התלבטות

avivit18

New member
"פמיניסטיות ממורמרות"../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

לא הייתי נסחפת... אפשר לומר על רובנו שאנחנו מאד עצמאיות (יש מי שיאמר - יותר מידי עצמאיות
) - אבל מכאן ועד לכינויי גנאי - נראה לי שמי שנכנסת למגננה - בזמן שאיש לא תקף אותה זו דווקא את, יקירתי
... ולעצם העניין - אנה שאלה לדעתנו - וכל אחת הביעה את עמדתה האישית - והרוב המוחלט אף טרחו לציין שהעמדה מייצגת רק אותן. יש בזה משהו לא לגיטימי, לדעתך
הרי גם אם אנה תחליט שהאופציה השיתופית מתאימה לה יותר איש לא יעמיד אותה בפני כיתת יורים. להיפך. יאחלו לה שתצליח בבחירתה - אז שוב - מה לא בסדר בהבעת עמדה אישית
רובנו מצאנו שאופציית ההורות המשותפת לא מתאימה לנו - ולכן בחרנו בבנק הזרע. אין זה אומר, כמובן, שהאפשרות לא מתאימה לאחרות. זו אפשרות לגיטימית וכל אחת תבחר במה שמתאים לה, בהתאם לשיקוליה היא. בכל מקרה - שיהיה לך
בבחירתך

טלטל11

New member
../images/Emo4.gif אני לא יודעת מה את עושה כשאת

נשאלת לדעתך
אני, לעומת זאת, כשאני נשאלת לדעתי, אני, איך לומר את זה- אומרת אותה
לא ברורה לי ההתעצבנות שלך. בחרת בדרך של הורות משותפת? יופי. זה כנראה מתאים לך, אני מניחה ששקלת הכל ומאחלת לך בהצלחה. אני בחרתי בדרך אחרת והסברתי מדוע. אם זה עושה אותי "פמיניסטית ממורמרת"?... נו שוין. שיהיה לך

noa37

New member
קודם כל נראה לי שמי שלא קורא

את כל מה שכתוב זאת דווקא את ולא אנחנו... חלק מאיתנו כתבו שהן ניסו את דרך ההורות המשותפת ואז גילו שזה לא מתאים להן ופנו לבנק הזרע. את החלטת שהורות משותפת מתאימה לך? סבבה. המון בהצלחה! אני החלטתי שזה לא מתאים לי. כולנו פה ענינו לאנה מתוך העולם הפנימי שלנו, ודווקא מתוך המון אמפטיה. אני לא ראיתי כאן שיפוטיות באף תשובה. ההפך, כל הבנות הדגישו שהן עונות את דעתן בלבד, ואם אנה תחליט ללכת בדרך זו אף אחת לא תכעס עליה. לכל אחת מתאים משהו אחר. אבל אני הייתי חוטאת לאנה ולשאלה שהיא העלתה אם לא הייתי מאירה לך את הנקודות הבעייתיות בעיני (את החיוביות היא העלתה בעצמה). את באמת לא רואה הבדל בין הורות משותפת להורות בה שני בני הזוג אוהבים? אם כך, קטונתי. בעיני יש הרבה הבדל החל מרמת שיתוף הפעולה בין בני הזוג, דרך קבלת ההחלטות המשותפת ועוד..לי זה מאוד לא התאים. ואולי כדאי, לפני שאת מתחילה לסווג את כולנו כ'פמיניטיות ממורמרות' בלי שבכלל תכירי אותנו, שתחשבי מה גורם לך להיות כל כך ממורמרת מהתשובות שאנה קיבלה.

שרוני ב

New member
אין בעיה

אני מחזיקה לך אצבעות ומאחלת לך את כל ההצלחה בעולם. אני לא מבינה למה את חשה צורך להעליב את מי שחושבת אחרת מימך ( פמניסטיות ממורמרות , אגואיסטיות ) אם אהיה פסיכולוגית בגרוש לרגע הייתי יכולה לחשוב שאת היא זו שלא שלמה/ חוששת מבחירתך ולכן כל כך רשה לך לשמוע את דעתן של המתנגדות לדרך זו. אכן יש הרבה יתרונות להורות משותפת ( אם היא מצליחה ) , וגם שיש הצלחה יש בעיות לא קלות, אבל להשוות יחסים אלו ליחסי אהבה וזוגיות????? זו אשליה שאין לה בסיס , אני מאחלת לך כל טוב ושהיי מאושרת , ברור לי כמה גדול הקושי להחליט לעשות הכל לבד , ואם דרך הורות משותפת קלה לך יותר להגיע לאמהות אזי זה נהדר. לסיום אני רוצה להגיד שיש פה לא מעט בנות ששקלו את העניין ( אני אפילו כבר עשיתי הזרעות ) ואכשהו כולן נסוגו מסיבות שונות , אני לא מכירה מישהי שלבסוף הלכה על זה , והסיבה לדעתי הינה שגם שבאמת רוצים ( כמו שאני רציתי בזמנו ) הקשיים מרובים מידי. אני מסימת באיחולי הצלחה ,ולמרות ההתחלה הטיפה צולעת בפורום את בהחלט מוזמנת להישאר ולהביע את דעתך בנושא שעולה מידי פעם.

זואי11

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה

ובֶּטיבָּם - אני אשמח אם תמשיכי לעדכן אותנו על התקדמות התהליך אצלך. ומאחלת לך
מכל הלב.

אור רון

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אחד לכל אחת מהמגיבות לעיל (טרודי, אביבית, טלטל, נועה ושרוני). כלכך מסכימה עם מה שכתבתן! אני כבר המון זמן מרגישה את החוזק המדהים של הבנות השותפות בפורום הזה. אין ספק שיש פה נשים מאוד עצמאיות, חזקות, בטוחות בעצמן, יודעות מה הן רוצות מעמצן ומחייהן. "פמיניסטיות ממורמרות" ועוד כינויים שכאלה הם ממש ממש לא במקום! אני מעריצה פה כל אחת ואחת, וגאה להיות חלק מקבוצה כלכך איכותית! ולבטיבם אני מאחלת המון המון הצלחה בדרך שבחרת. הלוואי וכל מה שנאמר פה על הורות משותפת, מבחינת הסיכונים והקשיים שבכך, לא יתממש אצלך!

יסמין@

New member
א. אני אכן פמיניסטית ואני לא מבינה

מדוע את חושבת שזה אמור להיות כינוי לגנאי. ב. שם הפורום הוא "*****חד הוריות******* מבחירה" כלומר משתתפות בו נשים שבחרו באופציה של החד-הוריות, באופציה שבה אין אבא. מי שלא מעוניינת בדעות של נשים כמונו, יכולה לפנות לפורום בשם "הורות אחרת" ושם היא תוכל לקבל עדויות וחוות דעת מנשים שבחרו באופציה של הורות משותפת עם הומו. ג. כשמבקשים עצה - כל אחת יכולה לכתוב אך ורק את עצתה. היא ממש לא מחויבת (וזה גם נראה לי לא רציני ומגוחך) לכתוב דעות שהיא אינה מסכימה להן ד. אנחנו לא צריכות לסנגר על ההחלטות שלנו בפני אף אחד ואף אחת. לא אנחנו באנו לבקש עצה. מישהי נכנסה לפורום וביקשה שנכתוב את דעתנו. וכך עשינו. לך יש דעה אחרת? ברור שזה לגיטימי לחלוטין. מה שלא מובן הוא מדוע הנימה הכל כך תוקפנית (לכנות את ההשקפה שלנו "שלילית" לומר שאנחנו פמיניסטיות מתוסכלות ולהוציא לנו לשון וכו'). ה. לך הבחירה של חד-הוריות מרצון אינה מתאימה ולך יותר מתאים הורות משותפת על הומו? מכל הלב אני מאחלת לך שתצליחי בכך. ברצינות. ו. ואכן אחת מהסיבות שבחרנו להיות אימהות יחידניות היא שכל הבחינות, ובייחוד מהבחינה החוקית, אנחנו המחליטות היחידות לגבי הילדים שלנו. כך רצינו, כך בחרנו. אם לך זה לא מתאים - אז בחרי בדרך אחרת ועלי והצליחי. ז. בסוף דברייך את מבקשת תמיכה. אם את מתכוונת שאת רוצה שנאחל לך הצלחה - איחלתי לך כבר כמה פעמים בהודעה זו. אם את מתכוונת שנחשוב כמוך שהדרך שבה את הולכת היא הטובה ביותר - השאלה היא האם את מעוניינת בתמיכה שקרית וצבועה שנאמר לך: "יופי יופי, את צודקת. הורות משותפת היא באמת רעיון גדול!". מה לעשות, רובנו כאן לא חושבות כך. אם את רוצה תמיכה בעצם הדרך שבחרת, תוכלי לקבל אותה מנשים שבחרו בדרך דומה. ושוב, מאחלת לך הצלחה בכל דרך שבה תבחרי.

אופירה10

New member
אני דוקא שקלתי את האופציה הזו

לפני שפניתי לבנק הזרע ואפילו נפגשתי עם מישהו. ולאחר שיחה ארוכה איתו, בה דנו בכל העניין של איך זה יהיה - הבנתי שזה לא בשבילי (מלבד זאת, הוא התברר כ"קוקו" לא קטן...
). אני מסכימה עם כל מה שכתבו פה שאר הבנות. מבחינתי בנק הזרע היתה ההחלטה הנכונה ובדיעבד גם היחידה, כי הורות משותפת פשוט לא היתה מתאימה לי לחלוטין, מכל הסיבות שכבר נאמרו פה. אולי באמת כדאי שתיפגשי עם הבחור, כמו שזואי הציעה, רק כדי לא לחוש החמצה בעתיד. אני מניחה שכבר תדעי מה להחליט לאחר שתיפגשי איתו. הרי בסופו של דבר ההחלטה היא שלך ורק שלך. בהצלחה בכל מקרה!

אנה מ

New member
הי, בנות לא ידעתי שההתלבטות שלי

תעורר כל כך הרבה רעש
. בכל אופן, המחשבות והשיקולים רצים בראש, וההחלטה שלי להמשיך את התהליך שבו התחלתי- בתרומת זרע אנונימית. אין לכך כל קשר עם הבחור חיובי פחות או יותר, אלא שאני יודעת שלתת למישהו לא מוכר (וגם אחרי מס' חודשים - עד כמה טוב מכירים מישהו?) דריסת רגל בחיי ובחיי ילדי, נשמע לי נורא. נכון, חלקכן תחשובנה שאני אגואיסטית, שחושבת על עצמי ולא על הילד שיהיה לי, אבל אני חושבת שאם מאושרת ויחידנית תשפיע לטובה יותר על הילד מאשר אם עצבנית ומתוסכלת (ואני מכירה את עצמי, לדעת שזו תהייה ההשפעה עלי). אני מוקפת במשפחה אוהבת וחברים תומכים, כך שברגעי משבר - אני לא אהיה לבד. ולגבי שאלות העתיד - אני בטוחה שהשלמות שלי תוקרן גם על הילד שיהיה לי, ולדוגמה - הילדים המקסימים והחכמים של הפורום... זהו החלטתי, המון תודה לכולכן (כשדיברתי על מישפחה, הכוונה גם לזו האמיתית, וגם לזו הוירטואלית שפה...)

../images/Emo45.gif../images/Emo24.gif לדעתי קיבלת את ההחלטה

הנכונה, וזו כמובן דעתי הפרטית בלבד.
המון המון
ובמהרה! ואני משוכנעת שכאשר תממשי את חלומך להפוך לאם, המחשבות שאת אולי "אגואיסטית" יחלפו חיש מהר. ואגב, להביא ילד לעולם זה ממניע אגואיסטי לחלוטין, עם בן זוג או בלעדיו, אז בלי רגשי אשם מיותרים....

טלטל11

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo45.gif

אנה מחכה לשמוע בשורות טובות, ושמחה שהגעת להחלטה

לא, נועות, את בכלל לא מבינה.

מרוב שאני ממורמרת, אני רואה שזו מצה, אבל גם מצה נראית לי מרור

noa37

New member
אנה, העיקר שתהיי שלמה

עם ההחלטה. גם אני חושבת שאם עצבנית ומתוסכלת זה יותר גרוע לילד מאשר לגדול בלי אבא.
המון בהצלחה

למעלה