התלבטות...

iiddoo

New member
התלבטות...

התקבלתי ללימודים ישירים לתואר שני בביולוגיה משולב עם כימיה באוניברסיטה העברית ובמקביל התקבלתי גם להנדסה ביוכימית בטכניון... השאלה שלי מה עדיף? אני מעוניין להמשיך בכל מקרה לתארים גבוהים בביולוגיה מולק' אבל תואר הנדסי מהטכניון לדעתי נותן בטחון במציאת עבודה במקרה ואני משנה כיוון... אשמח לקבל התייחסות... תודה..

fighter21

New member
שים לב

תואר הנדסי הוא תואר יישומי, למעשה ההנדסה היא צורת ההשתמשות של האדם במדעים שפיתח בתורות הכימיה, ביולוגיה, פיסיקה וכמובן מתימטיקה.. לעומת זאת, תואר מדעי ביולוגיה משולב עם כימיה מכווין אותך יותר למחקר בתחום. השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך האם אתה אדם יישומי שמעדיף לעסוק במעשים ולעבוד באופן פרקטי על פי פרוטוקולים ידועים שפותחו בעבר (הנדסה). או שאתה אדם שמעדיף לעסוק בתיאוריות, בשימוש בדימיון ופיתוח מחקרים לשימוש עתידי. כמובן שגם בהנדסה יש יוצא מן הכלל וניתן להשתלב בתחום המו"פ. עוד נתון שאי אפשר להתעלם ממנו הוא שבהנדסה, מהנדס מרוויח כבר בשנתו הראשונה לעבודה סכום כספי לא מבוטל ויש לו ביקוש מאוד גדול בשוק מגלל שהוא נותן תוצאות מיידיות בחברות בו הוא מועסק, לעומת זאת חוקר שמשתלב במחלקת מו"פ בחברות התעשייה הביוכימיות מרוויח סכומים מעט יותר נמוכים בשלב ראשון, או שיש לו תואר דוקטוראט לפחות בתחום. אז ככה, המלצתי, להתחיל ללמוד הנדסה ביוכימית להשיג הן ידע במדעי ההנדסה והן ידע בכימיה ובביולוגיה, והן בטחון כלכלי בשלב שני תוכל להמשיך לתואר שני בביולוגיה מולק'.

iiddoo

New member
תודה על התגובה... אבל...

את השיקול הזה אני כבר מכיר... כוונתי היא האם יש ממש בלימודים בעברית, הרי בתקופת זמן דומה לזו של תואר ראשון בטכניון {קצת פחות משנה יותר} אני כבר אהיה עם תואר שני ביד... והאם זה משנה אם התואר הראשון שלי הוא הנדסי או רגיל במידה ואני רוצה להמשיך לתואר שלישי {מכון ויצמן או חו"ל}?

טכנית,אתה יכול לעשות תואר ראשון

בביולוגיה,ביוכימיה או כל דבר אחר הקרוב לליבך ולהמשיך במסלול ישיר לדוקטוראט. זה המסלול הקצר ביותר לדוק'... אבל ברור שקשה להתקבל לנ"ל-בגדול נדרש ממוצע 90 בתואר ראשון,אבל יש מצב שאפילו יותר בגלל שיש בהחלט מספיק אנשים בביולוגיה שממשיכים לתארים מתקדמים והתחרות גדולה.

iiddoo

New member
כן אבל...

המסלול בעברית הוא מסלול ישיר לתואר שני האם יש לכך משמעות או שמדובר בעניין שיווקי?

shanyro

New member
.....

זה תלוי עם יש בחית קבלתה לתואר שני ודרכם אתה לא צריך לגשת אליה ועם אין יש יש קשר ישיר לשיווק (דעתי האישית)

fighter21

New member
משנה באיזה מובן?

הרי שאם הכוונה שלך מההתחלה זה להמשיך לתואר שלישי בביולוגיה מולק' ואתה התקבלת ללימודים ישירים לתואר שני בשביל מה תצטרך תואר בהנדסה? ואולי אף ההפך, אם תלמד תואר בהנדסה אולי תזקק אף להשלמות כדי להמשיך לתואר שלישי, כאן אני ממש זורק באוויר ואולי אני טועה.. תמשיך להתעניין גם מול מכון וייצמן כדי לקבל תשובה אמיתית ואמינה.

iiddoo

New member
דווקא לא...

בדקתי ולא צריך השלמות... ההפך יש מצב שאם תגיע אם תואר תלת שנתי אז כן תצטרך השלמות... השאלה היא מה טיב התואר השני באונ' העברית? כמו ששאלתי מקודם האם זה נותן לי יתרון מסוים על פני מי שלמד תואר ראשון "רגיל"?

fighter21

New member
שנייה

אתה שואל אם תואר שני בביולוגיה מלק' נותן לך יתרון על פני אדם שלמד תואר ראשון בביולוגיה + כימיה? התשובה היא כן. האם תואר שני בביולוגיה מלק' נותן יתרון על פני הנדסה ביוכימית, התשובה היא לא, ככלל התפקידים הם שונים והסיכוי למצוא עבודה בשכר גבוה בתחום הנדסי גבוה יותר. האם יש יתרון לתואר שלישי לבעל תואר הנדסי על פני בעל תואר שני, ממש אבל ממש לא נראה לי, מתקבלים לפי ציונים, אגב יהיה לך קשה להוציא ציונים גבוהים בטכניון, מגלל הרמה הגבוהה של הלימודים, הקטע הזה ידוע. הקטע שאם לומדים תואר ראשון בהנדסה ביוכימית בטכניון, בדר"כ ממשיך למאסטר בהנדסה.. זה הכיוון הרגיל..

iiddoo

New member
אוקיי... תודה...

אני עדיין מתלבט... כרגע הנטיה שלי היא לטכניון בעיקר בגלל הביטחון בפן התעסוקתי... אבל אני צריך להייעץ עדיין עם אנשים מהתחום... בכל מקרה תודה על התגובות המפורטות...

fighter21

New member
תשמע הטכניון זה שם דבר

ואם תסיים תואר בהנדסה מהטכניון בתחום מבוקש כמו ביוכימיה הרי שתמצא עבודה בסבירות גבוהה למדי, תוך זמן קצר תרוויח משכורת 5 ספרות יפה.. כמו שאמרתי מקודם, אם מו"פ מעניין אותך יש מהנדסים שמשתלבים גם במו"פ..

iiddoo

New member
מקצוע מבוקש?

לפי מיטב ידיעתי הביקוש למקצוע בארץ נמוך מאוד... אני מדגיש כי מטרתי היא תואר שלישי על מנת לעסוק במחקר... וכיוון שיש לי היכרות עם התחום אני יכול להגיד לך שמגוון העבודות האפשריות לאחר תואר ראשון בהנדסה ביוכימית/ביוטכנולוגיה הוא מצומצם ולרוב לא מעניין במיוחד... ובתחום זה אחוז המהנדסים שמשתלבים במו"פ נמוך למדי אם קיים בכלל...

תפוזה22

New member
צריך לזכור שמהנדס ביוכימי הוא לא רק

"ביו" אלא גם "כימי"- ויכול בהחלט לעבוד במשרות של מהנדס כימי. אבל אם עבודות של מהנדס כימיה לא מעניינות אותך, אז שכח ממה שכתבתי

iiddoo

New member
אני יודע...

דיברתי על היצע השוק בתחום ביוכימיה... ואכן מעניין אותי יותר הפן הביולוגי {בשילוב הכימי}...

fighter21

New member
תשמע אני מנסה לעזור לך

אבל תשובות מדוייקות תקבל במוסדות הלימוד. שאתה אומר "יתרון" למה אתה מתכוון? יתרון במה?

shanyro

New member
משהו קטן

אני עובדת בהשמה ואני לא ממש מבינה בתחומים שאת הולכת ללמוד ומה ההבדל בינם כפי שהודעה לפני מציינת אני יכולה להגיד רק דבר אחד בוגרי מהטכניון מתקבלים לעבודה יותר בקלות שיהיה המון הצלחה בתואר השני (נ.ב. סליחה על שגיות אני דיסלקטית)

shanyro

New member
עוד משהו

הנדסאי תמיד נמוך יותק במזכורת ממהנדס או בעל תואר אפילו עם ניסיון בשוק

shanyro

New member
אופס....

אז מהנדס מטכניון מרוח ממש טוב וקל למצא עבודה אחרי הלימודים יש עדיפות בשוק לבוגרי טכניון

fighter21

New member
ברור שיש עדיפות..

אבל לפי מה שהוא אומר הכוונה שלו להמשיך לתואר שלישי בביולוגיה מלק', הרי שאין לו צורך בתואר בהנדסה..

למעלה