התלבטות

בזה אני איתך. היא פוסטמה.

יש כמה דברים שבני תרבות יודעים לא לעשות.
אחד מהם זה לא להעיר לאנשים אחרים על המשקל ולא לתת עצות בנושא, אלא אם התבקשו.

אבל במהלך חיינו אנחנו נתקלים בהרבה פוסטמים (אצלך בעבודה יש לפחות שניים. נשמע שלא שמים אצלכם דגש על יחסי אנוש, כשמגייסים עובדים). וצריך ללמוד להתעלם.

BravoMan

Active member
אה, נו יופי. לך מותר?

אם אני בתור גבר הייתי כותב שהיא פוסטמה, כל הפורום היה נותן לי בראש, ואולי גרוע מזה.
&nbsp
למרות שאני לחלוטין מסכים שלומר "אתה צריך קיצור קיבה" אפילו לאדם שממש קרובים אליו, זה בעייתי, ולמישהו שהוא סתם מכר מעבודה זו חוצפה ממדרגה ראשונה.
&nbsp
אבל הנה, בתור גבר, ושרוצה לכתוב בצורה ראויה לפורום, אני מחויב להגיד "חוצפה ממדרגה ראשונה", ולא משהו יותר עממי

זה לא כי אני אישה, זה כי אני קשישה

בגילי מותר לי להגיד הכל, חושבים שאני סתם זקנה אקסצנטרית

BravoMan

Active member
לפני או אחרי שסירבת במפורש להצעה המפורשת?

ממה שהבנתי מהודעתך הפותחת, כל העיסוי ויתר הסיפורים היו לפני שהבהרת לו בצורה ברורה היכן אתם עומדים.
&nbsp
אם זה היה אחרי ההבהרה, זה סיפור אחר כמובן.
&nbsp
לגבי עניין המשקל - עדיין לא רלוונטי.
זה כן מראה שטעיתי בניחוש שלי, אבל עדיין אין קשר בין שני המקרים.
&nbsp
ועדיין לנסות להתחמק ממנה זו בעיה שלך.
יש פתרונות אחרים שהרבה יותר קלים, גם לעלבונות קשים יותר.

מדובר על דברים אחרי...

כלומר העיסוי היה לפני, אבל הניסיון להמשיך לשתות קפה כרגיל ולהדחק לידי במסדרונות או בפינת הקפה קרו לא פעם גם אחרי.

BravoMan

Active member
אוקיי.

בכנות, קשה לשפוט את המצב הזה מאחורי מסך מחשב.
&nbsp
כתבת פה על הרבה דברים שהם פרשנות שלך על המצב, אבל מצד שני זה עדיין לא אומר שהוא לא מנסה.
&nbsp
אולי עניין הקפה זה סתם צירוף מקרים שאת נותנת לו דגש בגלל האירועים הקודמים, אולי הוא באמת לא וויתר.
&nbsp
בכל מקרה, בעניין אחד המלצתי לא משתנה:
קחי את המצב בידיים, ותהיה תקיפה. איתו, אם ההיא שדוחפת את העף לענייני המשקל שלך, ועם כל אחד אחר שגורם לך להרגיש לא בנוח.
&nbsp
ואם את מתקשה, לא סתם יש סדנאות אסרטיביות (ולא מעט לפי גוגל).
&nbsp
בהצלחה!

S h a r k 1 8

New member
אני באמת חושב שהפוסטמה (הנה, אמרתי) שאמרה לך לרדת במשקל

לא באמת רוצה בטובתך או לוקה ב"כנות יתרה", אלא פשוט מאד רצתה לפגוע בך, ותו לא.
אני משוכנע בזה לאור הבונוס שהיא נתנה לעצה שלך שאת צריכה להוריד, דווקא, את כמות האימונים הגופניים. נשמע לי כמו דרך להגיד לך: "שמעי, שום דבר לא יעזור לך חוץ מקיצור קיבה, אז אפילו אל תנסי".
&nbsp
אני מניח (ואולי טועה) שעצם זה שקיבלת הצעה מינית מחבר לעבודה אומר שכנראה מצב המשקל שלך הוא לא קטסטרופלי ברמה כזאת שכלום לא יעזור לך למעט ניתוח.
&nbsp
לגבי הבחור - קחי אותו לשיחה אחד על אחד. תסבירי לו בצורה תקיפה, חד-משמעית ושלא משתמעת לשתי פנים שכלום לא יהיה ביניכם, ששמת לב שמאז שסירבת לו הוא מנסה ליצור קשר בצורות בלתי סבירות ושזה לא מתאים ולא מקובל. תדרשי ממנו שיצמצם איתך קשר למינימום המחייב מהצורך בעבודה. זה הכל. אם זה לא יעזור, ורק אז, שווה לשקול לפני ל-HR.
&nbsp
&nbsp

לגבי הפוסטמה - זו בדיוק היתה הנקודה שלי

העניין עם ההצעה המיני במצב כזה הוא שנכון שאני כנראה לא מספיק שמנה כדי לא למשוך אף גבר (וגם לא להצטרך קיצור קיבה) - אבל מדצ שני זה יכול להעיד על זה שהבחור מניח שבגלל המשקל אני פחות מושכת בני זוג פוטנציאליים ולכן אני אולי אסכים להתפשר על קשר מיני בלבד (שאולי כולל קצת ידידות) עם גבר נשוי.

BravoMan

Active member
את מניחה את זה אך ורק על סמך חוסר בטחון שלך.

אני ארשה לעצמי להיות שוביניסט פה, אולי אפילו פטרנליסטי, ולהניח שאני יכול להיכנס לנעליים שלו יותר טוב ממנך.
&nbsp
אומנם במציאות לא הייתי נוהג כמוהו, אבל הרבה יותר סביר שהסיבה שהוא הציע לך את מה שהציע, היא שהוא מוצא אותך מושכת מבחינה מינית, והוא רוצה סתם לכייף בלי לקחת אחריות, שכבר יש לו די והותר ממנה עם אשתו.
&nbsp
אני לא מצדיק את העמדה הזו, אני רק טוען שהסיכוי שהוא שקלל בכלל חוסר בטחון שלך, הוא נמוך עד אפסי.
&nbsp
אני לא יודע מאיזה רקע את, אבל בתרבות מערבית מודרנית לקיים יחסים מיניים עם מישהו ללא התחייבות זה דבר לא נדיר ומקובל.
האמריקאים אפילו המציאו מונח לזה "freinds with benifits", וכפי שהשם מרמז, בהחלט יכולים להיות אנשים שהיו ידידים, קיימו יחסים, ונשארו ידידים.
&nbsp
אני לא יודע כמה התרבות הזו נפוצה בארץ, אבל בהחלט לא מדובר בסטייה פרטנית של אותו אדם.
&nbsp
כמו שכתבתי למעלה בתגובה ל-user, אני חושב שרוב התלונות בשרשור כאן הם בגלל שהוא נשוי.
&nbsp
תשאלי את עצמך: אם הוא היה רווק, עדיין היית חושבת שההצעה שלו היא בגלל שאת לא מושכת, ונואשת למצוא בני זוג?
&nbsp
האם עדיין היית מרגישה לא בנוח מההצעה שלו?

כמה דברים

קודם כל - עם אדם נשוי, מערכת יחסים שמבוססת על סקס בלבד גם אומרת שאני בעדיפו אחרונה אצלו. תמיד העבודה והעבודה יהיו בעדיפות לפני, ולוח הזמנים של המפגשים שלנו יוכתב בעצם על פי הנוחות שלו - ועל פי תחושת הבטחון שלו שהמפגשים שלנו לא יתגלו. זה מרכיב שלא קיים אצל רווק. כך שיש שוני קטן - גם אם הרווק מציע לי מערכת יחסים שמבוססת על סקס.

וכן, אני יודעת שמערכות יחסים כאלו קיימות, ובעברית קוראים לזה יזיזים. אבל לא כל אחת מחפשת מערכת יחסים כזו. אתה מכיר את האמרה ש"נשים נותנות סקס תמורת אהבה, וגברים נותנים אהבה תמורת סקס"? ברור שהיא קיצונית ולא בהכרח נכונה, אבל באופן כללי נשים יותר נוטות להקשר רגשית, ג במצבים שמוגדרים כמו יזיזות. אני אישית נתקלתי בפורומים שונים באתרים כמו תפוז או בפייסבוק של נשים שמדברות על איך הן התאהבו ביזיז שלהם ורוצות להתייעץ איך לגרום לו לרצות להפוך את מערכת היחסים לרצינית יותר.

ולגבי נושא ההשמנה: אני מנהלת קבוצה של נשים שמנות בפייסבוק, ובמקור צירפנו גברים לקבוצה - אבל בשלב מסוים התחלנו לסרב לכל גבר שביקש להצטרף לקבוצה - פשוט כי שאר המשתתפות התחילו להתלונן על כך שהגברים האלו רצו להצטרף לקבוצה רק כדי לראות בה רשימת תפוצה לנשים שאפשר לשכב איתן מהצד. רבים מהם הודו בפה מלא בפני הנשים שאליהן הם פנו (כנראה שהם הבינו שאם הם יפנו אלי או למנהלת השניה הם יעופו מהקבוצה על טיל ולכן העדיפו לרוב לא לשלוח לנו הודעות) שהם מחפשים מישהי מהצד, ושאישה שמנה נראי להם מועמדת עדיפה כי הן "תמיד" מסכימות להסדר כזה כי אין לה סיכוי בוה למצוא בן זוג רציני.

כך שההנחה הזו שישנם גברים שמחפשים נשים שמנות בגלל המחשבה שהן נואשות מבוססת במציאות שאני מכירה באופן אישי. ויש גם תופעות חריגות אפילו יותר - מו למשל "מאכילים" (Feeders באנגלית) שאוהבים לראות נשים שמנות אוכלות בצורה מוגזמת ומגיעות למשקלים שבהן הן לא מסוגלות אפילו לעמוד על הרגליים (שלא לדבר על ללכת), להתקלח, וכל פעילות בסיסית אחרת בלי עזרה ון הופכות להיות תלויות בגברים האלו.

hadooper

New member
נשמע קצת לא מציאותי... לא הייתי ממהר להאמין לשמועות האלה.

ככלל, גברים לא נמשכים לנשים שאינן אסתטיות (אף על-פי שגזרה היא רק מאפיין אחד של אסתטיקה).
למה שגבר בכלל ירצה לחפש אישה כזו מהצד שלא למטרת קשר רציני או מחייב?

לא אמרתי שהם לא נמשכים לנשים שמנות...

הם בהחלט נמשכים, רק יש כאלו שמתביישים בזה וחושבים שאם הם יוצאים עם נשים לא רזות הם יצאו רע בעיני החברים שלהם (מדובר פה בעיקר על בחורים צעירים שעבורם הנראות חשובה). במקרה אחר יכול מאוד להיות שהם נשואים גם לנשים שמנות ומחפשים מישהי מהצד, אז מן הסתם הם יחפשו מישהי שדומה למה שהם נמשכים אליו.

מניסיון אישי שלי בקהילת השמנות, אלא אם מישהי שמנה בצורה מאוד חריגה - יהיה מי שיתחיל איתה, ולעיתים יהיה מי שיבוא אליה בהצעות כאלו בהנחה שכשמנה אולי היא תסכים להתפשר יותר. שמעתי גם סיפורים (לא מגוף ראשון) על כך שיש גם סיפורים דומים שבהם גברים נשואים מגיעים למקומות מפגש של חבר'ה רווקים כמו ברים, מסירים את טבעת הנישואים שלהם (אם הם לובשים אחת), ומתחילים עם נשים כאלו הם רווקים. רק אחרי שנוצר איזשהו קשר הם יודו בפני האישה שהם נשואים ומחפשים מישהי מהצד - או נעלמים ברגע שהם קיבלו סקס.

S h a r k 1 8

New member
בפייסבוק תמצאי את כל הטיפוסים מכל הסוגים ומכל המינים

למה? חוק המספרים הגדולים. כולם נמצאים בפייסבוק, גם המוזרים.
&nbsp
התופעה שאת מדברת עליה היא תופעה שקיימת באחוזים די קטנים. קיים סיכוי שהרש"צ החוצפן הוא חלק ממנה, אם כי הוא מאד קטן.
&nbsp

BravoMan

Active member
לא חסר פאטישים בעולם.

אני לא חושב שהם רלוונטיים לדיון כאן.
יש גם גברים שרוצים dominatrix, שמעת על כאלה?
&nbsp
לא רלוונטי גם, ואני מזכיר את זה רק כי זה ההפך הקוטבי לגברים שאת מדברת עליהם.
&nbsp
בכל מקרה, שקלת לרגע שאותם נבלות שהגיעו לקבוצת הפייסבוק שלך, אמרו את מה שאמרו בכוונה כדי לפגוע, אחרי שקיבלו סירוב?
לא נשמע לי הגיוני מידי, שגבר, יהיה עלוב ככל שיהיה, ינסה להעליב אישה שהוא רוצה לקבל סקס ממנה, לפני שקיבל את מבוקשו...
&nbsp
לא שחוסר גבולות של טמטום האנושי מפתיע אותי, וכמו שכתב Shark על חוק המספרים הגדולים במקומות כמו FB אפשר למצוא הכל, אבל עדיין...

ipv6

Member

אני גם הנחתי שהוא הציע לך את הצעה, בגלל שלדעתו אין לך הרבה אופציות ותראי בהצעה שלו "הזדמנות" מעניינת.

(לא היה לי נעים לכתוב את זה)

S h a r k 1 8

New member
אני חושב שאם הוא הציע מה שהציע, כנראה הוא חושב

בעיניו שאת מושכת. אחרת, למה לשכב עם מישהי שלא מושכת אותך?
&nbsp
אם את מושכת בעיניו, אז כנראה שגם לדעתו יש לך אופציות נוספות ולא רעות. זו דעתי.
אני לא מצליח לחשוב על מצב שאני אחשוב שבחורה היא מושכת, ובמקביל אחשוב שאין לה הרבה אופציות.

דייהטסו

New member
אתה פה האנטי-חברתי

זו לא פעם ראשונה שאתה מדגים חוסר יכולת מוחלט להביע אמפתיה.

BravoMan

Active member
ואתה לא ממש יודע להבחין בין אמפטיה

להסכמה גורפת ללא סייגים לכל דבר.
&nbsp
בתור אחד שמתקשה ליצור קשרים בין אישיים, אני דווקא מרגיש הזדהות עם מה שהשואלת כתבה, אבל בתור אחד שעבד וממשיך לעבוד קשה על תיקון הבעיות האלה ושכבר עבר את הצעד הראשון והקשה ביותר של להבין שהבעיה מתחילה אצלי, איני יכול לקבל את הפתרונות שלה.

דייהטסו

New member
ארחיב למה כוונתי ב"אמפתיה"

באה אישה להתייעץ עם הפורום הנכבד מתוך מצוקה. מצוקה מעצם קיומה היא דבר סובייקטיבי, אם היא מדווחת על מצוקה אז היא קיימת. עכשיו, נגיד שדעתך היא שהבחור היה בסדר גמור. זו לא דעתי, אבל זו דיעה ליגיטימית. אמפתיה פירושה במקרה זה להבין ולהזדהות שהמצוקה של כותבת ההודעה אמיתית, ולאמר את דעתך תוך התחשבות בזה. מה אתה עשית? יצאת בהודעה תוקפנית ומאשימה כלפיה - האשמה גורפת שהיא לא נורמלית, מתמסכנת, מדמיינת.לזה אתה קורא אמפתיה?
איך מגייסים אמפתיה? תחשוב על קרבה יומיומית לאדם שיש לך היסטוריה מרה אתו. אני מניח שסיטואציה כזאת קרתה כמעט לכולם. זה מקור המצוקה שלה כרגע.
ומשהו נוסף, אתה כתבת "למה את גוללת פה את הסיפור כאילו הטרידו אותך מינית?" היא לא. היא סיפרה את הסיפור בצורה אובייקטיבית למדי בהנתן הנסיבות, וכשנתנה פרשנות שלה, היא ציינה את זה. הביטוי הטרדה מינית לא הופיע.

למעלה