התלבטות...

רעם69

New member
התלבטות...

היום נרשמתי לירושלים בשעה טובה.(או שלא?)במקביל אני מתחיל את קורס הפיסיקה של אוניברסיטת תל אביב עם סכם 731.99. כנראה שהתשובות הסופיות מתל אביב יהיו בסוף ספטמבר. מספר שאלות על המצב שלי: 1.האם לדאוג למגורים בירושלים השבוע או פשוט אני יעשה את זה סמוך לתחילת הלימודים כשאהיה בטוח שאני הולך לירושלים?(אשמח להתייחסות לגבי:לא להפסיד מקדמות,שותפים,אופציות לא טובות לקראת תחילת הלימודים וכ'ו...) 2.מה מחיר המקדמה שצריך לשלם למעונות בירושלים ושאולי אפסיד במקרה של הליכה לתל אביב? 3.האם במעונות בירושלים אפשר להיות בן ובת? האם אפשר לקחת חדר לבד? כמישהו שנעזר המון בפורום,אני אשמח להתייחסיות של סטודנטים בירושלים,סטודנטים עתידיים וסתם מי שמעוניין לתת עצה טובה. תודה

danc18

New member
יודע לענות לך על

השאלה האחרונה. אין אפשרות במעונות לשלב מגורי בנים ובנות. אפשר לקחת חדר לבד- והמחיר בהתאם.. בהצלחה

kontsy

New member
למה פשוט לא תתקשר לשם?

הם בטוח יתנו לך תשובה. וגם היה שרשור ענק של מעונות ירושלים אולי יש שם?

יוסי n

New member
סטודנט עתידי בירושלים - לבקשתך.

ראשית, מזל טוב על הרישום לעברית. לדעתי, אתה עושה את הצעד הנכון (אבל ברור לחלוטין שזו בחירה אישית שלך). לגבי השאלות שאתה שואל: 1. בעניין המגורים - אם אתה בונה על מעונות, אני מציע לך להתחיל לדאוג לכך כבר ביום ראשון הקרוב, וכמה שיותר מהר. מצב המעונות בי-ם אינו מזהיר, כפי שתיווכח כאן. אם אתה בונה על שכירת דירה, אז ממה שאני מבין אין לחץ, אם כי במקומך לא הייתי מחכה לרגע האחרון. בכל זאת, צריך למצוא דירה מתאימה, להתארגן על שותפים, לסגור מחיר. הדברים האלה לוקחים זמן. 2. מקדמת התשלום ע"ח שכר לימוד היא 2850 ש"ח. לפי המסמכים שברשותי, ביטול עד ה-15.8 מזכה אותך במלוא הסכום, ואילו ביטול מה-15.8 עד ה-15.9 מזכה אותך במחצית מהסכום (היינו, 1425 ש"ח). אם אתה יודע בוודאות שהתשובות הסופיות מת"ש תהיינה בסוף ספטמבר (וכמו שאתה מבין, הם לא ממהרים שם, בת"א), ואתה מעוניין להשאיר את אופציית ירושלים פתוחה למקרה שתתקבל לת"א, אתה מסתכן בהפסד של המקדמה כולה (כזכור, לאחר אמצע ספטמבר אין החזרים). 3. ככל הידוע לי, המעונות בי-ם אינם משלבים מגורי בנים ובנות יחד, פרט לדירות המיועדות לזוגות נשואים. קיימים חדרים ליחידים, אולם הם יקרים בכ-40% מהחדרים הזוגיים (פר חודש), והסיכוי שלך לקבל חדר כזה כתלמיד שנה א' הוא נמוך. בהצלחה.

רעם69

New member
יוסי n,מה אני אגיד-

פשוט תודה.גם על התשובה המפורטת וגם על ברכת הדרך.(חשובה לי בתור מי שקורא את מרבית הודעותייך...)כמה דברים בתגובה: 1.לגבי מקדמת לימודים-אני מכיר ולוקח בחשבון שאני אפסיד את כל מקדמת הלימודים או כתחליף את תשלום קורס הפיסיקה בתל אביב. 2.לגבי מעונות-מההודעות שלך בנושא,אני מבין שקיימת איזושהי מצוקה.השאלה שלי הייתה האם כדאי לסגור את זה ביום ראשון(וכנראה לשלם מקדמה שגם אותה אני יכול להפסיד.)אף על פי שאין לי עדיין שותף,או עדיף לחכות לתשובה סופית מת"א ואז לדאוג לנושא מעונות באמצע ספטמבר.(השאלה היא אם עדיין יהיו מגורים טובים פנויים.) מעוניין בדעתך בנושא. האם יש לך שותף? האם אני צריך לחכות לטפסים מסוימים מהעברית לגבי מעונות? מחכה בציפייה לתשובותייך...

יוסי n

New member
אין בעד מה. והתשובות:

כמו שאמרתי, אם אתה מעוניין באופציית המעונות למגורים בשנה"ל הקרובה (בהנחה שאתה מחליט ללמוד בירושלים), כדאי לך מאד לטפל בעניין כבר ביום ראשון הקרוב. בעניין המקדמה - אין ברירה. אם אתה רוצה שיתחילו לטפל בך בנושא המעונות אתה חייב לשלם אותה. אם קראת את השרשור שהפניתי אותך אליו, אתה ודאי מבין שיפה שעה אחת קודם. בעניין השותף, האם אתה מתכוון לשותף לחדר במעונות או לשותף לשכירת דירה? למיטב הבנתי, ביום הקליטה במעונות מתבצעת החלוקה לחדרים, ואם אתה מגיע שעה מראש ומתיידד עם מישהו שנראה לך נחמד, אפשר לבקש להיות יחד בחדר. מעבר לכך, אם יש לך מישהו שאתה מעוניין לחלוק איתו חדר וגם הוא מתחיל לימודים בעברית באוקטובר, אתם יכולים לבקש כבר עכשיו להיות יחד - וממה שאני מבין בד"כ נענים (בהנחה, כמובן, שיש מעונות. כרגע, בכל אופן, הגרסה הרשמית שיוצאת מהנהלת המעונות היא "תפוסה מלאה - בכל המעונות". פרט לכפר הסטודנטים, כמובן...). בנוגע לשותף לשכירת דירה - כאן אין בעיה. צריך רק לחפש. לחכות לתשובה מת"א (סוף ספטמבר) ורק אז להתפנות לטיפול בעניין המעונות נראה לי מועד לכישלון מראש. אם עכשיו קשה למצוא מיטה פנויה, ניתן רק לשער מה יהיה בעוד חודשיים... בעניין הטופסיאדה - כן. האוניברסיטה תשלח לך הפנייה למעון (כנראה, לפי מצב העניינים כרגע, לכפר הסטודנטים), שאליה מצורף שובר לתשלום ע"ס 1200 ש"ח (1100 מקדמה + 100 דמי רישום. "קודם שלם - אח"כ נדבר" כבר אמרנו...?). אם אתה לא מקבל טפסים עד אמצע השבוע, צור אתה קשר איתם. ובכלל, מהניסיון (המועט) שלי עד עכשיו, עדיף להיות היוזם ולא לחכות להם. בהצלחה.

רעם69

New member
ברגע שאני מקבל את הטפסים

בשבוע הבא,אני אסע לירושלים ואנסה לשנות את רוע הגזרה העתידית של הר הצופים.(כפר הסטודנטים.) נראה לי שאני אשלם את המקדמה בשביל להבטיח מקום טוב כבר עכשיו. באיזה תאריך מתבצע קליטת החדרים במעונות? נראה לי קצת מפחיד לבחור שותף על סמך היכרות של שעה....

יוסי n

New member
קליטת הסטודנטים במעונות מתבצעת...

משהו כמו שבוע לפני תחילת השנה (תשס"ז מתחילה ב-22.10.06). ברור שאם יש מישהו שאתה מכיר שמתחיל ללמוד גם הוא בעברית, ואתם ביחסים טובים, עדיף לך לבקש להיות איתו בחדר. כך אתה מבטיח לך שותף נחמד. אם לא, יש את האופצייה שהזכרתי - להגיע מוקדם ביום הקליטה, לשוחח עם אנשים ולנסות לזהות מישהו שנראה לך שתוכל להסתדר איתו. וגם אם לא עלתה בידך אף אחת מהאפשרויות - תמיד ישנה האפשרות שיתמזל מזלך ו"תיפול" על שותף נחמד. אם לא - תמיד אפשר לבקש העברה. בהצלחה.

למעלה