התלבטות...

מלבד מה שנאמר, אתה חייב

להבין בעצמך איך אתה רואה את עצמך בעתיד?..יותר "מדען" או יותר "מהנדס"?.. גם אני חשבתי פעם ללמוד הנדסה כימית אבל לאחר שבדקתי את הסילבוסים ירדתי מזה[חישובי קטרי צינורות ואלקטרוניקה/בקרה לא ממש מעניינים אותי]. וזה גם הרבה פיזיקה
עם זאת, כאמור מהנדס יסתדר בחיים יותר טוב ממדען,כנראה. אלא אם כן מדובר על מדען לאחר דוקטוראט ו/או פוסט, לאחר הנ"ל המצב יכול להשתפר בהרבה ומשם זה כבר עניין של יכולת אישית ונכונות לעבור לחו"ל[למשל],שם הכסף האמיתי.

iiddoo

New member
אני אבהיר את כוונותי...

אני מעוניין לעסוק במחקר... אולם מהיכרות עם אנשים מהתחום הבנתי שגם תואר שלישי לא מבטיח עבודה קבועה... לכן אני בכלל מתעניין בטכניון...

פן נוסף:

אני יודעת שכדי להתקבל למכון וייצמן לתואר שני (במידה ואתה בוחר בתואר 1 בטכניון) צריך ממוצע בסביבות 90 ומעטים מאוד האנשים שאכן מצליחים להגיע לממוצע כזה בהנדסה. אני אבדוק מחר כמה אנשים סיימו בהצטיינות נשיא (91+) בשנה שאני סיימתי מתוך סה"כ סטודנטים להנדסת כימיה. אם בכל זאת לאחר התואר השני בי-ם תחליט להיות מהנדס ולעבוד במחקר ופיתוח תוכל לעשות שנת השלמות בטכניון ואז דוקטוראט בהנדסה כימית (יש תוכנית כזו). אכן החלטה מאוד קשה
מהכרותי גם את האוניברסיטה העברית (שנתייים של תואר 1) וגם את הטכניון (3 שנים, שנה של תואר ראשון ועוד שנתיים תואר 2) אני יכולה לספר לך שמאוד נהנתי מלימודי בעברית, רמת ההוראה במקצועות ה"ביולוגים" היתה כזו שאחרי שנתיים בתואר ראשון בעברית עברתי לטכניון והתברר שכיסיתי את כל התכנים שנלמדים בטכניון ב-3 שנים ומעבר (יש קורסים בעברית שעוד לא נלמדים בטכניון), אבל יש לציין את הפקולטה בטכניון שעושה מאמצים לשפר את המצב. בנוסף מאוד נהנתי מאוירת הלימודים בירושלים, הריח של הפריחה (כי הרי הפקולטה בגבעת רם בנויה בתוך גן בוטאני), אורות הכנסת בלילה בדרך למעונות, הקפיטריות ואקדמון הנפלאים. בקיצור...אני שוקעת בנוסטלגיה "קלה"
כמובן שהפקולטה להנדסה בטכניון שונה מהפקולטה לביולוגיה ורמת הלימודים שם גבוהה ביותר ולכן אם תחליט על הנדסה הטכניון זה מקום מצויין. שוב, המון בהצלחה

אופס לא שמתי לב שדיברת

על הנדסה ביו-כימית ולא כימית. בקשר לחלק הביו- אני מעדיפה לא להגיב מעבר למה שכתבתי, זהו תחום בעייתי בטכניון.

iiddoo

New member
ותודה על התגובה המפורטת...

בהחלט הצלחת להוסיף משקל לטובת העברית...

אני שמחה שעזרתי, מבחינת ציונים:

מחזור ע"ה בטכניון: הנדסה כימית: סה"כ תלמידים: 51 מצטייני דיקאן (מעל 84): 10 מצטני נשיא (מעל 91): 1 הנדסה ביוכימית: סה"כ תלמידים: 6 מצטייני דיקאן (מעל 84): 1 מצטני נשיא (מעל 91): 0

iiddoo

New member
מה?

רק 6 אנשים למדו הנדסה ביוכימית? לא נתונים מעודדים במיוחד אבל אם אני רוצה להגיע לתואר שלישי אני מניח שאני לא אוכל בשום שלב להרשות לעצמי לעמוד על פחות מ85... תודה רבה על העזרה...

תפוזה22

New member
וואו, דברים מאוד השתנו

כרגע בהנדסה ביוכימית אנחנו 20 איש פלוס מינוס. 3-4 מצטייני נשיא כרוניים. עוד לא מעט מצטייני דיקאן (לא יודעת בדיוק כמה).

תפוזה22

New member
כן, אבל אפשר לראות מהנתונים שיש

מחזורים מוצלחים יותר ופחות. שיהיה בהצלחה בכל מסלול :)

ועוד שכחתי את ה-../images/Emo113.gif שמופיע יום

פעם בשנתיים, אצלי הוא החל לרדת באמצע שיעור מדעי הצמח, כמובן שפסקנו ללמוד ורצנו להביט בפתיתי ה-
שירדו מן השמים

iiddoo

New member
נשמע ממש אווירה...

של חו"ל... בטח היה שם מישהו שהזכיר פרקטלים מה שהרס את החוויה... :)

למעלה