התלבטות.

amitdd

New member
התלבטות.

קודם כל, אני רק בן 18 אז כביכול אני לא אמור להיות כאן. אבל אני עומד בפני שירותי הצבאי ומוצעות לי שני אפשרויות ארוכות טווח. קודם כל קצת על עצמי ועל רצונותי: בן 18 כמו שאמרתי. מתעניין מאד בתחום הריאלי (ובצניעות, גם טוב בו). אני יודע שאני רואה את רוב חיי הבודרים עוסק במו"פ. בנוסף יש לי כמה רצונות שעלולים להתנגש - מצד אחד אני מאד אוהב את המדע התאורתי (מה שמוביל אותי ללמוד מתמתיקה/פיסיקה), ומצד שני אני אדם מאד מעשי, שחשוב לו לייצר משהו (ולא רק לחקור "לשם המדע") - מה שמוביל אותי ללמוד הנדסה. כמו כן יש לי משיכה לנושא של כלכלה/מנהל עסקים. עוד פרט שעלול להיות רלוונתי - אין לי אף קרוב/מכר שמתעסק בתחום הטכנולוגי - כולם מורים/מתעסקים בפיננסים/עובדים סוציאלים/לא אקדמאים. ה"תכנית" שלי היא ללמוד לתואר ראשון, להתחיל לעבוד ובמקביל להשלים דוקטורט, ואחרי כמה שנים ללמוד לתואר במנע"ס. עכשיו ההתלבטות שלי היא בין שלושה מסלולים - קורס טיס, מסלול "פסגות" וצבא רגיל *לשני המסלולים הראשונים לא התקבלתי סופית אבל אני בשלבים מתקדמים עם סיכוי ממשי להגיע לשם. הסיבה שאני שואל את זה עכשיו ולא אחרי שאני אדע אם התקבלתי סופית, היא שפשוט לא יהיה לי מרווח זמן בין הידיעה על הקבלה לבין ההחלטה באיזה מסלול לבחור. טיס(בהנחה שאני אעבור את הקורס כמובן) - אני רואה בו קרש קפיצה מעולה - אני ארוויח כסף רב , יוקרה וגם אוציא תואר שני. החסרון הוא שבמשך 9 שנים אני לא אעשה את מה שאני באמת רוצה (אם כי אני אעשה פעילות מאתגרת ומספקת אחרת). פסגות - (מסלול הצתיינות בעתודה ללימודי הנדסת חשמל-ופיסיקה עם הבטחה לשרת במו"פ) היתרון הוא כמובן ניסיון רב ועשייה של מה שאני רוצה לעשות כבר עכשיו. החסרון הוא לימודים עם תלמידים מבוגרים ממני וחוסר בהירות לגבי העתיד. עוד חסרון הוא וויתור על לימודי מתמתיקה בצורה מקיפה. צבר "רגיל" - היתרון הוא שזה יתן לי עוד שלוש שנים לחשוב ואני לא אתחייב לכלום. החסרון הוא בעיקר שאני לא אהנה מהיתרונות של שני הנ"ל. עוד נתונים שאולי יועילו: בכל תפקיד שאני אעשה בצבא אני אתרום ואקדיש בו את כל מאמצי. המצב הכלכלי של משפחתי טוב, אך לא בצורה יוצאת דופן. אין שום לחץ מההורים. הכסף שאני ארוויח הוא ,כמובן , שיקול. זהו(נראה לי) כל הכבוד למי שקרא(זו ללא ספק ההודעה הארוכה ביותר שכתבתי) תודה רבה רבה לכל העונים עמית

PooKiPsiT

New member
אמנם אני לא מכון הדסה ../images/Emo13.gif

אבל בכל זאת אני אביע את דעתי... כמו שזה נראה לי - פסגות! אתה תצא מרווח ביותר! ואני אפרט: אתה כותב שאתה רוצה ללמוד מתמטיקה+פיזיקה+הנדסה, ולאחר מכן אתה רואה את עצמך עוסק במו"פ. הכי קרוב לזה אתה תגיע בעזרת פסגות. שם אתה גם תלמד הנדסה (רק תדע לך שבהנדסה לומדים המון המון המון מתמטיקה!! אמנם לא ברמה של אלו שעושים תואר במתמטיקה, כמובן, אבל בוא נגיד שבשנתיים וחצי הראשונות של התואר 90% מהקורסים הם במתמטיקה) וגם תרחיב פיזיקה. בנוסף הצבא יממן לך את התואר! (9,000-10,000 אלף שקלים לשנת לימודים אחת רק על הקורסים!!) ואח"כ בצבא אתה תעבוד בטוח בתחום שמענין אותך (מו"פ). לא ממש ברור לי מה שכתבת לגבי "חוסר בהירות לגבי העתיד"... אתה תצא מהצבא עם תואר מכובד ביותר!! ועם נסיון. יותר מזה אפשר לבקש? אז נכון, תלמד עם סטודנטים מבוגרים יותר.. אבל זה לא אומר שלא תוכל למצוא חברים.. הכול תלוי באישיות. הידיד הכי טוב שלי הוא עתודאי והוא טיפוס מאוד חברותי! נראה לי שהוא מצא יותר חברים באוניברסיטה מאשר בתיכון...וכמובן גם אסור לשכוח שאתה לא תהיה העתודאי היחידי שם...ואיתם בטוח תהיה לך שפה משותפת.. עכשיו בוא נבדוק את האופציות האחרות: טייס: נראה לי שמשפט מפתח הוא ש"במשך 9 שנים לא תעשה מה שאתה באמת רוצה"... תראה, אנשים נלחמים על מקומות בקורס טייס. זה חלום של הרבה אנשים, ולא סתם. זאת חוויה ענקית, זאת יוקרה, הרבה כסף והרבה כבוד. אבל עד שמגיעים לשם.......יש את השנתיים של הקורס הכי מפרך בעולם, שרבים נופלים ממנו..ואח"כ כמובן, שירות סדיר, וקבע בתפקיד. זה החלום שלך? זה באמת באמת מה שאתה רוצה? אם זה לא באמת באמת מה שאתה רוצה אז חבל..מה, סתם בשביל היוקרה? עדיף שתעשה מה שאתה באמת רוצה לעשות. צבא "רגיל": אם אתה ממויין לטייס מן הסתם יש לך פרופיל קרבי. את תתגיס לצה"ל לכלל צה"לי, סביר מאוד עד ודאי שתלך לקרבי! שזה כמובן מאוד חשוב. תרומה ענקית למדינה. סיפוק מאוד גדול מהשירות. אבל יש לך את האופציה לקבל הרבה הרבה יותר מזה. לדעתי, חבל לפספס.....! כל מה שכתבתי כאן הוא כמובן בגדר דעה. אני לא מומחית בנושא ולא מתיימרת להיות. פשוט ממה שכתבת - ככה זה נשמע (לי). חכה לתשובת המומחה!

amitdd

New member
ואוו! ../images/Emo24.gif

קודם כל תודה וכל הכבוד על ההשקעה.. רק להבהיר נקודה אחת: בקשר למתמתיקה - ברור שלומדים המון מתמתיקה בהנדסה - אבל ההבדל הוא בין זה לבין לימודי מתמתיקה הוא לא רק הכמות אלא באיכות. בהנדסה לומדים כלים מתמתיים - במתמתיקה לומדים חשיבה מתמתית. קצת כמו ההבדל בין 4 ל5 יחידות. עכשיו אני מעוניין ללמוד את זה משני סיבות: 1.אני רואה בצורת חשיבה מתמתית כלי מאד חשוב למחקר. 2.עד כמה שזה ישמע ביזארי, אני מאד אוהב את זה.

PooKiPsiT

New member
לא ביזארי בכלל!

גם אני אוהבת מתמטיקה
ואני מסכימה שידע וחשיבה מתמטית זה כלי מאוד חשוב למחקר! פשוט מ3 האופציות שהצעת, זאת נראת הכי קרובה למה שאתה רוצה.. אתה יודע אם יש לך את האופציה ללמוד במהלך השירות? נראה לי סביר שגם אם לא בשירות הסדיר, בקבע אתה כן תוכל ללמוד תוך כדי השירות לתואר במתמטיקה. ואם זה כך אז באמת תכסה את כל הכיוונים
ורק שאלה שפתאום נזכרתי שאני לא יודעת.. עם איזה תארים אתה יוצא משירות כטייס? (אולי פיספסתי כאן משהו חשוב...)

amitdd

New member
אממ..

יש ארבע אפשרויות לרואר ראשון: 1.ממש ופוליטיקה 2.כלכלה 3.מנהל טכנולוגיות 4.מתמתיקה ומדעי המחשב. אני אבחר באחרונה. תואר שני אפשר כל תואר.(כמובן שאני לא אוכל לעשות תואר בספרות לאחר התואר במתמתיקה - אבל מבחינת הצבא אין הגבל)

משלוש יוצא אחד...

מבין שלוש האפשרויות שציינת, נראית לי יותר האופציה של פסגות (ביחוד אם מכניסים לתוך החישוב גם את ענין אחוזי המסיימים קורס טייס מבין המתחילים). לימודי הנדסה-פיסיקה יתנו לך בסיס השכלתי טוב להמשך התפתחות אפשרי גם לכיוונים שונים. אתה עדיין בשלב מוקדם של חייך, שקולים והעדפות עדיין יכולות להשתנות ולהתגבש. מתואר ראשון בהנדסה ופיסיקה ניתן בעקרון להמשיך גם לתואר שני בכלכלה ומינהל עסקים. אם תרצה תוכל לעשות גם השלמות לתואר ראשון במתמטיקה.

למעלה