../images/Emo142.gif../images/Emo124.gif~הפעולה~ ../images/Emo3.gif
קודם כל, אתה מודיע לחניכים שיש פעולה (לא אומר 'פעולת רבין'.. פשוט פעולה.) ומבקש שכל אחד יביא תמונה של סבא שלו..(תגיד שזה חובה..) ואז בפעולה אתה מחלק להם דפים למילוי על סבא שלהם.. שם: סבא של: גיל: היכן נולד: קצת על מיהו ומהו: מתי נפגשתם לאחרונה: זכרון מיוחד: אחרי שכולם מסיימים למלא את הדפים, כל אחד מקריא את הדף שלו ומראה את התמונה של סבא שלו.. כשכולם מסיימים אתה אומר שאתה גם רוצה לספר להם על סבא של מישהי.. (אתה יכול להגיד סבא של נועה.. אבל יכול להיות שהם ישר יבינו.) ומתחיל להקריא מהחלק של ה'גיל:' (מדלג על השם והכל..) הדף - שם: יצחק רבין סבא של: נועה בן-ארצי
גיל:73 היכן נולד: סבא נולד בירושלים (הוריו עלו מאוקרינה) ב -1922
קצת על מיהו ומהו: סבא התייתם מאביו בהיותו ילד ומאימו בגיל 15, סבא למה בבית הספר כדורי והוא תמיד סיפר ש"זה היה אתגר להסתגל לאורח החיים של הפנימייה ב"כדורי". גרנו באולם גדול, 20 תלמידים... האווירה הייתה טובה. הפרטיות - מקופחת. נורמות של כבוד עצמי היו מקובלות על הכל. העתקה בבחינות הייתה מחוץ לנורמה. המורה היה יוצא מהכיתה בשעת הבחינה. על אמון השבנו באמון. על יחס של כבוד - בכבוד... נדרשנו למאמץ מירבי, אך היתה לנו הרגשה של חרות מפני שניהול העניינים הפנימיים היה מופקד בידי ועד התלמידים. השתדלנו להפיק מעצמנו את הטוב ביותר." במרוצת שנות לימודיו ב"כדורי" הצטרף סבא לארגון ה"הגנה", אל שורות הפלמ"ח. ובזמן מלחמת העצמאות סבא התחתן עם סבתא ונולדו להם שני ילדים, דליה ויובל. בזמן מלחמת ששת הימים סבא היה הרמטכ"ל של צה"ל ובמלחמה זו ניצח צה"ל בשישה ימים את צבאות ירדן סוריה ומצרים, כבש את סוריה המזרחית, רמת הגולן וסיני. לאחר 28 שנות שרות סבא סוף סוף השתחרר מצה"ל, אבל לא משרות המדינה. אח"כ הוא היה שגריר ישראל בוושינגטון אח"כ חבר כנסת, אח"כ שר ביטחון, ב1992 הוא היה ראש ממשלה, חתם על הסכם עם אש"ף, קיבל פרס נובל לשלום, חתם על הסכמי אוסלו, עשה הסכם שלום עם ירדן, כך שסוף סוף כולם יכלו לבקר בפטרה - הסלע האדום. סבא התכוון גם לעשות שלום עם סוריה, אבל המתנגדים בישראל לא אהבו את זה והתחילו לקרוא לו "בוגד", נאצי ועוד כל מיני שמות נוראים, אמרו דברים נוראים על סבא שלי, אבל הוא היה לי סבא כל כך טוב.
מתי נפגשתם לאחרונה: בדיוק לפני 11 שנה כמה דקות לפני שסבא נסע לעצרת בכיכר מלכי ישראל. עצרת בסימן "כן לשלום - לא לאלימות". בסוף העצרת ירו בסבא שלי והוא מת. ויותר לא ראיתי את סבא.
זכרון מיוחד: הוא היה זייפן הוא אהב שירים אבל לא ידע לשיר. בסוף אתה מראה את התמונה והכל.. אתה יכול לפתח את זה לשיחה או למה שאתה רוצה.. או לחילופין - לסיים את הפעולה. מקווה שהכל מובן,
בהצלחה.