כרמל-לשאלותיך../images/Emo140.gif
לגבי השאלה הראשונה שלך, על למידה של כמה סגנונות של אומנויות לחימה ועל הפחד לבלבל: ישנו משפט חכם שאושו אמר: במקום בו הידע נכנס,הפחד נעלם!!" כאשר אין לנו ידע ,יש בנו תמיד פחד, מהלא נודע,לגבי כל תחום בחיים...ביום בו אתה רוחש ידע..הפחד נעלם... באומנות לחימה כמו בכל דבר בחיים...תמיד טוב לדעת,לחקור...ולהרחיב את הידע שלך,זה לא בא על חשבון האחר, לפעמים אתה יכול להתעסק בתחום מסויים אשר אתה חושב שהוא הכי מתאים לך אך עם השנים אתה מגלה עוד תחום נוסף שאולי יכול או להתאים לך יותר,או להעשיר ולעזור לך בתחום בו אתה עוסק ולשלב בניהם וליצור הרמוניה!! אתה צעיר (ולא לשלילה) ולכן אני ממליצה לך תמיד לחקור ולגלות עוד ועוד תחומים ללא כל פחד שהוא ,אלא עם המון אהבה לכל דבר שאתה עושה או חוקר אותו,לדעת כמה סגנונות של אומנויות לחימה הוא מבורך על פי דעתי,גם אני בתחילת דרכי בתחום הזה ואני נהנית לינוק ולשאוב כמה שיותר מידע על כל סוג אומנות לחימה זה רק מוסיף ומעשיר את הידע שלי. לגבי שאלתך השניה על הילד בן השלוש שהוריו מעוניינים שילמד אומנויות לחימה: ילדים בני שלוש צריכים את הדברים הבסיסיים בחיים שהם הכי חשובים לגדילתם וזה אהבה,בטחון,ופשוט להרגיש ילדים וזה אומר הרבה משחקים,והשתוללות טבעית ופשוטה!! מבחינה קוגניטיבית לילד בן שלוש צרכים בסיסיים אלו הכי מתאימים לו, לגבי שאלתך מהו ג'ימבורי, ג'ימבורי היא טכניקה של התעמלות לילדים על ידי מכשירים המותאמים לצורכי הילד הן מבחינה נפשית והן מבחינה פיזיולוגית (אמילי מארניס, חברתי לאימונים מעבירה שיעורי ג'ימבורי לילדים ותוכל להעזר בה אף יותר ממני לגבי השאלה הזו) לכן אני ממליצה להורים ששאלו, אולי לבדוק אם אחד מהם היה דווקא רוצה ללמוד אומנות לחימה ודוקא לתת לבנם הצעיר להמשיך להשתולל, להתעמל, ולשחק כאוות נפשו. בהצלחה
נועה/ארניס