התלבטות

mosherav1

New member
התלבטות

שלום לכל חברי הפורום. ישנו איזה מאמר שאני צריך לתרגם ואני לא בטח איזה תרגום טוב יותר.להלן המשפט:A thousand years later, Gibbon said of the penalty the Code decreed that"pederasty became the crime of those to whom no crime could be imputed והתרגום שלי הוא:כאלף שנים מאוחר יותר,גיבון (ההיסטוריון הבריטי) אמר לגבי העונש שהפסק דין שהוצא שמעשה הסדום נהפכו לפשע של אלו שלגביהם שום פשע לא היה מיוחס. מה דעתכם בעניין?

קצת שיפצורים

קוד זה ספר החוקים. הייתי משנה את מבנה המשפט כך: אלף שנים מאוחר יותר, בהתייחסו לעונש שנקבע בספר החוקים האמור / המדובר לגבי מעשה סדום, אמר גיבון כי הוא הפך לפשע שבו הואשמו אלו שלא ניתן היה להאשימם בפשע כלשהו.

ססילי

New member
נסיון:

לצערי אני לא יודעת מהו ה"Code", ואם, כמו שהייתי מנחשת מדובר בסוג של חוק (כתוב או לא כתוב) אז אולי - אלף שנים מאוחר יותר (אחר כך?), אמר גיבון על העונש שנקבע (הנהוג?) בקוד, שמעשה סדום הפך לפשעם של אלו שלא ניתן להאשים בשום פשע. אם לעומת זאת ה"Code" הוא אדם (מן הסתם לא..) ועדה או סוג של הרכב שופטים חד פעמי, הייתי מנסחת: אלף שנים מאוחר יותר, אמר גיבון על העונש שפסק הקוד, שמעשה סדום הפך לפשעם של אלו שלא ניתן להאשים בשום פשע.

ailag

New member
אגב, טיפ

מעבר לדברים שאמרו אחרים - מומלץ לפסק את המשפט. המשפט באנגלית כלל פסיק אחד, וזה קצת-די-אולי התאים לטקסט .. אבל אנשים פשוט לא יקראו את התרגום שלך עד סוף המשפט, רק בגלל הפיסוק. נדמה לי שזה פועל יותר על העברית, אבל את זה המתרגמים פה יודעים טוב ממני

למעלה