התלבטות

אריאל2512

New member
התלבטות

שלום לכולם,
אני סטודנט בטכניון להנדסת חשמל במסלול מחשבים, סיימתי שנה ראשונה, ולפי מה שהבנתי לא ניתן לחזור על קורסים אחרי תקופה של יותר מ 2 סמסטרים - ולכן אני כרגע מאוד מתלבט אם כדאי לי לחזור על אחד מבין הקורסים הבאים או שניהם:
אינפי 1מ - 64 והסיבה היא שהציון נמוך ולכן מוריד את הממוצע משמעותית.
מצד שני העומס שהקורס הזה מוסיף לסמסטר הוא עצום
ספרתיות - 79 - לא כל כך מוריד את הממוצע אבל מאחר שאני לומד הנדסת חשמל ומבין שזה אחד הקורסים היותר החשובים מבחינת המקצוע, אבל אני לא בטוח עד כמה הציון הזה נחשב נמוך בראיונות והאם כדאי לחזור עליו?

littlerunaway

New member
יצא לי לחזור על ספרתיות

הקורס הזה בפעם השנייה דורש מעט מאוד השקעה (לפחות כשאני עשיתי), במשך כל הסמסטר בקושי זכרתי שאני רשומה אליו בכלל. בת'כלס, הייתי חוזרת על שניהם.

אריאל2512

New member
די מפתה לחזור על שניהם אבל מצד שני,

אני גם רוצה גם לקחת קורסים יותר מתקדמים יותר, כדי להתקדם עם התואר עם ממוצע טוב, ומצד שני לא לקחת יותר מדי קורסים בסמסטר אחד שלא יווצר עומס
שאיתו אני לא יוכל להתמודד, ולכן חשוב לי לדעת מבחינת ספרתיות מה נחשב ציון טוב בעיני מעסיקים. במלים אחרות, האם 79 בספרתיות יכול להעיב על קבלה למשרה, ובאיזו מידה?

littlerunaway

New member
מה שאני אומרת הוא שהעומס שספרתיות מוסיף הוא זניח

ולכן עם או בלי ספרתיות, הסמסטר שלך ייראה בערך אותו הדבר (זאת בהנחה והמבחנים לא מתנגשים ולא שינו את מבנה הקורס מאז שעשיתי אותו).
חוץ מזה, 75 זה ממוצע לא משהו (יתקנו אותי האנשים היותר מנוסים פה אם אני טועה) וספרתיות הוא קורס לא קשה שיכול לעלות לך אותו (אני שיפרתי מ 70 ל- 95 במינימום השקעה במהלך הסמסטר).

pattos

New member
אל תחזור על ספרתיות. מעסיקים יודעים שהמבחן הזה הוא חרטא

תחזור על אינפי, כי זה מזיק מאוד לממוצע והעומס שהוא מוסיף לסמסטר לא עצום.

choo

Active member
שקול לשפר אינפי - או ששים גז בלימודים הבאים שלך

&nbsp
ממוצע 75 הוא ממוצע שמאוד כדאי שתעלה ממנו משמעותית. כיצד בדיוק לעשות את זה - עניין של בחירה, כמה זמן אתה מוכן להשקיע בזה ובאילו קורסים אתה נוטה להצליח יותר בקלות.
&nbsp
אני מציע שתערוך חישוב של כמה השינוי במקצוע X ישפיע על הממוצע הסופי שלך בתואר, תחת הנחות סבירות שונות (כלומר - להניח שתשפר בספרתיות מ-79 ל-100 - זו כנראה הנחה לא מספיק שמרנית - אלא אם תאמר לי שבתכן לוגי קיבלת 100 בסמסטר לאחר מכן).
&nbsp
רק לסבר את האוזן - אם מדובר בתואר 4 שנתי של 155 נקודות (לא זוכר כמה נקודות בדיוק יש בתואר שלך) - אזי כל שיפור של 10 נקודות באינפי (אינפי? זה לא חדוו"א 1 מ?) של 5 נקודות - יעלה את הממוצע הסופי ב-0.3. במערכות ספרתיות, ששווה פחות נקודות (3?) - כל 10 נקודות משנות את הממוצע ב-0.2 - קח את זה בחשבון בהחלטה אם לעשות קורס מחדש.

למעלה