התלבטות

התלבטות

קורסים שמעניינים מאוד מאוד אבל מאוד קשה לקבל ציון גבוה ויש מלא מטלות, או קורסים שמעניינים פחות אבל הציונים יחסית גבוהים ואין הרבה מטלות?
אם לשאול מה אני מעדיפה בתואר שלי, זה כמובן עניין וסקרנות, אך לא אשקר - כמו רובנו ציונים. במיוחד כשזה חשוב להמשך.
מה הייתם ממליצים?

MMMOOSH

New member
לשלב את מה שמסתדר הכי טוב במערכת...

כנראה שזה יצא משולב, בכל אופן תני לנו דוגמה לקורס אולי נוכל לעזור.
יש לי קורס אחד שטוב שלקחתי, ויש קורסים כביכול קלים שהתגלו כהפתעה ברמת העניין שהם עוררו בי

תודה לך,

בעיקרון בגלל שזה די אינדיווידואלי [מבחינת עניין, כאשר רק הקושי הוא אוב' - לפי התפלגות ציונים] חשבתי לשאול את זה בתור שאלה כללית.
הרבה אנשים ששאלתי אותם אמרו לי לקחת קורסים שפחות מעניינים, אבל מקבלים בהם ציונים גבוהים. הם לא לומדים משפטים, לכן חשבתי לשאול גם כאן. אני חושבת שזה די מבאס שזו המחשבה [ציונים, ציונים.. ] על פני עניין אמיתי. כלומר, אני לא אקח קורס שאני סובלת בו אם מקבלים בו ציונים גבוהים, זה ברור, אבל יש כן סוג של התפשרות על עניין [נגיד רמה 6 לעומת 9-10].
גם אצלך[כם] זה קורה?

זה עניין אישי

אני אף פעם לא הלכתי לקורסים קלים עם ציונים גבוהים. הם תמיד עוררו בי חשד.
ואישית העדפתי קורסים שיאתגרו אותי. אבל הקפדתי, למשל, שלא יהיה לי יותר מקורס אחד בסמסטר שדורש תרגיל שבועי (למרות שכן הסכמתי לקורס שדורש תרגיל שבועי + קורס שדורש נייר עמדה שבועי).

תודה גם לך,

קורסים קלים עם ציונים גבוהים זה באמת מקום לחשד, כיוון שאם לכולם קל = נרמול שלילי.
זהו, שהסמסטר הזה יש לי כבר כמה קורסים [חובה] שדורשים נייר עמדה/תרגילים. אז אולי את צודקת ששווה לקחת קורסים [בחירה] עם פחות עומס ומטלות וכן לקחת את זה בחשבון.
אני חושבת שבכל קורס יש סוג של אתגר, זה תמיד מזווית אחרת. אין ספק שישנם קורסים "כבדים יותר" ועמוקים יותר. אני אוהבת עומק בקורסים, אבל מצד שני - אני לא רוצה להיות מאלה שלומדים קורסים כבדים ועמוקים רק, וקורעים את עצמם [יותר מדי] בשביל להבין מה רוצים ובמיוחד בשביל להוציא ציון טוב. אומרים שאין מתנות חינם, אז אולי אני גם קצת סותרת את עצמי.
בקיצור תהייה. לא קיומית, אבל תהייה.

לא רק בגלל הנרמול השלילי

אלא כי קל, מבחינתי, אומר שלא הפקתי מזה כלום. הרי אחרת מה הפך את זה לקל? (אם כי גם בגלל הנרמול השלילי - אם זה קורס קל, וצריך לעשות נרמול איכשהו, הוא יהיה חייב להיות הרבה יותר שרירותי, כי אין דרך טובה מספיק להפריד בין הטובים יותר לטובים פחות - כי הקורס פשוט קל!)

כדאי להתחשב בעומס כדי לא להתמוטט. אבל כדאי גם לזכור שללמוד זה כיף, ולהצליח ללמוד משהו קשה זה ממש כיף. שחקי עם המערכת, תראי מה גורם לך ליותר התרגשות וציפייה לקראת הסמסטר (לא מדד מדוייק, אבל מדד כלשהו, אולי...)

lol65

New member
אני אולי אשמע פסימית ואולי זה עניין אישי

אבל במקומך לא הייתי מצפה ליותר מידי עניין משום קורס. לצערי, הרבה מהקורסים שנשמעו לי מעניינים מאוד ואכן הלהיבו אותי בהתחלה שיעממו אותי בסוף. אני לא אומרת לא להקדיש לעניין משקל בכלל, אלא לאזן. קחי כמה קלים (לא מבחינת החומר כי אז באמת יש נרמול שלילי, אלא מבחינת המטלות) ותקחי כמה שממש בוערים לך. לדעתי, יש קורסים שפשוט חייבם לעשות אותם ואי אפשר לסיים תואר בלעדיהם. קורס בדיני ראיות מבחינתי הוא מאסט (ובמקרה התברר גם כאחד המעניינים שעשיתי בתואר). הבנתי שסד"א זה לא קורס חובה בכל המוסדות, אז אם אצלך זה בחירה, עד כמה שהוא לא קורס מרתק וסוחף, חייבים לקחת אותו.
בשנה ב' לקחתי קורסים שהסתדרו לי יפה בלוח המבחנים. השנה החלטתי שאני לוקחת מה שמעניין אותי בלי קשר ללוח המבחנים ויצאו לי מבחנים יום אחרי יום, 3-4 בשבוע. מיותר לציין שהיה סיוט. לא מתחרטת שלקחתי אותם כי הם היו חשובים, אבל הייתי יכולה לא לקחת את כולם בשנה אחת. כמו כן, שימי לב שעם כל שיטות הבידינג וחלונות הזמן למיניהן לא כל מה שתרצי בהכרח גם תוכלי לקבל, אז חייבים פלאן בי.

בטוח לא שירשרתי נכון לשתיכן.. אבל

שוב תודה. לסטודנטית עייפה ולLOL65. [אחלה כינוי לשתיכן!].
אני מחכה לקורסים שיהיו מעניינים בטירוף ושאני ממש אצפה להם. אני יודעת שהם מעטים אבל אני מאמינה שהם קיימים.
בכל מקרה, איזון זה דבר חשוב. וזה מהדברים האלה שחייבים שמישהו יגיד לך, אחרת אתה עלול לא לשים לב. תודה.
דיני ראיות נשמע לי כמו קורס נורא פרוצדורלי, הוא לא כזה?
מבחן יום אחרי יום באמת נשמע סיוט. מקווה אבל בכל זאת שהצלחת! ומקסימום, מועדי ב' בכל הכוח..
זה מזה מבאס לתכנן משהו, ואז להשתמש בפלאן בי. אבל סה לה וי, בכל זאת.

lol65

New member
דיני ראיות

בהחלט מדבר על פרוצדורה, אבל זו פרוצדורה מעניינת. זה לא איך ועד מתי ניתן להגיש מסמך איקס (למרות שזה חשוב) אלא מתי מקבלים איזו עדות בעיקר. עדות מפי השמועה (לא מה שחשובים שזה), העדה של קטין, הודאת נאשם וכו'. אל תשכחי שדיני ראיות זה גם בדין האזרחי. אני חושבת שזה קורס מאוד חשוב ולי הוא היה מאוד מעניין, אבל זה גם תלוי במרצה. כמו כל קורס, אם המרצה משעמם אז יש בעיה. אצלנו יש תחרות מאוד גדולה על הקורס הזה, והמרצה בהחלט מצויין.
סתם מתוך סקרנות, איזה קורסים מעניינים אותך?

MMMOOSH

New member
אני אתן מספר דוגמאות לקורסים שלי

בקורסי החובה מאוד נהניתי באופן מפתיע מסד"א סד"פ ואתיקה והצלחתי בהם יפה.
ראיות הוא קורס בחירה ומאוד נהניתי ממנו והיה לי קל לאחר שלקחתי סד"פ

הגבלים עסקיים אצלנו אחד הקורסים המפרכים, מרצה בשם עדי אייל שדורש ניירות תגובה, היה קשה אבל היה חשוב לי להבין את הנושא.

קורס במעשה ומחדל, המאמרים היו מאוד מעניינים ונחשפתי לנושא נישה, נרשמתי אליו כי הוא היה אמור להיות קל ובסוף היה לא פשוט אבל נהניתי.

יש קורסים קלים אצלנו שכולם מקבלים 80 וקצת ועדיין כולם לוקחים אותם, פשוט בשביל לסמן וי ולסיים עם זה.
התואר נהפך הרבה יותר פשוט עם עושים שילוב נכון...
לדוג' בת"א אפשר לקחת בסמסטר מס' קורסים שלהם חפיפה מסוימת נגיד משפט וכלכלה לדוג' אז זה הופך את הסמסטר למרוכז יותר.

לסיכום, יש קורסים שלקחתי משום שהם היו קלים והופתעתי מרמת העניין שבהם, יש כאלה שהתגלו כקשים, ובקיצור תעשי את השילוב שנכון לך.
אני לא לקחתי אף קורס במיסים בתואר, ולעומת זאת יש סטודנטים שלקחו 4 קורסים שכאלה. כל אחד והקטע שלו.

lol65

New member
למרבה ההפתעה

הקורס בדיני מיסים היה מאוד מעניין. לקחתי כי זה נראה לי חשוב, אבל ציפיתי לחפירה, ובסוף היה מעולה.

הפסקתי עם ה"לקחת כי זה חשוב" אחרי שנה ב'

סבלתי בדיני משפחה, ושום דבר לא באמת חשוב. כל מה שצריך - אפשר ללמוד אח"כ, תו"כ תנועה.
סיימתי את התואר בלי ללמוד סד"פ ומנה"צ, למשל, ובהתמחות עסקתי לא מעיט בשניהם - לא היה חסר לי מעבר לדקה וחצי הראשונות.

ומיסים זה מוי כיף

JaneLame

New member
דיני משפחה נחשב חשוב?

אצלינו זה קורס זניח, כי כולם רוצים רק מסחרי. יצא שבדיני משפחה ישבו רק 30 איש - 29 נשים אגב, וכולנו יודעים מה קורה לתחומי עיסוק שנחשבים ורודים - למרות שזה היה קורס של חטיבה שנייה והיה יכול לעזור להרבה אנשים לסגור פינה רצינית בתואר.

sacrament

New member
לדעתי זה הקורס הכי חשוב לעצמך

כל מי שחושב פעם להיכנס לזוגיות, עם או בלי חתונה, או להביא ילדים - צריך לדעתי ללמוד את הקורס הזה.

אני חשבתי שזה חשוב

אין לי מושג איך זה נחשב אובייקטיבית, אבל הרגשתי שמוזר קצת לסיים תואר במשפטים ולא לדעת כלום בדיני משפחה. זה הרגיש לי חלק בסיסי מהשכלה משפטית בסיסית.
ובעברית דווקא היו שתי קבוצות גדולות בשנתון שלנו, עם לא מעט משתתפים וגם לא מעט משתתפות.
היו גם סמינרים בתחום.

B L I M P

New member
דווקא בגלל שבעתיד כולם רוצים לעסוק במסחרי

נראה לי הרבה יותר נכון ללמוד תחומים שיותר לא תעסקי בהם וזו ההזדמנות האחרונה לגעת בהם.

MMMOOSH

New member
זה היה קורס סיוט, אבל חשוב לדעת

בבר אילן זה קורס חובה ועל זה יש קורס בחירה משלים במשפט עברי.
ודווקא יש רבים שרוצים לעסוק בדיני משפחה, אולי פשוט אין להם חברים...

JaneLame

New member
ממילא אי אפשר לדעת על ההתחלה מה יהיה מעניין

ייתכן קורס שנשמע מרתק ואז בשבוע השני תתחילי לדפוק נחירות על השולחן. אצלי אחד הקורסים האהובים, סד"פ, היה אחד שנשמע בהגדרה כמו משהו טכני ולא מהותי. אבל המרצה, פרופ' ספיר, היה מעורר השראה.

אז לקחת מה שמשתלם ונוח ולקוות שבמקרה ייצא משהו טוב, כי זה לא עניין שניתן לחיזוי.

למעלה