התלבטות..

deena

New member
קצת קשה לחלוק עליי

במקום בו שאלתי ולא קבעתי. אז יש היתר- וזה בגלל פיקוח נפש?

החתולית

New member
אז ככה...

המיילדת שיילדה את הילדון לפני 13 שנים בבי"ח לניאדו (בי"ח חרדי), הסבירה לי אז, שלאחיות, מיילדות ורופאים מותר לעבוד בשבת במשמרות רגילות, בתנאי שאינם נוסעים לעבודה. אשתו של אבי היא אחות, ועובדות איתה נשים דתיות, שבמסגרת רוטציית המשמרות, עובדות גם בשבת אבל מגיעות לעבודה או חוזרות ממנה - ברגל. איני יודעת, איך קוראים להלכה שמאפשרת עבודה בבית חולים בשבת לאנשים מאמינים ושומרי מצוות - אבל כנראה שיש אחת כזו.

sholy1

New member
דינה

מכיוון שבית חולים ובמיוחד התחום שלי טיפול נמרץ הוא תמיד פיקוח נפש ההלכה מתירה מכיוון שפיקוח נפש דוחה הכל (גם יום כיפור.. בתי חולים הינם יוצא מין הכלל שנכתבו עליו הרבה סיפרי הלכה מכיוון שלא ניתן להפסיק לטפל בחולה בשבת וחג ויש סכנה -מותר)המשמרת שלי מסתיימת בשעה 19:30 אנחנו עובדים משמרות של 12 שעות כך שלהתפלל ביחיד בבית לא רלוונטי. זה נכון שהלכתית לא חייבת אבל אוהבת את האווירה של שבת בבית הכנסת שלנו ואת התפילה וגם את החברה...(שולי שמודה שלעיתים הולכת JFK Just For Kidosh...) כידוע בגולה בית הכנסת הוא גם מקום מפגש חברתי ליהודים.

jdpworld

New member
לא אישה

לא אחות,לא עובד משמרות,לא חי בקנטיקט ולא חסיד של ממלכות שמים... לא חושב מתאים לעזור לך מנסיוני...

ליאהה

New member
את גם כאן????????????../images/Emo140.gif

איזה כיף לראות אותך כאן!!! (מצאי את ההבדלים..)

למעלה