התלבטות...

התלבטות...

כשאתם עושים פעולה על רבין, על איזה חלק אתם שמים דגש? רבין כאדם, תחנות בחייו וכו'... או רצח רבין, קבלת דעתו של השונה, אלימות, גבולות.. או שמא משלבים את שני הנושאים בפעולה אחת? אני מזכירה שהילדים הם בכיתה ה'.

foofi

New member
אני אישית-

שמה דגש על אלימות, רצח, קבלת דעת השונה... גם בגלל שאישית בבית שלי, לא כלכך הסכימו עם האמונות של רבין. וגם אני לא בטוחה שאני מסכימה עם כל מעשיו. ברור שאפשר להתרכז יותר לרבין כאדם. אבל אז צריך גם לדבר על האיש. והאמונות שלו. וזה נכנס יותר לרמה אישית. לא יודעת אם זה בדיוק מה ששאלת...
בכל מקרה. אני מרשה לך להכניס את הפעולה אחרי שאת עושה אותה לאתר

spraizler

New member
גם וגם

20 אחוז על האיש ופועלו והשקפותיו. וכל 80 האחוז הנותרים על המניעים לרצח, על המעשה, על המסקנות שאפשר להסיק ממנו גם בימים אלו. על המשמעות שלו וכדומה

מיכלצי

New member
מה שאני עשיתי זה...

פעולה על דעות שונות, דרכים להתמודד עם חוסר הסכמה וכו'. את ה10 דקות האחרונות (קצת פחות) הקדשתי לרבין עצמו. זאת הייתה בין הפעולות הטובות של שנה שעברה... אם את רוצה אותה, דברי אתי.

fate spinner

New member
הערכים הקשורים ליום עצמו

קבלת השונה, אלימות, סובלנות, חוק, דמוקרטיה. לדעתי האישית חשוב מאוד שאם עושים על רבין כאדם לא להפוך את זה לפולחן אישיות ולא להפוך אותו לקדוש, לציין גם את החסרונות והטעויות שהוא עשה כדי לא להפוך את זה לפולחן אישיות

justsilly

New member
תראי..

קשה להרכיב פעולה על יצחק רבין בלי לדבר על אלימות, קבלת השונה וכו'.. כשהדרכתי ז', עשינו פעולה משותפת עם כיתה ח' רק בשבוע של רצח רבין ודיברנו איתם על הסתה, על קבלת השונה, על אלימות וכל אלה, והייתה פעולה ממש טובה והיא גם זרמה והיתה מעניינת. אבל ילדים בכיתה ה' זה לא כ"כ יעניין. אז את יכולה לתת להם בפעולה מינון קטן של כל הנושאים האלה, כי כמו שאמרתי אי אפשר שלא להזכיר את זה, אבל לשים דגש על חייו ופועלו של רבין. חפרתי?

spraizler

New member
לא חפרת בכלל. ועדי יש לי פעולה

ממש טובה לזה.. שמשלבת על האיש ועל המסרים והכל. והיא לכתות ד-ו, תתאים לך. צרי איתי קשר מחר אני שולח לך את המספר פאלפון במסר אישי

אני חושבת שזה בעיקר תלוי במדריך.

איך הוא רואה את הדברים... אני חושבת שיותר "קל" לדבר לילדים קטנים בערכים, בהקבלה לחיים שלהם... מה זאת אומרת? כשמישהו לא מסכים עם הדעות שלך, או עם דעות הכלל, מה הוא יכול לעשות נגד זה? מה אתה עושה כשחברים שלך הולכים מכות וכד'. אני באמת מאמינה שאפשר לדבר עם החניכים הקטנים על ערכים וכאלה כשאת מקבילה את זה לחיים שלהם ומדברת אליהם - מה אתה היית עושה. כם הגדולים אפשר לדבר בפרספקטיבה רחבה יותר ושאלות יותר פילוסופיות [כביכול].. טובנו, חפרתי,

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifלא ספציפית לחניכים שלך,

סתם לספר.. שנה שעברה המדבית עשתה לנו [צוות הדרכה] פעולת רבין.. היא לא הצהירה שיש פעולת רבין, היא פשוט אמרה לכולם שנפגשים [כמו כל שבוע] ושכל אחד יביא תמונה של סבא שלו.. ואז היינו צריכים לרשום כלמיני דברים על החיים של סבא וכל אחד הקריא והראה את התמונה.. ובסוף היא אמרה שהיא רוצה לספר לנו על סבא של ילדה אחת והראתה את התמונה של רבין.. אבל בערך כאן זה נגמר כי אנשים נחמדים החליטו שלא בזין שלהם לשמוע ופשוט קמו והלכו אחרי שהיה להם לא מעט מה להגיד.. אני אישית די אהבתי. אם הם לא היו הולכים היא הייתה מקריאה לנו את הסיפור חיים שלו..

A G C T

New member
אני רציתי לעשות פעולה כזאתי לחניכים

אבל הם בכיתה ד'...והמדריכות שאיתי..טענו שזה יהיה קשה מדי בשבילם... אולי באמת עדיף לחכות כמה שנים..לעשות את זה לכיתה מבוגרת יותר....

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifהממ.. לאבטוחה.

בכל מקרה, כשתרצה, אם תרצה, יש לי את הפעולה בשלמותה (לקחתי אותה הרגע מהמדבית
) אז תגיד ואני אתן לך..:) [אני מוכנה להעלות אותה גם לכאן אם יש דורשים
]

A G C T

New member
יש דורשים!

לפחות דורש אחד בטוח
אשמח מאוד שתעלי ואוכל להציץ ולהסתכל על הפעולה...

Hadas B

New member
רעינות לפעולת רבין לשכבה צעירה

תלוי במטרה שלך,שני רעיונות: בצבא הכנתי לקהל יעד של עולים חדשים בארץ. אני רציתי להכיר להם את רבין -מי זה?למה כל ה"הבלאגן" בארץ? לחבר אותם.להסביר להם לפני הטקס... אתוו דבר לשכב"צ-להכיר להם אותו כאדם,לפני שמדגברים על הרצח עצמו. אז אני הכנתי המון תמונות מתחנות בחיוו. קראנו קטע ובכול תחנה הדבקנו תמונה על הלוחו-נוצר ציר זמן בסוף. לילדים אפשר לעשות פאזל ענק (מחלקים תמונות וק'טע כתוב לילדים-הם צריכים להיצמד בזוגות). עוד רעיון - לקחת מרבין את הנושא של חברה ישראלית. אחד הלקחים מדבר על זהשאנחו מפוצלים חברתית.יש המון פלגים ואין הידברות בינהם. דוגמאות ופיתוחים ולפעולות באתר גשר - ערכת יום הדיאלוג.אפילו לקחת אתזה לרבים בקבוצה ואיך פותרים סכסוך בדרך לא אלימה. זה נורא תלוי במדריך ובקבוצה, אבל אסור להתעלם מהיום הזה, גם אם זה ילדים היפראקטייבים בכיתה ג.יש איך להתמודד. עוד פעולות באתר שלנו http://www.hatbam.co.il/sifriya/peolot/index.asp?kategori=6 ובאתר הצופים http://www.zofim.org.il/center_show.asp?cat_id=4774225 גשר http://www.gesher.co.il/page.asp?id=195#four (ובכלל המלצה אישית ללכת לאוהל ההידברות של גשר ביום חמישי בירושילם) וכמובן אני זמינה לשאלות ועזרה.

groovydude

New member
בקשר לרבין...

זה נכון שלא תיהיה עצרת רבין השנה?! ובקשר לפעולה, אני עשיתי על רבין כבן אדם כי החניכים צריכים לדעת מי הבן אדם היה, ואז עשיתי על רצח פוליטי וסובלנות. זאת הייתה אחלה פעולה אני ממליץ בחום ללכת על הכיוון הזה.

spraizler

New member
תהיה

וכוסומו ישנתי כמו מלך עד שאבא ואח שלי התחילו להתווכח

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifאגב, למיטב ידיעתי והבנתי,

עד שנה שעברה זה היה חובה לקיים את העצרת, מרגע שעברו 10 שנים זו כבר זכות.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif../images/Emo124.gif~הפעולה~ ../images/Emo3.gif

קודם כל, אתה מודיע לחניכים שיש פעולה (לא אומר 'פעולת רבין'.. פשוט פעולה.) ומבקש שכל אחד יביא תמונה של סבא שלו..(תגיד שזה חובה..) ואז בפעולה אתה מחלק להם דפים למילוי על סבא שלהם.. שם: סבא של: גיל: היכן נולד: קצת על מיהו ומהו: מתי נפגשתם לאחרונה: זכרון מיוחד: אחרי שכולם מסיימים למלא את הדפים, כל אחד מקריא את הדף שלו ומראה את התמונה של סבא שלו.. כשכולם מסיימים אתה אומר שאתה גם רוצה לספר להם על סבא של מישהי.. (אתה יכול להגיד סבא של נועה.. אבל יכול להיות שהם ישר יבינו.) ומתחיל להקריא מהחלק של ה'גיל:' (מדלג על השם והכל..) הדף - שם: יצחק רבין סבא של: נועה בן-ארצי גיל:73 היכן נולד: סבא נולד בירושלים (הוריו עלו מאוקרינה) ב -1922 קצת על מיהו ומהו: סבא התייתם מאביו בהיותו ילד ומאימו בגיל 15, סבא למה בבית הספר כדורי והוא תמיד סיפר ש"זה היה אתגר להסתגל לאורח החיים של הפנימייה ב"כדורי". גרנו באולם גדול, 20 תלמידים... האווירה הייתה טובה. הפרטיות - מקופחת. נורמות של כבוד עצמי היו מקובלות על הכל. העתקה בבחינות הייתה מחוץ לנורמה. המורה היה יוצא מהכיתה בשעת הבחינה. על אמון השבנו באמון. על יחס של כבוד - בכבוד... נדרשנו למאמץ מירבי, אך היתה לנו הרגשה של חרות מפני שניהול העניינים הפנימיים היה מופקד בידי ועד התלמידים. השתדלנו להפיק מעצמנו את הטוב ביותר." במרוצת שנות לימודיו ב"כדורי" הצטרף סבא לארגון ה"הגנה", אל שורות הפלמ"ח. ובזמן מלחמת העצמאות סבא התחתן עם סבתא ונולדו להם שני ילדים, דליה ויובל. בזמן מלחמת ששת הימים סבא היה הרמטכ"ל של צה"ל ובמלחמה זו ניצח צה"ל בשישה ימים את צבאות ירדן סוריה ומצרים, כבש את סוריה המזרחית, רמת הגולן וסיני. לאחר 28 שנות שרות סבא סוף סוף השתחרר מצה"ל, אבל לא משרות המדינה. אח"כ הוא היה שגריר ישראל בוושינגטון אח"כ חבר כנסת, אח"כ שר ביטחון, ב1992 הוא היה ראש ממשלה, חתם על הסכם עם אש"ף, קיבל פרס נובל לשלום, חתם על הסכמי אוסלו, עשה הסכם שלום עם ירדן, כך שסוף סוף כולם יכלו לבקר בפטרה - הסלע האדום. סבא התכוון גם לעשות שלום עם סוריה, אבל המתנגדים בישראל לא אהבו את זה והתחילו לקרוא לו "בוגד", נאצי ועוד כל מיני שמות נוראים, אמרו דברים נוראים על סבא שלי, אבל הוא היה לי סבא כל כך טוב. מתי נפגשתם לאחרונה: בדיוק לפני 11 שנה כמה דקות לפני שסבא נסע לעצרת בכיכר מלכי ישראל. עצרת בסימן "כן לשלום - לא לאלימות". בסוף העצרת ירו בסבא שלי והוא מת. ויותר לא ראיתי את סבא. זכרון מיוחד: הוא היה זייפן הוא אהב שירים אבל לא ידע לשיר. בסוף אתה מראה את התמונה והכל.. אתה יכול לפתח את זה לשיחה או למה שאתה רוצה.. או לחילופין - לסיים את הפעולה. מקווה שהכל מובן,
בהצלחה.

למעלה