התלבטות

C u b e

New member
בדבר אחד לא מסכימה איתך...

לגבי ה"כל יום שיעור זה לא טוב". אני במהלך החופש הגדול הרצתי 4-5 שיעורים בשבוע, אין לך מושג איזה ביטחון זה נתן לי, הרגשתי את ההשתפרות שלי מיום ליום, זכרתי מה היו הטעויות שלי יום קודם ותיקנתי את עצמי. חוץ מזה שסיימתי מאד מהר את לימודי הנהיגה שלי (3 חודשים וחודש מריחה בין טסט לטסט), ככה שאני לגמרי בעד הרבה שיעורים בשבוע. למה לקבוע 2-3 בשבוע ולמרוח את תהליך הלמידה? הרי הבחורה כבר בת 30 (או יותר, או פחות, לאדעת), אין לה הגבלות של גיל וכאלה.

adidas88

New member
מישהו

מהשכבה שלי עשה שיעור כל יום ותוך חודש (לא יותר!) הוציא רישיון נהיגה-עבר טסט ראשון. אז הוא הריץ את השיעורים ותקתק אותם ועבר טסט.....אבל הבן אדם מפחד רצח....הוא נוהג ממש ממש ממש לאט-הוא לא מכיר הרבה מצבים....הוא מפחד. נכון, יש כאלו שיגידו שעדיף לסיים ללמוד לעבור טסט ואז לצבור את הבטחון-אני לא מסכימה, צריך להיות לך בטחון כשאתה לומד-עדיף לעשות את הטעויות כשהמורה נמצא לידך ולא כשאתה לבד.

רן88

New member
לא התנסה במצבים? מה ההבדל בינו

לבין מישהו שעשה שני שיעורים בשבוע וזה לקח לו שלושה חודשים? שניהם נהגו 18 שעות ו-40 דקות (נניח ששניהם עשו רק 28 שיעורים)? זה שאחד עשה שיעור כל יום והשני פרס את זה לא אומר שאחד יותר מנוסה מהשני. אני גם למדתי בחופש והרצתי כמה שיעורים שרק יכולתי, הייתה לי נסיעה לאילת לשבועיים כמעט שעיכבה אותי מעט אבל אחרי חודשיים כבר ניגשתי לטסט (שגם הוא נמרח לי, יכולתי לפני).

C u b e

New member
כל אחד אחרת

אני ממש לא מרגישה שאני "מפחדת" כשאני נוהגת, להפך, כשאני משווה את עצמי לחברה שלי שלמדה נהיגה חצי שנה, אני הרבה יותר רגועה ממנה במהלך הנסיעה... ככה שזה אינדיוידואלי.

gold ayelet

New member
עשית מצויןן!!!

אני לעומתך נסחבתי עם זה ואני מצטערת על זה.... וגם לי המורה שלי מוריד את הביטחון אבל אני לא יודעת אם לעבור כי כמה שיעורים אני עוד אקח זה הרבה כסף (להתרגל לאוטו חדש)

תעבירי ומהר

בתור אחת שכבר די מאוחר לה נפלתי על מורה כזה שמוריד את הביטחון ואני ממליצה לך בחום להתרחק מזה כמו אש את לא צריכה מישהו שיורד לך את הבטחון גם אם את חלשה להפך את צריכה מישהו שיחזק אותו ויעדוד אותו כי לפני דעתי נהיגה מבססת בהרבה על התחושה שלך והבטחון בכביש

Marble Arch

New member
חשבת שאולי המורה קצת יותר מנוסה?

אולי, מפאת גילו המבוגר הוא ראה כבר כמה מאות תלמידים ויודע להעריך אחרי מס' שיעורים כמה זמן יקח לך להוציא רשיון? אולי את, אחרי פחות מתשע שעות על הכביש (
) לא יודעת אם את באמת נוהגת טוב כפי שנידמה לך? אולי את הרעיון לקחת כמה שיעורים בשבוע הוא מציע לטובתך כדי שלא תמרחי? גם המורה שלי מבוגר (ומנוסה), בסביבות השיעור העשירי הוא אמר לי שלהערכתו יקח לי הרבה זמן להוציא רשיון, בסביבות ה35-40 שיעורים. נכון, מבאס שיש תלמידים שמוציאים אחרי 28 ולמורה שלי היו גם תלמידים שהוציאו אחרי 17 שיעורים, אבל זה לא אומר שהמורה תאב בצע!! לצורך ההשוואה- התייעצתי עם המורה שלי לגבי אופן הלימוד והוא הציע לי שאם יש לי זמן ואני לא מתעייפת כדאי לי לקחת שני כפולים בשבוע, עשיתי כעצתו (ולא, לא רצתי לפורום לדווח שהמורה שלי נבלה שמנסה לסחוט ממני כספים!) והנה- עברתי את שיעור 32 לפני יומיים והוא מזמין לי טסט לחודש נובמבר. בדיוק ע"פ הזמן שתוכנן. למה? כי לא הייתי עסוקה בלנתח את אופי המורה שלי, לא נתתי לאנשים (בעיקר בפורום) לטחון אותי בדעות קדומות על מורים חמדנים וחרמנים אלא התרכזתי בנהיגה נטו. נמאס לי כבר שכל יום מישהו מגיע להתלונן ואוטומטית מקבל המלצה להחליף מורה. ואם המורה הבא יהיה יותר גרוע? תפסיקו להתבכיין ותתרכזו בנהיגה! אולי אני טועה.

פרטנר

New member
את לא טועה.

"כי לא הייתי עסוקה בלנתח את אופי המורה שלי, לא נתתי לאנשים (בעיקר בפורום) לטחון אותי בדעות קדומות על מורים חמדנים וחרמנים אלא התרכזתי בנהיגה נטו". חשיבה בוגרת ונכונה

אני חושבת

שרצית לעשות משהו טוב בתגובה שלך, באמת, אבל איכשהו בחרת להוציא אותה בצורה לא כל כך יפה, מה את חושבת?

אמממ

אני חושבת, שאדם שמחשיב עצמו לבוגר (אחרת לא היה מחלק תעודות בגרות לאחרים) היה בוחר להשתמש במילים אחרות, גם כשהוא לא מתייחס למישהו לא בוגר, אבל מילא, זו רק אני (ואני לא קיבלתי ממך תעודת בגרות)

האמת יגאל

דווקא ממך ציפתי, שאם כבר תבחר להגיב, תגיב לשאלה שלי, בדרך שלך. אהממ, אני רוצה להבהיר, אני כותבת בצורה טבעית, ולא אחרת, אין לי שנאה לאיש, או תפיסה מעוותת של דברים. ואיכשהו, יוצא, שהאנשים שהם "בוגרים" או בעלי תפקיד בתחום, עונים בבוטות, אולי זה משהו שאני צריכה לסגל לעצמי כדי להתקדם בתחום, תמיד טוב לדעת.

adidas88

New member
עזבי שטויות

זה לא בכוונה לתקוף אותך, אני מבינה מה הם אומרים-לפעמים אומרים בפורום שטויות שבאמת גורמים לך לתהות -האם המורה שלך לא מרמה אותך-וזה ממש מעצבן בתור תלמיד כל היום לחשוד במורה.... הם מציעים לך להפסיק להתעסק בדברים האלה וללכת לפי מה שהמורה אומר-אני אגיד לך דבר קטן, רוב המורים הם טובים ואין סיבה לעבור (גם המורה שאני עברתי ממנו היה טוב אני סתם מפונקת) בסה"כ אני לא מאמינה שהרבה מורים רוצים לדפוק את התלמידים שלהם-אין להם סיבה לכך. מה שכן-אני תמיד ממליצה לעבור מורה אם את רוצה רק כדי שתהני בשיעורים, אני יודעת שכל מה שאני לומדת אני צריכה להנות, גם אם זה מ"מ וגם אם זה נהיגה (ובגלל זה מורה של חברה שלי שהיא מורה ממש טובה למ"מ -לא הסתדרתי איתה למרות שהיא באמת מעולה ואני ממליצה עליה לאחרים אבל לי היה חסר משהו אז עברתי-שוב, מתוך פינוק והתרגלות לטוב ביותר) אם את רוצה פשוט שהמורה לא ירמה אותך- רוב הסיכויים שהוא לא. אם את מחפשת כמוני מורה מגניב מצחיק שכיף ללמוד איתו-אני לא חושבת שאת צריכה את הפורום שיגיד לך אם לעבור או לא. אל תעלבי, תביני מאיזו נקודה הדברים שלהם באים כי בסופו של דבר סתם ללכלך על אנשים זה לא יפה. בכל אופו מקווה שתגיעי למסקנה טובה
בהצלחה!

מתוקה

לא ציינתי את שמו, או את דעתי, כי לא גיבשתי כזו, רק העלתי פה תמימות דעים מאנשים שחלקתי איתם את ההתלבטות שלי בנושא, ואני פשות תהיתי למה כל כך הרבה שיעורים, את ההשערה הזו (שהעלתי בתור השערה) קיבלתי בצורה מוחלטת מכל מי ששמע על הסיפור, ולא שמו לא ידוע לאיש. מתוקה, אני עוד חושבת, אני מניחה שהגיעה העת לדבר איתו על העניין. בכל מקרה ילדונת, תודה על התגובה המלבבת שלך, תענוג לקרוא, וטוב להקשיב לדעה שלך. אביבת

M o l

New member
אם דעתי כבר נכתבה ע"י מישהו אחר

שהשקיע בתגובה שלו (ואפשר לראות שהתגובה המדוברת היתה מושקעת וכתובה ברמה גבוהה) אני אבחר לצדד בו מאשר לרשום את אותם הדברים במילים שלי.

אני תוהה

אם אתה מצדד בבוטות, כי עד עכשיו ראיתי שאתה בוחר להביע את עמדתך בשפה יפה, ובצורה מעודנת, משום מה, אני מאמינה שיש הבדל בהעברת דעה שנובע מהצורה בה היא נאמרת. אבל אולי טעיתי, והבוטות הזו מייצגת את דעתך בצורה בה אתה היית מביע אותה, אם כן, קבלת סליחתי על הערכה מוטעת שלך. אביבית

למעלה