התלבטות..

רחל 1 1 1

New member
התלבטות..

סיימתי עכשיו י"ב ויש לי אפשרות להתחיל באוגוסט קורס פסיכומטרי בתיכון. היתרונות הם שהקורס מוזל, המתמטיקה האנגלית והרגלי הלמידה באופן כללי "רעננים" יותר ואני אפטר מהעול הזה. החסרון המרכזי הוא שבספטמבר אני מתחילה שרות, עבודה מתישה ומעייפת עד 17:30 מה שאומר שיהיה לי מעט מאד זמן ללמוד בחודש וחצי שלפני המבחן. (ולא אוכל להגיע לכל השיעורים...) מה אתם אומרים???

yakirml

New member
כדי להמתין

חכי אחרי השירות. יש תנאים מוזלים לחיילים משוחררים. וכדי לתת לנושא את מלוא הרצינות ולא לשלב בזה עבודה מתישה כדי לקבל תוצאות אופטימליות. מה גם שהקשר בין החומר לפסיכומטרי לחומר של התיכון הוא מקרי בהחלט.

אם אין לך את הזמן להשקיע- אל תגשי.

אין טעם לגשת למבחן אם לא תהיי הכי מוכנה שאפשר. מאד חשוב להשקיע הרבה ולהגיע לכל השיעורים על מנת להצליח. חבל סתם להתיש את עצמך ובסוף להתאכזב מהתוצאה. אם החשיבות היא לקורס מוזל- תוכלי בבוא הזמן לעשות קורס לחיילים, שהוא גם זול יותר מקורסים רגילים. (בשרות הכוונה לשרות לאומי? אם כן, אני לא בטוחה לגבי זכאות לקורס לחיילים, תצטרכי לברר.) אני מניחה שאת לא הולכת לעתודה ואין לך צורך בפסיכומטרי נכון לעכשיו. מעבר לזה, את יודעת מה את רוצה ללמוד? אין טעם לשאוף לציון גבוה מאד רק בגלל שזה יותר "נחשב". אם מספיק ציון של 450 בכדי להתקבל למה שאת רוצה- אין צורך להוציא יותר מזה... אם את עוד לא יודעת מה את רוצה ללמוד (וזה לגיטימי כי רק סיימת י"ב) ואין לך מושג מה ממוצע הבגרות שלך ואיזה ציון את צריכה אין סיבה לגשת לפסיכומטרי. ובקיצור- אל תעשי.

רחל 1 1 1

New member
תודה, זה בדיוק מה שרציתי לשמוע אבל-

בקשר לציון שאני צריכה (בהתאם לבגרויות ולאן אני רוצה להתקבל)- לא ממש הבנתי למה זה מהווה שיקול- אבל אני יודעת שאני לא הולכת ללמוד רפואה (או משהו בסגנון) ושממוצע הבגרויות שלי לא רע בכלל...

1234aaa

New member
הנה תקרא את זה.

מאמר משובח של שתי תותחיות מפורום אחר,אומנם מדבר על פסיכ' בין י"א לי"ב אבל אני מניח שבכל זאת תוכל להפיק ממנו הרבה.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gifרשום שם ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

ביתרונות "הציונים בכיתה שלי לא ירדו מ650!! כמחצית עברו את ה700 - על הפעם הראשונה!" אולי הכיתה שלה הייתה טובה או מיוחדת... אבל זה לא משקף. חבל שאנשים יאמינו <אולי לשווא?> שזה מה שהולך לקרות להם...

1234aaa

New member
בגלל זה יש גם "חסרונות"..

אגב בנאדם שלא מבין שפסיכו' זה עניין אישי ומה שטוב לי לא טוב לך, גם ככה לא יגיע רחוק..

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif בינינו - ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

הרבה אנשים שעושים קורס תיכון, אין להם מושג כל כך בלהבין דברים לגבי הפסיכו'. כל מה שהם יודעים זה שהם רוצים/צריכים ציון מסוים. ברור שזה עיניין אישי- אבל... כשהיא כותבת שכל הכיתה עברה את ה 650, זה כבר קצת נותן תמונה כללית... שגויה.

1234aaa

New member
מסכים..

בשביל זה יש אותך ואותי בפורום,כדי לתקן או יותר נכון להבהיר :)

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif המאמר אבל ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

דווקא טוב מאוד אם אני הייתי ילד חורף, אבל בגרסה פחות עצלנית, הייתי מוסיפה את זה לקישורי הפורום או לשאלות הנפוצות
*רמז*

000שירה000

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif חחחחחח

ובאותה הזדמנות, הייתי מחליפה טאגליינס (או איך שלא קוראים לזה, קומפיוטר פריקס שכמותכם): הייתי מחליפה את "חוויות ממבחן יולי 1471" במשהו קצת יותר עדכני.

1234aaa

New member
אני רואה שאדום לא מספיק לך?

כבר רוצה "כחול" אהה?

000שירה000

New member
חס וחלילה!!

איך אני אוכל לעצבן פה אנשים בתור כחולה???? תראה כמה הילד שלנו פוליטקלי קורקט. אתה רואה גם אותי ככה??? אני לא חושבת!

1234aaa

New member
חחחחחח ../images/Emo6.gif

לדעתי את יותר מצחיקה ממעצבנת..

../images/Emo79.gifילד ,בלי קשר רגע../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

ממש משעמם לי ובא לי לרשום מאמר לכל התיכוניסטים שיבואו לפה בקרוב מאוד. אם אני ארשום אחד, הוא יזכה לטאג / מאמר / שאלה נפוצה / משהו, או שחבל על המאמץ שלי ?

למעלה