התמודדות עם דחיה

omer73

New member
התמודדות עם דחיה

לא, אני לא בא לספר על "בעיה של חבר", אלא על משהו שקרה לי לא מזמן בעבודה ודיי ביאס אותי והייתי שמח לשמוע דעות או כל דבר. בקיצור, יש מישהי בעבדה שממש מצאה חן בעיני, ויצא שדיי התקרבנו, יושבים יחד, יוצאים להפסקות יחד וכו', ובאופן כללי חשבתי שיש בנינו כימיה. מה שקרה זה שהחלפנו טל', היא חשבה בקטע של ידידים לעבודה, אני מבחינתי זה היה לצאת לדייט, בסופו של דבר התבררה האי הבנה.... אבל אני נשארתי מדוכדך כזה, כי זה לא הכי נחמד לקבל דחיה ממישהו שמוצא חן, ויצא שהתחלתי לחשוב עם אני לא בסדר במשהו, או מה בעצם דפוק בי שעד היום לא הייתה לי מע' יחסים נורמלית, ולמה בכלל תמיד בא שלב האכזבה (למדתי לא לצפות לכלום, אבל עדיין, זה לא הכי נעים שיש). אשמח לתגובות.

עומר, נשמע שמראש אתה מבטל כל אפשרות

שזה יקרה בגלל החוסר ציפייה והידיעה מראש שאתה הולך להתאכזב. נכון זה לא נעים להידחות על ידי מישהי, אבל זה גם לא סוף העולם. איתה לא הלך, יילך עם אחרת- פשוט צריך לנסות
זה לא שאתה בן שמונים ולא הייתה לך שום מערכת יחסים- אז זה היה בעייתי ואומר עלייך דברים. אתה בחור צעיר, אתה מנסה לגשש בעולמך ולהתקדם בחיים ואתה תראה שאם תחשוב חיובי, תצא, תכיר, תנסה- בסוף אותה אחת תשתלב בדרכייך.

omer73

New member
היי שירי :)

תראי, אני מראש לקחתי בחשבון את האפשרות לקבל תשובה שלילית, כי זה הסיכון, ואם לא מנסים לא יודעים, אבל מצד שני, היה משהו שדיי איכזב אותי וזה היה גם האדישות מהצד שלה, גם העניין שברגע שנפל לה האסימון היה לי דיי ברור שזה שלילי קטלני ושאין סיכוי בכלל, אפילו לא לכוס קפה, שזה משהו שלא מחייב ואין מה להפסיד... זה לגבי המקרה הספציפי הזה. אבל אותו מקרה פשוט גרם לי לחשוב המון, על המערכות יחסים הכושלות שהיו לי בעבר, על זה שכל אלה שכן היו מתאימות ומצאו חן בעיני ולא הצלחתי להשיג (אם זו ההגדרה הנכונה), ובכלל, שגם במע' יחסים שהיו לי אף פעם לא הייתה אהבה אמיתית, כזו שתתקדם לאנשהו, או שיש לה עתיד, תמיד היו בעיות וחוסר התאמה, וזה מבאס... אני באמת מנסה להיות אופטימי, למרות שאולי זה לא בא לידי ביטוי במה שכתבתי קודם, אבל אני באמת מנסה, וכן מנסה לפתוח אופציות חדשות, וכמו תמיד מקווה שמכאן דברים יתחילו להיות שונים.

אופירA

New member
מנהל
כמה עניינים

התמודדות עם דחייה עלולה להיות קשה מאוד לנפש שיש לה קושי מילדות של תחושת דחייה וחוסר אהבה מצד ההורים, או טראומה בנושא של דחייה של דמות חשובה מן העבר. לדוגמא, זה יהיה קשה מאוד עבור ילדים שהוריהם גרושים, שהחווייה שלהם היתה כעין נטישה של אחד ההורים. או ילדים שההורים לא הכילו אותם ולא קיבלו אותם. או ילד שמורה אהוב גרם לו טראומה וכו'. הקושי עלול להיות עצום. אבל הקושי אינו נובע מכך שהבחורה מהעבודה סירבה לצאת איתך. משום שרוב הבחורות תסרבנה לצאת עם רוב הבחורים, ורוב הנשים תסרבנה להתחתן עם רוב הגברים, שהרי כל אשה צריכה להתחתן רק עם גבר אחד ולא עם כולם. לכן היא תסרב לכל השאר. וכך גם לגבי הגברים, שידחו את רוב הנשים, כי גבר בדרך הטבע מעונין באשה אחת ולא בכולן בכל רגע... הקושי עלול לנבוע מהצורך הרגשי החזק, שהתפתח עוד טרם נוצר קשר בין הגבר לאשה. כלומר אם בשעת החיזור נוצר צורך רגשי חזק מידי - הסירוב יהיה חזק. אתה משליך את הסירוב שלה על עצמך, כאילו משהו לא מוצלח אצלך. וזה לא נכון. כי פשוט לא מתאים לה אותך. מה עוד שיש נשים שלא ירצו לפתח קשר אהבה עם גבר ממקום העבודה, שמא הקשר ייפרם, ואז יהיה להם סבל קשה בעבודה ביחד. (הקטע של אפשרות של "ידידים" מבלבל מאוד, אבל נגד זה אני לא יכולה לעשות כלום, כי כך מקובל בחברה החילונית). אם תבין שלגיטימי מאוד שאתה מעוניין בבחורה, הגם שאינה נענית לך, ולא תרגיש שמשהו בך דפוק, תתגבר ביתר קלות על התסכול והמבוכה מהחווייה הלא נעימה, ועל הרצון להתקשר לבחורה זו, ותמשיך לחפש בחורה אחרת, שתרצה להיענות. צריך לעשות חושבים עמוק, ולראות מה הדפוס שלך בניסיון ליצור מערכת יחסים. ייתכן שאתה מנסה תמיד מערכות יחסים שאין להן הרבה סיכוי, ועליך לברר אם אינך צריך לנסות אצל בחורות שיותר מתאים להן לצאת איתך. לשם כך אתה צריך להכיר את עצמך (ולקבל את עצמך!!!) וללמוד מי ומה מתאים לך יותר, וכך סיכוייך ישתפרו וחוויות של הצלחה תחזקנה את אישיותך. אם המצב מאוד גורם לך סבל - רצוי ייעוץ. יש אפשרות לייעוץ מכוון חד פעמי אצל גרפולוג מייעץ. יש אפשרות לכמה שיחות אצל פסיכולוג או מאמן כדי לדבר על דפוס ההתנהגות שלך וההרגשה שלך שתמיד תקבל דחייה (ע"מ לברר את הנושא שהעליתי וללמד אותך כלי התנהגות יעילים יותר).

omer73

New member
מס' דברים:

קודם כל אני מאוד מעריך את התגובה שלך, היא מאוד מפורטת ומושקעת, אז תודה. לגבי השאר, ברור לי שברגע שמציעים, זה פיפטי פיפטי, אבל זה סתם היה מאכזב שלא ניתנה לי שום הזדמנות, כי כמו שכתבתי בתגובה לשירי, כוס קפה זה סה"כ משהו נחמד ולא מחייב, אבל אין מה לעשות. מה שכן, המשכתי הלאה, מהבחינה הזו שאני מכיר אחרות, וכן בא עם ראש פתוח להכיר ולנסות, ואת צודקת, אולי זו הייתה טעות להשליך על עצמי את הדחיה שלה. סיכמנו שנמשיך להיות ידידים לעבודה, כי סה"כ נחמד לי בחברתה. פשוט הייתי בסיטואצציה של באסה, וניסיתי לחשוב שאולי משהו בי לא בסדר, אבל בדיעבד אני חושב שפעלתי בסדר, גם במקרה הזה וגם בעבר, ואני מקווה שדברים ישתנו, ושהמזל גם יעבור אצלי.

למעלה