.

כיוון התפתחותי חדש

ניאו, אני בטוחה שהכיוון החדש - אתה תמצא אותו. הוא פשוט יגיע אליך. אהבה וכאב...אתה באמת נמצא תחת שילוב עוצמתי במיוחד.

ניאו30

New member
ובקשר לאהבה...גם היא כואבת ../images/Emo14.gif

אמממ,טוב שאני צוחק על זה,אבל אולי זה צחוק הגורל...לא יודע איך לקרוא לזה.אני חש רגשות אהבה מאוד חזקים כלפי מישהי,אבל...זה לא ככה מצידה, וזאת אהבה בלתי ממומשת...אז אולי היא גם לא אמיתית? אולי זאת בכלל לא אהבה?...מצד שני,הקשר הזה לימד אותי כל כך הרבה(בתאוריה לפחות) על המילה הזאת שנקראת אהבה,ובעיקר על המהות של אהבת אמת...אולי זה נשמע שלילי מדיי,אבל אולי אהבה וכאב קשורים אחד לשני ביותר ממובן אחד...אני לא אומר שאהבה זה כואב בהכרח,אבל אולי חלק מאהבה זה גם הכאב שמתלווה אליה...ואולי,אתה לא יכול לכאוב ממשהו מבלי שלפני כן אהבת אותו? אז מה זה אומר על איך שאני מרגיש כלפי ההורים שלי-אולי פעם כן אהבתי אותם? אולי...שהייתי תלוי בהם...אבל זאת לא אהבה אמיתית, בעיניי. הכל כאן הוא בגדר "אולי" אחד גדול...רק השערות שלי,רק מנסה לחשוב ב"קול"...על גבי המחשב...

למעלה