התלבטות..

sholy1

New member
התלבטות.. ../images/Emo4.gif

כידוע אני אחות וחיה בארהב. כיום אני עובדת משרה מלאה לילה בפגיה כלומר 3 משמרות של12 שעות כל סוף שבוע 3 ולא עובדת בשבת כלומר שישי לא עובדת אף פעם!! ושבת מצאת שבת עד למחרת בבוקר 12 שעות רצוף ושוב יום א´.השכר סביר במושגים אמריקאים. הציעו לי עכשיו עבודה בבית חולים הרבה יותר קרוב הביתה (מרחק הליכה) משמרת יום 12 שעות 3 משמרות בשבוע 40% יותר במשכורת אבל בגלל שזה משמרת יום אצטרך פעם בשלושה שבועות לעבוד משמרת שבת בוקר. בארץ כשעבדתי בבית חולים תמיד עבדתי שבת כי זה פיקוח נפש ויש היתרים וכ´...היתרון: צריכה את הכסף ושואנת משמרת לילה הורג אותי פיזית ונפשית..חיסרון:לעבוד שבת אז נכון שפיקוח נפש ונכון שמרחק הליכה אז לא צריך לנסוע מה שמפחית את הבעיה של חילול שבת אבל....מה יהיה על תפילת שבת? לילדי אין אבא ללכת איתו ואני כל כך אוהבת את האוירה של שבת... מצד שני זה פעם אחת בחודש...מתלבטת..והולכת לישון אחרי משמרת לילה מגעילה... אולי תוכלו לעזור לי עם תובנות שלכם?????????

הייתי הולכת על זה...

מהשיתוף והדרך שאת העברת אותו נשמע לי שאת די שלמה עם החלטה ומרגיש לך שכן כדאי, רווחי, ועדיף לכי על זה... לגבי השבת הילדים גדלים, מבינים, ומהר מאוד מתרגלים ויותר מזה יבינו שהכל בשביל הפרנסה שזה בעיני חשוב יותר בהצלחה

a n a t i 3 3

New member
עניין של אמונה...

לא חושבת שיש מישהו בעולם שיכול לענות לך על זה, האמונה היא שלך.. שלך בלבד. הרבה מאיתנו יכולים לומר לך "לכי על זה" ואת שלא תהיי שלמה עם העובדה שבשבת את עובדת.. תרגישי ששום עבודה בעולם לא שווה את חילול השבת, שכסף שמרוויחים בשבת הוא לא כסף ברכה, כל מצב לא טוב ישר תשייכי לעונש על אותה עבודה בשבת.. התשובה אצלך.. ורק אצלך!!! מה שתבחרי.. שיהיה בהצלחה

ענת גם זה עניין של אמונה...

יוווו איזה משפט מאיפה הביטחון "שכסף שמרוויחים בשבת הוא לא כסף ברכה," כל חיי עבדתי גם בשבתות והם מה זה הביאו ברכההההה לפעמים אמונה מאבדת מציאות ופרופורציות אדם שמזיע למען פרנסה כל שקל ברכה גם בשבת

סתם...

סלח לי על ההערה... אבל שמוסיפים את המילה "סתם" ליד שם שמייצג אדם מאוד צורם לי אני בטוחה שאינך "סתם" שמוליק ושוב סלח לי הייתי חייבת להביע את אשר מרגיש לי

sholy1

New member
אילנה

אין בעיה הלכתית לעבוד בבית חולים בשבת.. כאשר עבדתי בארץ בשערי צדק בית חולים דתי אמר לי רב שאם הקלתי על מטופל אחד בש/בת -מקומי בגןעדן מובטח. הבעיה היא לא הלכתית אלה ההרגשה של להשאיר את הילדים דווקא בשבת לבד. אני גם לא מאמינה שכסף של עבודה בשבת אין בו ברכה.. וכל רב רציני ולא באבא עובד אלילים יענה לך שזה קישקוש... ונכון שקשה לי גם לעזוב את מקום העבודה הנוכחי כי אני עובדת שם עם אנשים נפלאים מצד שני הלילות הורגים אותי פיזית ונפשית וכאשר אני עובדת לעילה הילדים שלי לבד בבית וזה קשה במיוחד לבת שלי בת ה16 שנשארת אחראית לבן הצעיר בן ה11 היא לא אומרת מילה ולא מתלוננת אבל אני יודעת חוש של אמא.. כך שבאמת ההטלבטות קשה... חוץ מזה יש את העינין שמציעים לי כאן יו8תר כסף על שעת בוקר ממה שאני מרוויחה שם ללילה אז מרגישה כרגע קצת פריירית וכישראלית שונאת את ההרגשה......

חזקוש

New member
יש סכנה במעבר

שלא תסתדרי במקום החדש ומקומך בקודם כבר לא יהיה שמור. תבדקי היטב את הנוהלים במקום העבודה המוצע לך מי האנשים והממונים והאווירה. חזקי

אין לך מה להתלבט.!!

עבודת לילה לאורך זמן מאוד שוחקת. עשיתי את זה שנה וחצי וזה פשוט שובר בסופו של דבר.. לכן ..יש JCC בשבת יש חוגים ..ויש מה לעשות.. תמיד יש אלטרנטיבות..יש לך את יום ראשון כיום איכות. לא הייתי חושבת פעמיים... ממיכלי שמכירה את המערכת..

sholy1

New member
מיכלי

את צודקת שהלילות הורסים אני מרגישה ממש מחוקה אחרי 8 חודשים.. כך שאני כנראה אלך על זה... JCC בשבת לא רלוונטי לנו כי זה לא מרחק הליכה מהביית אבל יש מספיק פעילויות אחרות בבית הכנסת ובקהילה.. וחוץ מזה משהו תמיד יזמין את "היתומים" שהגיעו לבד ללנצ' של שבת... אבל זה אני ששונאת לעבוד שבתות למרות שמותר ויודעת שזה אצלי בראש...אני כנרה אלך על זה מכייון שעות כ250$ לשבוע במשכורת זה הברבה כסף ואני לא יכולה להמשיך לעבוד לילה...

d a n i e l s 5

New member
התלבטות כל כך אישית....

לא חושבת שמישהו מסוגל לענות לך . בעניין "לילדי אין אבא ללכת איתו", לא חושבת שזאת צריכה להוות בעיה , אם את גרה בשכונה יהודית, הילד לומד בבית ספר יהודי.....תמיד את יכולה לבקש מאחת המשפחות ללוות אותו לבית הכנסת או לחילופין מאחד האברכים שבאיזור....זאת לא בעיה (בעיני לפחות). אגב "רשימת המכולת" שערכת כאן מראה על נטייה להישאר במקום העבודה. בהצלחה בכל אשר תבחרי.

maof

New member
גם אני בדעה של דניאל.....

אין מי שיכול להחליט עבורך... כל אחד עושה את החשבון שלו וכמובן את השיקול שבמחויבות למקום העבודה ולפרנסה. מעוף

החתולית

New member
זו אכן התלבטות מאד אישית, שולי

התובנה המאד אישית ומאד חילונית שלי היא, שהילדים יכולים פעם החודש, ללכת לבית הכנסת עם חברים מהקהילה, ושאת אווירת השבת תספגו יחד בקידוש שתערכו בערב שבת, ובתפילה של שישי. הרבה הצלחה, שולי, ורק אל תקפאי לנו שם.

deena

New member
שולי

תפילה לא חייבת להיות בבית כנסת, וכאישה (וילדים) היא לא חייבת להיות עם מניין. כשאת מגיעה הביתה אחרי המשמרת, קחי סידור ותתפללי, אם את מרגישה צורך. (לא ממש ברור לי איך יש לך 'היתר' לעבוד בשבת, ושהעבודה בשבת פחות מפריעה לך מהלא ללכת לבית כנסת, אבל זה כבר עניין אחר, וכנראה חשבון אישי שלך. מענין איזה הלכה מתירה עבודה בתור 'פיקוח נפש דוחה שבת').

jane34

New member
דינה את מפתיעה אותי-והפעם לא ממש

לטובה.... יש הרבה אשר על פי ההלכה לא רק שמותרת להם העבודה בשבת בגלל פקוח נפש זו אפלו מצווה....
נהגי אמבולנס רופאים ועמם נמנה כל הסגל הרפואי מתנדבי זק"א ועוד כהנה וכהנה ואני אומרת......הכל משמים חוץ מיראת שמים ותחשבו על זה....שולי, המשפט האחרון הוא דעתי ותשובתי לגבייך...... שיהיה לך מלא הצלחה בכל דרך בה תחליטי לבחור!!!

deena

New member
כי מלאכתם ועיסוקם

בפיקוח נפש ממש. איזה פיקוח נפש יש באחות שבאה באופן יזום למשמרת סטאנדרטית בבית חולים ליום עבודה רגיל? ו-jane, אם לא שמת לב, שאלתי איזה הלכה מתירה את עבודתה בשבת, לא הצהרתי שאין כזו. אנשים שומרי שבת בדרך כלל לא קובעים לעצמם משמרות בשבת, הם מגיעים לעבודה כי הם חייבים, כי יש חולה אנוש שזקוק להם, כי נקראו בביפר בלית ברירה, וכו'. לא כי זה מכניס יותר כסף, ואפשר לסדר כך את המשמרות באותו שבוע כי זה מתאים כלכלית. מאוד מבינה את הרצון והצורך להכניס יותר כסף בצורה הזו, ובהחלט לא פוסלת אותה, אבל בד בבד לדאוג לתפילה בשבת ולצרף תעודת הכשר שזה בגלל פיקוח נפש? אני מאוד רוצה ומתעניינת לדעת מתוקף איזה הלכה זה הותר.

jane34

New member
הרבנית מוסרת שהצדק אתך SORRY

שמעתי גם את הרב אמנון יצחק שאומר כי אם בן אדם נותן משמרת אזי לא מדובר בפקוח נפש. פקוח נפש הוא דבר לא מתוכנן-דינה סליחה!

deena

New member
שום סליחה

אני רק הבעתי דעה, אני לא בטוחה אם אני צודקת. שולי טענה שקיבלה היתר- ורשמה שכך הדבר. יתכן שזה נכון, ומעניין על סמך מה.

old friend

New member
כבוד הרב התעורר

עבודה כזו של בית חולים, יש היתר לעבוד בשבת גם אם זה "לתת" משמרת
חייבת להיות שם אחות, מה לעשות לא סוגרים את הפגיה בשבת וזה לא משנה אם הדתי עושה את זה או החילוני עושה את זה כי הדתי לא מוכן. קאפיש ? בדיוק כמו עם החיילים, חייל דתי חייב לעשות תעסוקה בשבת אפילו אם יש חילוני שמוכן לעשות את זה במקומו... מרשה לי לחלוק עליך ?

למעלה