התלבטות

כרמל 1

New member
התלבטות

אני בן 14 וחצי, ואני מתאמן בקרב מגע כ-5 שנים. לפני כמעט חודשיים התחלתי להתאמן גם בטאקוון-דו וקונג-פו. היום אמא שלי הביאה לי ספר שנקרא "טאי צ'י למתחילים" מעת קלייר הוטון, הנחשבת "כמומחית הראשונה במעלה בתחום זה בארצות הברית". הספר נשמע לי מעניין מאוד, והייתי רוצה להתחיל לקרוא בו, אבל אני מפחד בקשר לסגנונות האחרים. (כן, אני יודע שאפילו יותר מאומנות לחימה אחת זה יותר מדי
) עד עכשיו עוד לא התבלבלתי בין אף שיטה. מה דעתכם בנושא? יש לי עד יום ראשון להחזירו. תודה רבה

Raffael

New member
לקרא לא יזיק.

ללמוד טאי צ'י ממנו, זה משהו אחר ולא מומלץ. להרחיב אופקים וללמוד קצת מקריאה על אמנויות אחרות, לא יגרום לךם נזק או בעיה, כל עוד לא תנסה לעשות את הקרב מגע או הטקוונדו שלך "ככה במקום ככה", כי "בספר המומחית אומרת ככה".

כרמל 1

New member
עוד שאלה

איזו אומנות לחימה, בחיפה, תתאים ביותר לילד קטן בן שנתיים ושליש? המטרה היא להוציא את ההשתוללות לקצת חיוב.. אבל קרב מגע נראה לי מוקדם מדי.

eladי

New member
שנתיים ../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif אתה צוחק...

בגיל הזה הם עוד לא נגמלים מהחיתול.... קשה לי להאמין שפעוט בגיל כזה יכול להתאמן במשהו ... אולי פעילות מוטורית עם ההורים וחוגים כמו ג'ימבורי ודומיהם, אבל בוודאי שלא אמנות לחימה. קודם לומדים ללכת, אח"כ לומדים לבעוט

כרמל 1

New member
בטוחים?

אומנויות לחימה הם אף פעם לא מאוחר מדי, אז למה שיהיה מוקדם מדי?
הרי בשאולין מתחילים ללמוד בגיל הכי צעיר שאפשר, זה בגלל 'כוח הסיבולת' הגדול שיש לקטנים יותר.. לא?

eladי

New member
לא רק בשאולין מתחילים בגיל צעיר

אבל מעולם זה לא היה שנתיים. חכו 3-4 שנים... עד אז תנו לפעוט להיות פעוט (ולשחק ולצחוק ולהתפנק).

כרמל 1

New member
תודה

פשוט דודים שלי שאלו אותי איזו אומנות לחימה תוכל להתאים לבנם בגיל הזה, אז לדעתי כאן המקום הכי טוב לשאול, כי המודעות לדברים קשורים לאומנות לחימה היא הגבוהה ביותר בפורום... מה זה ג'ימבורי ד"א? והאם אתה(ואתם) יכול(ויכולים כמובן) לתת עצות לפעילות גופנית כבר בגיל הזה? תודה!

אמילי ב

New member
שלום כרמל

אתה יכול להכניסו לג'ודו מגיל 5. מתחת לזה אין טעם. אין לפעוט יכולת ריכוז גבוהה ולמעשה כל הלימוד נעשה באמצעות משחק. ג'ימבורי-התעמלות לגיל הרך הוא שיעור שנעשה עם הורים או בלעדיהם(תלוי בקבוצת הגיל)לגילאי שנתיים עדין עם הורים והשיעורים כוללים שירה , משחקי אצבעות ומתקנים הפזורים על מזרון באולם. לכל שיעור יש נושא ומטרות שונות (אם זה כח או התמצאות במרחב או שיווי משקל וכו'). הכי טוב לפעוט החמוד- שיעורי התעמלות לגיל הרך ובנוסף פעילות במים מצויינת (הרגלי מים) מניסיון
בהצלחה וספר לי מה דודיך החליטו... יום טוב

Raffael

New member
לא מוקדם ולא לחכות ועזוב אמנות

שים עליו כפפות וקסדה והכנס אותו לזירה עם ילד גדול. הוא כבר ילמד להסתדר לבד, אם הוא רוצה לשרוד. ושילמד לא להשתולל סתם ללא מטרה.

דשא נוי

New member
המומחית הראשונה במעלה, כמו כולם.

לא קראתי, ויש הרבה ספרים גרועים על טאי צ'י. (ב"כדור הרגל" כתרגום ל BALL OF FOOT כבר נתקלתם?) לקרוא רק יועיל, כל זמן שיושב לך באחורה של הראש שד קטן שמזכיר לך שאין לך מושג מי כתב את הספר ומי תרגם אותו. אם זה ספר מעניין, ספר לנו מה כתוב. להתראות ד.נ.

למעלה