התלבטות

התלבטות

נמצאת במערכת יחסים זוגית [פרק ב' לשנינו] שהלכה והתהדקה עם הזמן לשביעות רצוני. לאחרונה אני מרגישה שינויים כנראה בגלל שיגרה ביחסים .בן זוגי מבטא רצון לקצת מרחב אישי.מעודד אותי לצאת לבילוי לבד[בתחביב המשותף שלנו]אני מבינה את המשמעות מאחורי הדברים ואין לי רצון לכבול או להגביל [אחרי הכל המוטו-שאף אחד לא חייב לשני כלום]. באופן אישי מחפשת יציבות ביחסים ואין לי ענין בריגושים.מילה שנשמעת מצידו ודי מפריעה לי ולא מובנת לי. מצד אחד המחשבה הראשונה שעולה לי בראש:"סיימי את הפרק הזה והמשיכי הלאה".מצד שני אולי זאת תגובה קיצונית . מתלבטת ויש המון "רעש" בראש . אשמח לתגובות. תודה

seeyou

New member
"אף אחד לא חייב לשני כלום"?../images/Emo186.gif.

האם אני מנחש שיש לכם פרק ב'-יחסים פתוחים? ..."מעודד אותי לצאת לבילוי לבד[בתחביב המשותף שלנו]"?
האם תוכלי להיות יותר ברורה בקשר לטיב היחסים שלכם? לפי הבנתי גם בזוגיות פתוחה יש עדיין סוג של "חייב לשני "-לכול משחק יש כללים משלו. יוסי

מבחינתי אין לי כוונה

ורצון להיות בקשר של יחסים פתוחים [אולי רצונו הכמוס להיות ביחסים כאלה
] במשפט שציינתי:"אף אחד לא חייב לשני".בעצם אין מחוייבות[לא נשואים]. מרגישה שביחסים כאלה אף אחד לא חייב לי כלום אם זה לא רצונו והאחריות היא שלי. אני לא רואה "בעידוד" לבילוי מחמאה כלפי .אלא ביטוי לרצון מצידו לקצת חופש בקשר. אני לעומת זאת לא לא חושבת בכיוון כזה. אמרתי לו שאכבד כל החלטה שלו.אבל חשוב לי שלא יפגע בכבודי ויסיים את הקשר אתי במידה וירצה ריגושים . המשפט האחרון מרגיז אותו.הוא חושב שעלי לעשות שיקולים של "רווח והפסד" ולא להיות פזיזה בהחלטות.

seeyou

New member
פרק ב' שלך דומה יותר ליזיזות

"במשפט שציינתי:"אף אחד לא חייב לשני".בעצם אין מחוייבות[לא נשואים]. "
??? יש "מחויבות" גם ללא כתובה כאשר נמצאים בזוגיות (ברור לא ביזיזות) כפי שאני מבין "יש לו רצון מצידו לקצת חופש בקשר" סימן שהוא רוצה גם נשים(או גברים
) כתוספת. "אמרתי לו שאכבד כל החלטה שלו.אבל חשוב לי שלא יפגע בכבודי "
-לא ברור לי למה את מתכוונת. הייתם בהחלפת זוגות? יש לי הרגשה שלך "אכפת" לך ממנו יותר ממה שאכפת לו ממך.

לא הייתי מגדירה

את היחסים כיזיזות כי הם לא כאלה. בודאי שהיה רוצה לגוון כי כך היה רגיל במשך הרבה שנים של אי זוגיות ממשית. לא,לא היינו בהחלפת זוגות [מה לי ולזה?].כוונתי: שאם הוא רוצה לגוון ולהתרגש
.שיסיים את הקשר והוא חופשי לצאת גם עם כמה נשים בו זמנית. וגם מסכימה איתך שאיכפת לי יותר ממנו ממערכת היחסים.הוא אומנם השתדל ומשתדל.אבל רואה שקשה לו. תודה על התגובה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
נדמה לי שאת לא מעזה לגעת בדברים עד הסוף

הודעתך לא לגמרי מובנת. את מתארת חצאי דילמות במלים מאוד כלליות: "שביעות רצוני" - מה זה אומר? מה התוכן? אהבה? תשוקה? חברות? (רק אל תגידי בבקשה "קצת מהכל"...) "קצת מרחב אישי" - מה זה בדיוק אומר? וכן הלאה - יכולתי לצטט עוד ועוד. את אומרת ולא אומרת. מכאן אני מסיק דבר אחד: שאולי אין לך את האומץ לגעת בדברים באופן הכי ישיר וספציפי שאפשר, או שאת לא מעזה לדבר איתו על זה, או שאת לא מעזה לכתוב בפורום - אבל אז, באמת שאין טעם לכתוב. בקיצור, נראה לי שאת צריכה לתפוס את השור בקרניו, להבין ממנו מי נגד מי, להיות גם ברורה לעצמך, ועם כל המידע הזה, יהיה הרבה יותר קל להחליט מה עושים (אולי זה יהיה אפילו ברור מאליו). מריוס

"שביעות רצוני" הכוונה

לזוגיות כפי שאני מבינה אותה [וכפי שחייתי רוב חיי]:חברות שכוללת כמובן בילויים משותפים שיתוף הילדים של כל צד,ארוחות משפחתיות[דבר שנעשה ]. "קצת מרחב אישי"-זוגיות פחות צמודה. אנחנו מדברים על הנושא,כל צד יודע מה דעתו של השני ואלו בדיוק חילוקי הדיעות בינינו . ביני ובין עצמי אני נוגעת בדברים וזה הקושי וההתלבטות שלי:האם לסיים את הקשר ולהמשיך הלאה? האם לתת לקשר להתפוגג מאליו ואז יכאב לי פחות ?

מריוס זכריה

Member
מנהל
הפואנטה היא: איפה הרגש שלך? שלו?

שימי לב שבכל מה שכתבת אין מילה אחת שמתארת רגש. "חברות הכוללת בילויים, שיתוף הילדים וכו'"=פעולות הכל נשמע כמו הסכם [את לא עורכת דין בטעות?] "כל צד יודע מה דעתו של השני"... משפטי, אבל איפה שפת הרגש? את מנסה כעת לפענח ספר שכתוב בשפת הרגש. כל זמן שאינך דוברת את השפה הזאת, הספר הוא עבורך בסינית. אני לא יכול לענות לך, כמובן, כי אין בכל הפוסטים שלך אין את המידע הנ"ל. אני חושב, למעשה, שנושא הדיבור הרגשי חשוב הרבה יותר מהשאלה האם אתם מבלים זמן לחוד או לא. יש מצב שפגשת גבר שצריך משהו רגשי יותר ממה שאת מספקת כרגע?

לא קרה לי

שהייתי במערכת יחסים בלי אהבה. כמו שלא ציינתי שיש יחסי כבוד הערכה ופירגון בינינו.משיכה הדדית,תחביב משותף,סקס מעולה,שקט נפשי ועוד כמה קוים דומים בינינו. זה לא היה הנושא מבחינתי-ענין הרגש.כי לדעתי זה קיים ביחסים.

שילה1

New member
הבעייה היא ששניכם תופסים אחרת את נושא הזוגיות

ולכן-או שתבררו את הדברים,ותבדקו היכן הנקודות המשיקות,או שתלכו כל אחד לדרכו,עם כל הצער שבדבר.

מה התחביב המשותף?

אם מדובר, נניח, בציד חזירי בר יש יתרון לעבודה בנפרד (יותר חזירים על השולחן בסוף היום) ובכל מקרה, לא נשמע כאילו ההחלטה בידיים שלך - כשיימאס לו מהשיממון שאת משרה על מערכת היחסים הזאת הוא כבר יודיע לך.

הסקת מסקנה נמהרת ../images/Emo13.gif.

לעניות דעתי הוא לא מסיים את הקשר כי הפחתי חיים ואנרגיות חיוביות בתקופה הנוכחית שלו.

czar

New member
אתם בשלבים שונים בייחסים לראייתי

בהתחלה, בפרט בפרק ב' כולם חכמים ומתחילים באף אחד לא חייב לאף אחד כלום. אחכ זה נהיה מעט יותר רציני ובאים או אמורים לבוא הריגושים היפים והקטנים ואחכ המחוייבות....אלו בדכ השלבים. את פרגמטית ורוצה יציבות בשביל לחוות או להעניק ריגושים, והוא גבר סטנדרט מחפש להשאר ילד. אצל גברים מנגנון היציבות עובד אחרת.

אכן כך אני חווה את

השלבים שציינת.[והזדהיתי מאוד עם:גבר-ילד
] בכל אופן שוחחנו והבהרנו שוב את עמדותינו. ימים יגידו.

אייבורי

New member
לשביעות רצונך

כשיש חתול שבע רצון אני תמיד תוהה כמה חתולים רעבים נשארו ברחוב.

../images/Emo13.gif

חייכתי . מה רע בלהציב מטרה שאהיה שבעת רצון ממנה וליידע את הצד השני שזאת מטרתי .ואם זאת גם מטרתו אז ניישם בכיף ביחד את המטרה
.

למעלה