התלבטות

Michal Plath

New member
התלבטות

אז ככה. אני עכשיו בשנה ג'. כרגיל, לקחתי יותר מדי דברים על עצמי. אני משלבת תואר נוסף והשנה גם בודקת עבודות ומבחנים. בחודש האחרון קיבלתי "הצעה שאי אפשר לסרב לה" ממרצה שהוא אוטוריטה בתחום שלו, עם שם בין לאומי, שאפשר ללמוד ממנו המון. גם תחום המחקר מאד מאד מאד מעניין אותי. הבעיה היא שהוא דורש 12 שעות בשבוע. אני לומדת כ35 נ"ז הסמסטר ואני אוהבת להיות בשיעורים. העבודה מול הסטודנטים גוזלת המון זמן בשוטף. התכנון היה לנהל את השבוע "כרגיל", ובסופ"ש לתת 4 שעות בכל יום (חמישי, שישי ושבת) לעבודה. עם זאת, התכנון לא כלל עבודות שבועיות בסד"א ובמשב"ל שאני צריכה לעבוד עליהן בסופ"ש (הררי חומר קריאה במשב"ל, ואני לא כותבת עבודות מסיכומים) ועד אלפי דברים שצצים. אני מוצאת את עצמי חנוקה ובלי זמן פנוי בכלל. אני ממש לא רוצה לוותר על העבודה וגם לא לבקש ממנו להוריד שעות בשלב כ"כ התחלתי. להפסיק להיות בודקת אני גם כן לא יכולה באמצע השנה. אז האלטרנטיבה היא לברור מבין הקורסים את אלו שאני יכולה להרשות לעצמי לא להגיע אליהם ויפנו לי זמן. ראיות למשל נמצא בבדידות מזהירה בימי ראשון, אז לוותר על נוכחות בו יפנה לי עוד יום לעבודה. חבל לי כי זה נראה כמו קורס נחמד ולא מזיק, אבל נראה לי פחות כדאי להבריז מסד"א, ובמשב"ל ובסמינר יש חובת נוכחות. זהו, שפכתי את האינפורמציה, עצות תתקבלנה בברכה ובשמחה. מיכל

Distractions

New member
רגע רגע רגע

זה אומר שנותנים לאנשים שלומדים תואר ראשון שנה ג' לבדוק עבודות של תואר ראשון שנה א'? עוד מישהו רואה את הבעייתיות שבזה?

Anabol

New member
לא.

הייתי נותן למישהו עם בגרות חלקית אבל עם צ'קליסט טוב לבדוק עבודות במשפטים. במיוחד בקורסים של שנה א'. כמובן שזה יותר מורכב מלעבור על צ'קליסט, אבל הרבה פעמים נראה שזה לא.

MadEquation

New member
בתור אחד שעובר משהו דומה,

אז לדעתי ראיות יכול לעבור לשנה ד', ולו רק כי היא מלמדת גם בסמסטר א'. אם את אוהבת ללכת לשיעורים, נראה לי לגיטימי להעביר קורס אחד לסמסטר שביעי. 35 נק' זכות בסמסטר אחד זה המון לכל הדעות, נראה לי ששווה לוותר על הקורס בשביל ההצעה שאי אפשר לסרב לה.

B L I M P

New member
אומנם לא בתואר כבר

אבל בהחלט מזדהה עם הנטייה לקחת על עצמך יותר מדי, ואז להרגיש קורסת תחת כל העומס ועדיין לא להיות מסוגלת לוותר על כלום. זה בטח לא מנחם- אבל זה לא עובר עם השנים

Michal Plath

New member
תודה לכולם/ן :)

החלטתי להוריד כמה קורסי בחירה שעושים לי מערכת יותר שפויה (אני אשלם על זה בתק' הבחינות אבל ניחא). אני יודעת שזה לא מוצדק, אבל אני פשוט מסרבת לוותר על נוכחות בשיעורים...

גיא*

New member
אין צורך להגיע לראיות

בדיוק סיימתי את הקורס, ובאמת שמבין המבחנים שאפשר לא להגיע אליהם (בעיקרי במבחני העלות-תועלת) שתיארת, לא חובה להיכנס אליו. יש סיטכומים מאד טובים וברורים והחומר כמעט ולא משתנה בין השנים

למעלה