התלבטות

danone111

New member
התלבטות

אני מנגנת כבר שנתיים על גיטרה חשמלית, וברשותי גיטרה של סילברהד. היא דווקא די סבירה ונשארתי איתה גם בגלל חוסר תקציב. עכשיו אני מעוניינת קצת להתקדם ולקנות משהו יותר טוב. מבחינת התקציב שלי זה עד 3000 ש"ח. אז ראיתי בכלי זמר פנדר סטרטוקסטר מקסיקנית. כל הזמן אומרים שזאת אחלה גיטרה להתחלה והכל. הקטע הוא שאני לא רוצה גיטרה להתחלה, המטרה שלי היא להתקדם. כבר הייתי בשלב של ההתחלה. ניגנתי עליה, היא נשמעה סבבה דווקא אבל לא כל כך שונה מהסילברהד שלי [עד כמה שזה ישמע מוזר לחלק מכם..או שלא]. אז אני שואלת, ההבדל בינה לבין הפנדר האמריקאית הוא באמת כל כך גדול כמו במחיר? מה עושה את האמריקאית יותר איכותית? ואם אני קונה את המקסיקנית, אני בכלל מתקדמת או שזאת גם עוד גיטרה סבירה במחיר טוב? תודה :)

RoieL

New member
המקסיקנית

היא לא יותר מסבירה, והמחיר שלה בארץ גם לא משהו. האמריקאית היא הבדל מאוד גדול לעומת המקסיקנית, תשווי סוברו ללמבורגיני. בארץ לא סביר שתמצאי סטראט אמריקאית בשלושת אלפים שקלים, אם את מוכנה להוציא עוד כמה מאות אז יש את האופציה של יבוא משומשת מחו"ל. אם את בעניין דברי איתי בפרטי, אני אסביר לך איך זה הולך. בכל מקרה, אם את אוהבת את הצליל של הסטראטוקסטר [3 פיקאפי סינגל], האמריקאית היא כנראה הטופ שתמצאי, זו לגמרי גיטרה לכל החיים.

yoni162

New member
הגזמות

לדעתי נסחפת קצת עם הסובארו/למבורגיני. בתור אחד שניגן על מקסיקניות ואמריקאיות, ההבדל בין השתיים הוא בפרטים הקטנים, שתורמים לגיטרה טובה יותר בכללי. זה לא שהאמריקאית היא top of the line והמקסיקנית היא חרא. ואם כבר הוא מוכנה להוציא עוד כמה מאות שקלים, אז שתוציא עוד כמה מאות שקלים בנוסף ותקנה אמריקאית משומשת כאן בארץ במקום להסתבך ולהסתכן עם קניה מאיביי. ולכותבת ההודעה, 3000 זה לא יותר מדי בשביל ממש "להתקדם". ד"א לא ציינת איזה מגבר יש לך, אולי דווקא מגבר חדש יהיה צעד חכם יותר..בכל אופן, עם 4000 אפשר להתחיל לחפש ביד שניה דברים לא רעים.

RoieL

New member
בתור בנאדם שסטראט היא הגיטרה

המועדפת עליו ההשוואה הזו מאוטד לגיטימית בעיניי. הכי עדיף שהיא פשוט תלך לנסות. אם היא לא שמה לב להבדל בין MIM ל- MIA אז שווה לה לחפש מקסיקנית יד שניה אפילו, ישאר כסף לאיזה פדאל חמוד.

yehuda kotton

New member
אנלוגיה הזויה

הדבר הנכון זה כאמור פשוט לנסות. נראה לי שאנלוגיה יותר נכונה זה בין סוברו L וסוברו GL. בגדול הם דומים אבל עם הבדל בפרטים הקטנים (שלפעמים חשובים עד מכריעים). לא לשכוח שיש עוד המון דגמי גיטרות חוץ מסטראטים ואם כבר נעולים על זה אז גם יש סטראטים יפניות בארץ שנחשבות יותר איכותיות מהמקסיקניות. תראי בעצמך במיוזיק סטור (בר-כוכבא 52 ליד דיזנגוף סנטר). לחפש אותי שם.

yehuda kotton

New member
../images/Emo24.gif

לא היתי בשומקום. יש לי עכשיו קצת יותר זמן לדברים. עד הזמן האחרון היתי משתתף רק בקומונה. יש לי עוד עניין למה שקורה כאן בגלל העסק שלי בתחום פיתוח מוצרים למוזיקאים (אני אספר על זה בקרוב), וגם בגלל מעורבות עם מיוזיק סטור. לגבי העניין עם מיוזיק סטור, אני נמצא שם הרבה, בד"כ בימי חמישי אחה"צ ולפעמים בימים אחרים אז אם מישהו שאני מכיר מכאן עובר שם אז שיגיד שלום (זה בבר-כוכבא 52 על יד דיזנגוף סנטר). כמובן יש לי גם עניין לקדם את החנות, אני משתדל לעשות את זה באופן לא בוטה. לדוגמא, בשרשור כאן כשיש התלבטות בין אמריקאית למקסיקנית אז שידעו שיש גם סטראט יפנית פחות מ-100 מטר הליכה מ"שם".

yotamstei

New member
חייב לא להסכים איתך

בתור מישהו שבבעלותו סטראט מקסיקנית כבר 10 שנים, ולא בוצעו בה כמעט שום שיפורים ושדרוגים, אני פשוט נדהם ממנה כל פעם מחדש. הרבה פעמים כשהייתי צעיר ומושפע יותר חשבתי שאני רוצה להחליף אותה לאמריקאית אבל אף פעם לא הצלחתי באמת למצוא סיבה אמיתית וטובה לעשות את ההחלפה. אז יכול להיות שאני סתם סנטימנטלי, אבל לדעתי אין לשפוט גיטרה על פי מוצאה אלא על פי התוצאה ;)

RoieL

New member
יש ויש

כמו שיש סיכוי שאמריקאית תצא זבלה [ובשנים האחרונות זה קורה לא מעט], יש גם את האופציה שגיטרה מפס ייצור זול תצא איכותית. עניין של מזל. אני אישית, אמנם המקסיקניות וה- HW1 שניסיתי היו בתצוגה בכלי זמר [מה שאומר שמצבן לא היה טוב], אבל את כל האמריקאיות שניסיתי עד היום אהבתי יותר.

RoieL

New member
כן הא

איזה מזל שלא צריך רשיון בשביל להצחיק, הא?

oneman2

New member
../images/Emo45.gif

הערות כמו של ההוא למעלה לא ממש עוזרות לפורום.

Pletzet

New member
בילבולי ביצים

המקסיקניות נשמעות פצצה. אל תטעה אנשים.

RoieL

New member
דעה אישית

אמנם זה כמו השוואה בין ברווז וברבור, אבל בגיטרות בטווח מחירים הזה אני מעדיף את האפיפון. האפיפון לדעתי נשמעות טוב.

Xirus

New member
אני את המיוזיקמן שלי לא מחליף באף

סטראט - אבל פעם התעניינתי בכלי זמר לקנות סטראט אמריקאית בתור גיטרה נוספת - ומצאתי שם אחת חלומית בקצת יותר מ-4000 (אמנם לא כמו המיוזיקמן אבל לא רחוקה). ואם יש חבר מורה למוסיקה - אז בכלל אפשר לארגן הנחה של 20% אחוז - ככה שזה נכנס לתחום ה - 3000 ומשהו. אפשרות שניה זה לקנות משהו יד שניה ולקחת בחשבון שצריך לעשות סטאפ אצל מקצוען - כגון הרצל - שזה יכול להגיע לכמה מאות שקלים - תלוי במצב הגיטרה. רק תיזהרי מזיופים.

RoieL

New member
החלומית הזו

אולי הורכבה בארה"ב, אבל היא בנויה באיכות של מקסיקנית. פשוט עוד כסף בגלל ה- Made In USA. [אלא אם ביקרת בכלי זמר בשנות התשעים, הבנתי שהיו שנים עם מחירים נמוכים בגלל הדולר]. אגב, בקשר לזיופים- הגישה שלי זה שכל עוד אתה אוהב את הגיטרה זה לא משנה אם היא זיוף.

RoieL

New member
הממ נשלח לי באמצע

נניח שניגנת כרגע על הגיטרה עם הצליל שהכי אהבת בעולם אבל רגע אחרי זה גילית שהיא לא גיבסון אלא רק נראית כמו לס פול, אמנם אפשר להתווכח על המחיר, אבל לדעתי לא כדאי לעזוב גיטרה כזו.

Xirus

New member
אני עדיין יודע להבחין באיכות של

גיטרה - במיוחד כשאני בדרך כלל מנגן על מיוזיקמן שנת 91 - שעדיין לא פגשתי את הפנדר האמריקאית שמשתווה לה ... פשוט הפנדר הנ"ל היתה במבצע ... ואפילו אם זה נכון מה שאתה אומר - היא היתה שווה כל אגורה. וכשאמרתי זיופים התכוונתי - לחיקויים זבל שפשוט נוכלים מדביקים מדבקה של פנדר - וחסרי ניסיון כמו הכותבת הנ"ל - לא מצליחים לעלות על מה שאתה ואני רואים במבט אחד... כבר ראיתי אנשים שעבדו עליהם ככה (גם עלי - לפני 25 שנה...).

למעלה