התמודדות עם הצלחה.

הי. תודה לך על הפתיחות ועל התשובות...

אני אתחיל מהסוף: כששאלתי איך תדע שאתה רגוע התכוונתי מעבר לתחושה הפנימית שלך . לדוגמא: רצית להיות רזה יותר\בריא יותר\קליל יותר או מה שזה לא יהיה ויש לזה מדדים של תחושות פנימיות ויש לזה מדדים חיצוניים: אתה שוקל 25 ק"ג פחות, אתה אוכל פחות ומסודר יותר (נניח) אתה עושה פעילות גופנית X פעמים בשבוע... אז אני חוזרת ומדגישה את השאלה שלי: אילו מדדים שאפשר לראות אותם ולמדוד אותם (תחושה פנימית היא סובייקטיבית ורק אתה יודע אם ועד כמה היא קיימת בתוכך) יהיו במציאות חייך שימדדו את זה שאתה רגוע יותר ופיתחת את השקט הפנימי שלך? אני אגיד משהו שאני "שומעת" בין השורות ואני אשמח שתגיד אם זה נשמע לך נכון או לא: יכול להיות שאתה אומר לעצמך (מעין שיפוט עצמי כזה): "אני חייב להיות רגוע ושקט יותר, אני חייב להנות מהדרך, אני חייב להפסיק להיות כל כך הישגי ושאפתן שזקוק לאתגרים כל הזמן"...אבל בעצם, אין לך תמונה ויזואלית שלך כאדם רגוע ושקט? יכול להיות שמה שאתה אומר לעצמך בינך לבין עצמך זה משהו כמו: "עזוב, בחיים לא תצליח להיות רגוע ושקט, איך תוותר על האתגרים?אין סיכוי..." כי אחד הדברים שאני ראיתי גם על עצמי וגם עם מתאמנים שלי זה שכשאנחנו אומרים לעצמנו שאנחנו "צריכים להיות כאלה וכאלה..." או " החיים שלנו היו יותר טובים אם היינו פחות כאלה וכאלה..." אבל אנחנו לא מצליחים לראות תמונה בהירה שלנו משתנים - זה לא קורה. זה כמו להתנגש בקירות. לא משנה כמה אנחנו מתאמצים להסביר לעצמנו ולאחרים שאנחנו חייבים לשנות משהו בעצמנו - אנחנו לא משתנים.... אז אני מזמינה אותך להתבונן פנימה ולראות האם בכלל יש לך תמונה מאד בהירה וברורה של עצמך, אחרת מאיך שאתה היום... ואם אתה בכלל רוצה ליצור תמונה כזו - כי האמת, עוד לא הבנתי למה אתה רוצה לשנות משהו באיך שאתה מתנהל היום. למה בכלל חשוב לך השקט הפנימי והרוגע? לא היה לך את זה עד עכשיו, השגת השגים מרשימים בקלות ובמהירות, מה הבעיה עם זה?

Who I Am Today

New member
בבקשה, ובוקר אור לנו ../images/Emo42.gif

טוב אז ככה לא פוסל שום דבר ממה וקראת אותי יפה מאוד - שופעת חוכמת השפע
מאחר ובחיים שיש תקופות של שקט וסערה \ עליה וירידה כמו לכולנו ויש גם תקופה של איזון BE אמצעי. כתשובה - אני מזהה את המדדים רק בעזרת מראות וקולות יפות\יפים כמוך וכל השאר סביבי וזה לא מתאים לי. אני מחפש לחזור לתוקפת האיזון שלי, בתקופה זאת פחות השגתי ולא רציתי לשום מקום והיה לי כיף ונוח. שבו הייתי זקוק וגם לא אכפת לי מ"קולות" או "מראות" מסביב וידעתי Who I Am וידעתי לחיות את הרגע כרגע ובהנאה מרובה לעצמי. אחרי שטעימת הצלחה ועוד אחת וכן הלאה...אז נפתחו לי העיניים והתנפתח לי האגו
( זה גם בעזרת הסביבה ) אבל זה לא אני באמת אני מרגיש כאילו אני משהו אחר ואני לא מצליח לקבל את השינוי בעקבות "ההצלחה". היום אני מודע לכל המעטפת שיצרתי לי וכנראה מאשים את ההצלחה אבל היא שינתה אותי ואני לא יודע לקבל את זה, באמת. כי כבר כתבתי בעבר, אני לא יודע לשחק או מצד שני לא רוצה את המשחק הזה או את התאבון הזה רוצה להיות. אני כרגע מנהל את חיי ע"י יצירת חוסר תאבון כנגד התאבון ומנסה להנחית צפיות כי כבר מכירים את היכולות שלי.... תובנה - שאני אבין משהו זה ההצלחה שהורגת אותי או שזה הסביבה ? או שאני לא מקבל באמת את מי שאני ? אוף חזרתי שוב לשאלה Who I Am תודה ובוקר טוב ישראל

מאפשרת1

New member
מי אני?

אתה כל מה שאתה,כשרוני,תחרותי,שאפתן,מצליחן,רועש,שקט,הססן,תקיף,רך....ועוד בחיים כנראה השתמשת באפשרויות רבות של תכונותיך,ויתכן כי היום אתה נמצא בקצה של תכונות שמתאימות מאוד לשאפתן מצליחן ואיש העולם הגדול, אך לא מתאימות לפי מה שאני מבינה מדבריך לך באופן הוויתי כיום. אם הבנתי אותך נכון אתה רוצה לעבור על החבל הזה ממקום למקום בלי להרגיש בלופ של רדידות חוסר מעש שאולי שווה בעיניך ל-"אז מה אני בעצם?". אתה כל מה שכתבת וודאי יותר מכך,ומכורח ההרגל,הסביבה,דרישות הרף הסובב את חברתך וכו' קשה לך להחליף סיפוקים והישגים. או סיפוקים והישגים אישיים שלך שאינם נמדדים בכסף,פרוייקט או כל דבר שניתן ל"הציג" לסביבה לא "נחשבים" בעיניך. אם כל הדברים שכתבתי לעיל מדברים אליך (זא שהבנתי אותך) אולי כדאי לבדוק את המקום של רכות,שקט,חוסר מעש וכהנה במקומות מהעבר שהרגשת שלם/ו עם עצמך,ללא תחושת "אז מה עכשיו". כדאי גם להסתכל שוב על רצף מהלך החיים שלך במקומות של תחילת פרויקט,עבודה,פעילות וכו' ולהעלות איך הרגשת להתחלת הדברים כשהיעדים טרם הושגו ובעצם היתה רדידות מסוימת עד תחושת ההצלחה. ונקודה נוספת - האם השיגרה והרדידות בעצם שווים ל.....המשך את המשפט במספר אפשרויות.

Who I Am Today

New member
אני לא יודע מי אני היום, אבל מי את ש...

קוראת אותי כל כך יפה ?
( מחמיא על הכל אבל לא מסכים עם הכל ) לפי דבריך וההסתכלות שלך כלפי
אני מבין יותר בעזרת השקפת מהצד שהשאלה שלי בעצם היא "אז מה עכשיו" ולא "מי אני היום". כנראה אני בקצב של "אז מה עכשיו" בגלל שפתחתי מחשבה מהירה בטירוף בעקבות ( פרויקט \ עבודה ) ממושכת בזמן אמת. אז אני די "צופה" תהליכים מראש כמו מחשב ובעבר לא הייתה באמתחתי היכולת הזאת. בההסתכלות לאחור - לפני היכולת הזאת החיים שלי היו דבש והייתי פחות משימתי מהיום. ( כנראה זה הפרדוקס שלי ) היום אני רוצה לדעת לחיות חיים יותר מלאים ופחות ממריצים כדי להגיע לאיזון. טוב יש לי עוד מטרת אימון ראויה ובולמת
להתאמן עליה. בהשראתך עוד משפט טוב
נשאר לי להיפתר מהשדון ולהרדים אותו לישון
( שהוא "אז מה עכשיו" ) חן חן ורב תודות על השקפתך הנאורה. אני יודע מי אני ומה שאלתי. ליל מנוחה המאפשרת לדעת.

מאפשרת1

New member
אז מה עכשיו?

תגיד לי אתה מה עכשיו? להמשיך להתנצח? להמשיך לשחק במילים? להמשיך לבחון את כוחות הפורום והעונים? להמשיך לבחון את חייך באמת!? פוחד מהצלחה? פוחד ממקום שמרגיש רדוד? מרגיש שההצלחה בעצם לא שייכת לך- לא נזקפת לזכותך? הכתיבה שלך עניינית מחשבתית יצירתית ובהחלט יש בה חריפות.שמלמדת על טיבו האיכותי של כותב המילים. פתחת ברצון וחשיפה לאימון אך מסתלסל ומסלסל ולא מאפשר לגעת במטרה,המטרה ידועה או שמא אינה ידועה... אך בדרך שאתה מוביל (אותי,אני מדברת רק בשם עצמי) יקשה לראות בבהירות את המטרה שלשמה הגעת לכאן. כמובן שיש לקחת בחשבון שכאן זה רק מילים וצג ולא האדם,התחושות,המבטים וכל האושיות של האדם. אז מה עכשיו? אתנחתא? פסק זמן? לשבת על כוס קפה רק עם עצמך-בלי מחשבות,בלי מטרות,רק אתה ואתה ושוב אתה?? מה יהיה שם איתך? מי יהיה איתך? מה יצוף ויעלה כשתפגוש את עצמך? כן יחד עם כל מה שאתה יודע,חווית,השגת,כבשת,בנית והצלחת,עם הכל כל הידע וההתנסויות שעברת בחיים,עם כל "החכמה" הזו מי אתה? ומי אתה עכשיו? ומי תרצה להיות?

Who I Am Today

New member
הולך לפטר את מועצת חכמי השדונים שלי.

זכור לי שהבהרתי את המטרה מולך בהודעה מאמש כנראה שכחתי להדגיש אותה עבורך. רוצה לדעת לחיות חיים יותר מלאים ופחות ממריצים כדי להגיע לאיזון. זאת התשובה שלי לכל מועצת חכמי השדונים שואלי השאלות כשתפגשי אותם תעשי טובה ותפטרי אותם גם. אני מבין את הריבוי המשמעות בשאלותיך וכשאפגוש את עצמי אסלח לי ואתן לו חיבוק חם. לומד ונהנה לשחות גם במים רדודים
וחן חן לך על ההשקפה שלך כמצילה אכותית. רב תודות על הצעתך הנדיבה להתאמן איתך ( זה כתוב ביש שיש בין השורות שלך ובבקשה על הבמה להציג את האכויות שלך ) הכל דבש כמות שהוא והרגע בוחר להיות אני => אני נכון יותר. המאפשרת לדעת
המשך יום טוב וחג שמח

רוצה לדעת לחיות חיים יותר מלאים ופחות ממריצים

אתה כבר יודע.... כל מה שיש זה... לבחור.... מצד אחד יש את המירוץ והמרדף, האדרנלין ותחושת הסיפוק הרגעית, תחושת ההצלחה וההישג, לרגע קל מצד שני יש איזון ושקט, וחיבור לעצמך והקשבה לחכם שבך... אתה כבר יודע, להיות בשני הצדדים. עכשיו תבחר. וכל בחירה שלך - מבורכת. ולכל בחירה שלך יש מחירים ויש יתרונות. אבל כל מה שאתה יכול לעשות זה לבחור במה שיש. כי אי אפשר לבחור במה שאין... ולחיות עם הבחירה שלך בטוב וברע (ממש כמו בזוגיות)....עד הבחירה הבאה... חג שמח!

Who I Am Today

New member
איילת, תודה רבה ../images/Emo140.gif

קבלתי בהשראת מכולכם מלא עצות, תובנות והשקפות עלי. שוב רב תודות לכל המאמנים שנטעו בי מחשבה יוצרת. הולך לעבוד על Who I Am Tomorrow בשבילי. חג שמח דרור לכל.

למעלה