התלבטות קשה

noamjen

New member
התלבטות קשה

היי לכולם. השנה אלא הבחירות הראשונות שאני מצביע מהן, רגע שאני מחכה לו מאז שאני זוכרת את עצמי. ככה שמבחינתי המפלגה הראשונה שאני אצביע לה זה משהו חשוב מאוד. יש לי התלבטות קשה בין מרצ לעלה ירוק. עלה ירוק מאוד קרובים לאחוז החסימה ומצאתי את עצמי מסכימה עם רוב המצע שלהם. לעומת זאת, יש הרבה דברים שאני לא מסכימה איתם במרצ. כפי שאני הבנתי מהמצע של מרצ, המפלגה בעד גישה שנופלת איפה שהוא בין "מדינה יהודית תרבותית-לאומית" לבין "מדינת העם היהודי." אני גם מתנגדת לאפשרות לתת להורים להיות שותפים לבחירה של מקצועות החינוך בבית הספר. אני חושבת שצריכה להורים אפשרות לבחור בין בתי ספר המציעים דברים שונים ולא לתת להם את הכוח להתערבב בעבודת צוות הוראה כזה או אחר, שכן לרוב ההורים אין ידע מספק בהוראה, חינוך או סוציולוגיה/פסיכולוגיה כדי להחליט החלטות שכאלו. יש עוד דברים שהפריעו לי אני פשוט לא זוכרת כרגע. כמובן שגם היו הרבה דברים שהסכמתי איתם, אבל הדברים שלא הסכמתי איתם מאוד הפריעו לי. אבל מה שהכי קשה לי, ואני יודעת שיש עוד כמוני אם לא פה אז כאלה שהם לא בפורום, זה המחשבה (שאני מאמינה שנובעת מהעובדה שיוסי ביילין הוא ברשות המפלגה) שהמפלגה תעסוק יותר מדי בתחום המדיני, וכמו שקרה בהנתקות - תתמוך בממשלת מרכז קפיטליסטית בשביל מהלכים מדיניים. מבחינתי הנושא המדיני היא ממש בתחתית הרשימה, מתחת לסוציאליזם אמיתי (מיסים בשיעור גבוהה מאוד, מס הכנסה שלילי, נתינת כל הדברים הבסיסיים שאדם צריך כדי לחיות), חינוך ותמיכה באומנות. גם כן, כנראה בגלל יוסי ביילין, אני מתחילה להרגיש שהמפלגה יותר ויותר מאבדת מהצעירות והתעוזה שהיו לה פעם. חוצפה זה דבר חשוב מאוד בפוליטיקה, חשוב שתהיה איזו מפלגת שוליים שתכריח את כל הפוליטקאים להפסיק להיות כאלו זקנים ומיושנים. (הכוונה היא כמובן לא בגיל אלא באופי.) אז זהו, אני מאוד מתלבטת ואין לי מושג מה לעשות. אם בא לכם להגיב על מה שאמרתי, אפילו אם רק על פסיק קטן אתם בהחלט מוזמנים, ואני מקווה מאוד שזה יעזור לי להחליט.

the first duke

New member
אתה אומר שאתה סוציאל-דמוקרט?

אם מה שחשוב לך זה הנושא החברתי-כלכלי ואתה תומך בגישה סוציל-קמוררטית של צמצום עפרים, העלאת שכר המינימום, זכויות העובדים וחינוך איכותי ללא קשר למצבך הכלכלי, אז ביתך הפוליטי הוא במפלגת העבודה:) מרצ בראשות ביילין היא לעניות דעתי מפלגת שמאל-שמאל בנושא המדיני אך די קפיטליסטית בתחום הכלכלי. מרצ לא נלחמה או לוחמתב אמתע בור שכר מינימום או צמצום פערים חברתיים, האג'נדה החברתית של רן כהן ויוסי שריד התחלפה במידה מסוימת בהסכם ז'נבה של ביילין ורצונו העז להכנס לממשלת קדימה כמעט בכל מחיר" מרצ בממשלה.......האדם במרכז".... מפלגת העבודה היא מפלגת שמאל-מרכז בנושא המדיני אך שם בראשה את הדגל החברתי-כלכלי ואג'נדה סוציאל דמוקרטית. מפלגת העבודה מבטיחה להאבק למען שכר מינימום בסך אלף דולר(4700-4800 ש"ח) , להבטיח פנסיה חבוה לכל אזרח בישראל, הלוואות נדיבות לסטודנטים, צמצום פערים, שירותי חינוך בוריאותא יכותיים ונגישים לכל האזרחים ללא קשר למעמדם הכלכלי והזרמת כספים לפריפריה ולשכונות. העבודה היא בבחירותה אלו המפלגה הרצינית הכי חברתית, סוציאל דמוקרטית, איכותית מבחינת נבחרת ומייצגתא את האינטרס של העובדים, העניים, המיעוטים וכמובן מעמד הביניים שנרמס תחת כהונתם של ביבי ואולמרט במשרד האוצר.

the first duke

New member
קישור לשירותך, מתנצל אגב, את=אתה

א) מתנצל אל שמתי לב שאת בחרוה ולא בחור, סורי גברתי:) ב) לשירותך קישור לתוכנית הכלכלית של מפלגת העבודה שמשלבת בין עקרונות סוציאל דמוקרטיים, זכויותה עובדים ןצדק חברתי לבין שוק חופשי. ממליץ לך גם להכנס באתר למדור הוידאומט (מצד ימין) שם תוכלי לצפות בכמה מתשדירי הבחירות של המפלגה בנושא העלאת שכר המינימום, פנסיה לכל אזרח , חינוך ורווחה....

noamjen

New member
נו באמת.

אני בעצמי אמרתי ש יוסי ביילין הוא לא סוציאליסט, ואתה יודע מה- אולי גם לא רן כהן. אבל להגיד שמפלגת העבודה יותר סוציאליסטית מג'ומס, זהבה גלאון ואילן גילאון זאת הגזמה בוטה. אני לא רוצה להעליב אותך, אבל אני מבינה חצי דבר, ואפילו דבר שלם בפוליטיקה ומדע המדינה, והעבודה היא ממש לא סוציאל-דמוקרטית, אולי עמיר פרץ ויולי תמיר כן, אבל לא העבודה.

eviv

New member
לרוב...

לרוב האיכפתיות מבני האדם שהם אזרחי המדינה קשורה לאיכפתיות לבני האדם שהם לא אזרחי המדינה. ולכן מפלגות שמאל אמיתיות מקשרות תחומים רבים למשל את הנושא החברתי את הנושא המדיני ואף את הנושא הסביבתי. בקשר לעלה ירוק... פרט לסגידה של עלה ירוק למדיניות הסמים של הולנד האם היא גם סוגדת באותו אופן למדיניות הכלכלית של הולנד?

noamjen

New member
אני לא יודעת אם להולנד דווקא אבל...

בהחטל יש להם כמו שהם בעצמם אומרים- הרבה שאיפות אחרות. המצע שלהם מאוד מזכיר את מרצ כמעט בכל התחומים, לי זה נראה כמו להבציע למרצ רק בלי הקטע המדיני שהוא הרבה פחות חשוב לי משאר הנושאים.

doofe

New member
עלה ירוק בעד מיסוד זנות,

שזה כשלעצמו איום ונורא ומניא אותי מלתמוך בהם בכל מקרה- שלא לדבר על עיניין הלגליזציה של הסמים שמרתיע אותי ביותר. ולא מצאתי הרבה על חינוך אצלם במצע. לפחות עד לפני שבועיים וחצי.

noamjen

New member
למה לא סמים אני מבינה אבל...

מיסוד הזנות הכוונה היא בעיקר שלא זונות יהיו הפושעות והאשמות אלא קודם כל הסרסורים ואחר-כך הלקוחות. המצב כיום הוא שרוב הנשים שעובדות בזנות נענשות פעמיים, קודם כל בגלל איך שהן הגיעו לעבוד בזנות (רובן נחטפו מארצות מזרח אירופה או אסיה, ורוב האחרות באות מרקע סוציו-אקונומי קשה שלא משאיר להן הרבה ברירות.) ולאחר מכן הן נענשות ע"י המדינה ששולחת אותך בחזרה למדינה שלהן מושפלות ומרוששות או שולחת אותן לכלא והסרסורים נשארים חופשיים אם כל הכסף להביא עוד בנות והלקוחות אף אחד לא נוגע בהם אפילו וכך תמיד יהיה ביקוש למקצוע. ובכלל, כשיש משהו שהוא כיום לא חוקי ורוצים להפוך אותו לחוקי אני חושבת שצריך תמיד לזכור שבחברה חופשית לא צריך למצוא סיבה למה משהו הוא חוקי, אלא למצוא סיבה למה משהו הוא לא חוקי. אני לא חושבת שהנזק שנגרם לאנשים גם מאיסור הזנות וגם מאיסור מריחואנה כפי ששניהם מופיעים כיום בחוק הוא הרבה יותר חמוק מהנזק שיהיה אם הם יהיו חוקיים במידה כזאת או אחרת. מבחינתי, כל עוד אלכוהול חוקי בלי שום הגבלה, שלא לדבר על סיגריות אין סיבה שגידול עצמי של מריחואנה לא יהיה חוקי. וכל עוד זה חוקי לשדל לזנות אני לא רואה למה להיות זונה זה לא חוקי. או שניהם או אף אחד מבחינתי.

מיסוד זנות זה שם קוד למיסוד סרסרות

הרי כבר כיום החוק איננו רואה זנות כעבירה על החוק, אלא רק סרסרות. תומכי מיסוד הזנות הם אלו שתומכים בכך שסרסרות תהיה חוקית. אני מקווה שלזה את מתנגדת. את מוזמנת לקרוא את ההודעה שלי בשרשור זה בנושא. (זו עם הכותרת "ואני מציע משהו אחר...")

InDaHouse

New member
מה שאתה אומר בעצם

זו בדיוק הסיבה שאני וחבריי כבר 4 שנים לא תומכים במרץ. העמדה שלך היא שמרנית רפובליקנית ואפשר להגיד גם קצת... אירנית. זוהי לא המרץ שהיכרתי. הגיע הזמן שנהיה קצת יותר דומים לאירופה ופחות לאירן. ומי שאומר שהמנטליות פה לא מתאימה לזה אז שייקח את המזוודות ויטוס למקום אחר כי אני מתכוון להיות כאן ולהלחם לאירופיזציה של ישראל - כנראה שמרץ הרימו ידיים. כמה זמן אפשר לחיות בגן חיות?! תראו מה הולך בכבישים, במועדונים, בשטחים... מי שעושה את ההקשר בין לגליזציה (זנות, סמים, הימורים) ללגיטימציה הוא אוטומטית - שמרן! ושמרנים לא מקבלים את הקול שלי אפילו אם מי שכן מקבל את הקול שלי מגרד את אחוז החסימה (ולפי סקר הארץ כבר עובר אותו). אם תשאלו אותי אין להתפלא על אובדן המנדטים הגדול של מרץ שאיבדו את הבוחרים שלהם בשמרנותם המתמיהה.

hushhash

New member
קודם כל, אתה מתבסס על כשל לוגי

בגלל שדפנה נתפשת בעינך כ"שמרנית", אתה משליך את דעותיך עליה על העמדות שלה. אתה פוסל את האדם, וכתוצאה כך את העמדות שלו. מעבר לזה, נדמה לי שאתה טיפה דוגמטי, ופוסל כל אדם שמזוהה מבחינתך, אפילו במעט, עם שמרנות. יש בזה משהו טיפה שמרני, לא?

InDaHouse

New member
הכשל הלוגי הוא שלך

אין אנאלוגיה בין פסילת אדם לאי מתן הקול שלך לאידיאולוגיות שלו. איני פוסל אף אדם באשר הוא אדם ודעותיו הן כבודו. הדיון פה הוא על אידיאולוגיה של מפלגות ואין מה לעשות עלינו להעדיף אחת על השניה. אולי אם עלה ירוק לא הייתה קיימת הייתי מצביע למפלגה הפחות שמרנית בכנסת שהיא במקרה ההיפוטתי הזה - מרץ. לעומת זאת... ספק אם הייתי מטריח את עצמי לבוא לקלפי בכלל...

מה הקשר בין מחט ל...

הכישלון המתמשך של החברה ושל כוחות החוק להיאבק בסרסרות זה לא טיעון מספיק טוב בכדי להפוך את הזנות לממוסדת, כלומר לתת יד לפשע. קיים הבדל משמעותי בין לגליזציה של סמים קלים, שתאפשר לאנשים טיפשים לפגוע בעצמם, לבין מיסוד של הזנות, שתאפשר לאנשים טיפשים וחכמים כאחד לפגוע באנשים אחרים בצורה אנושה. התנגדות למיסוד הזנות זו לא עמדה שמרנית ורפובליקנית, אלא עמדה הומניסטית ושמאלית. אם כבר, המחשבה הטיפשית שצריך להפוך אונס המוני לתופעה חוקית רק בגלל שהדבר ייטיב עם מערכת המיסוי, זו עמדה שגדולי הרפובליקנים והשמרנים היו חותמים עליה ללא היסוס. וראה, הפלא ופלא - לא סתם ארה"ב היא המדינה הגדולה בעולם בתעשיית הזנות וסחר הנשים שמתקיימת בה. נקודת התחלה טובה ל"אירופיזציה של ישראל" יכולה להיות אימוץ הגישה השוודית לזנות וסחר בנשים.

InDaHouse

New member
בשוודיה קיימת תעשיית הפורנו מס' 1

הכשלון של כוחות החוק הוא כשלון של 5000 שנה. הזנות היא המקצוע העתיק בעולם וכמו שהעבדות לא נעלמה גם הזנות לא תיעלם. אז היום עבד מקבל 3335 ש"ח לחודש אבל זונות עדיין מוברחות בארגזים! ברגע שהזנות תהיה ממוסדת רק נשים שירצו לעסוק במקצוע הזה מתוך חופש בחירה יעסקו בזנות ולא יהיו אותם מקרים של חטיפות דרכונים וכליאה בכוח. אלטרנטיבה חוקית היא אלטרנטיבה בריאה ומושכלת. להגיד איכסה זה מגעיל מוסרית ולכן נאסור את זה בחוק זו שמרנות. לעולם שמחוץ לחוק חוקים משלו והטבע החייתי האנושי נחשף בו במלוא מערומיו. רק שתמיד יש לנו את האופציה לשלוח 30 שוטרים לכוך שבו מחביאים זונות במצב של תת-זונה תרתי משמע ולשלוח 3 דגי רקק לפקולטה למדעי הפשע = כלא ו-15 נשים מסכנות לכלא / חזרה לאוקראינה שעבור רובן מדובר בעונש מוות. המפעילים של המוסדות האלה כולם כבר שלחו את זרועותיהם הארוכות לכנסת ומנהלים משם את המדינה. לתת להם פרס?! למשוך את השטיח מתחת לשוק השחור שלהם הוא עונש אפקטיבי הרבה יותר מאותה "אכיפה" שכבר מזמן נשלטת על ידי ח"כים, בעלי הון ובעלי אינטרסים. מי שחושב שהמשטרה היא כלי של האזרחים ולא של השליטים טועה ומטעה. אנשים פיקחו את העיניים - לאדישות - עונש מוות (זוכרים גרמניה 1933 - 1945?). איני אומר שיש לבטל את המשטרה. אך יש ללחוץ על השליטים שאם הם רוצים להמשיך להחזיק במשרותיהם המנופחות - הם חייבים למרכז את המשטרה על הדברים שבאמת מפריעים לנו - תאונות הדרכים, אלימות במועדונים, מעשי האונס הרבים, רצח נשים ורצח בכלל. כל אלה אינם גזרת גורל אלא מחדל! "פשעים" שאפשר לפטור באמצעים בלתי משטרתיים - חבל על הכסף ועל הזמן. דוגמה - מפעל הפיס - הימורים חוקיים. מישהו מתמכר?! נכנס לחובות?! תחשבו על זה.

לדבר אל הקירות.

להתווכח עם אדם שאינו מכיר את המצב שאליו הוא מתייחס זה כמו לדבר עם הקירות. המדינות המתקדמות ביותר באירופה - ובראשן שוודיה- נמנעות מגירוש קורבנות הסחר בנשים חזרה למדינותיהן, ובמקום זאת מנסות לשקם את הקורבנות בתוך תחומי המדינה. אתה כמובן לא ידעת את זה, ולכן בחרת סתם לעשות את מה שאתה עושה בדרך-כלל, כמו שהתרשמתי - להטיח בבן השיחה שלך את המילה "שמרן" על הטיותיה השונות ולקוות שזה יהפוך אותך לצודק יותר. אם כבר דיברנו על שמרנות, דע לך כי אין דבר שמרני יותר מאשר להגיד "תמיד הייתה זנות ולכן תמיד גם תהיה". אני משתעשע מכך שאתה אומר את המשפט הזה, שמייצג נאמנה זרמים "מתקדמים" בפוליטיקה השמרנית בארה"ב ובאירופה, ומאמין שאתה למעשה מטיף בלהט לשינוי חברתי ליברלי. אין דבר שמרני יותר מאשר להגיד "זנות היא כמו עבדות, היא עתיקה מאוד ולכן צריך לתתה לה להמשיך להתקיים". את העבדות צריך לבטל, וכך גם את הזנות - זו העמדה המתקדמת, השמאלית, האנטי-שמרנית. אולי אתה לא יודע את זה, אבל מאז שחר האנושות, בני-האדם רוצחים, אונסים, גונבים ומתעללים בזולת. במשך אלפי שנים שלטו בכל האזורים בעולם משטרים של עריצות דתית, צבאית או פוליטית מסוגים שונים. העובדה שמשהו היה קיים בעבר היא פשוט לא סיבה מספיק טובה לתת לו להמשיך להתקיים במציאות. עמדה שמרנית היא עמדה הגורסת שניתן וצריך להשלים עם הרוע מכיוון שהוא תמיד היה שם ותמיד יהיה. זו עמדתם של אנשים שמעוניינים למסד את הזנות, להפוך את השימוש בנשק לבלתי-מוגבל ולאפשר ניצול כלכלי מבלי התערבות של המדינה. העמדה שלך במקרה הזה היא עמדה שמרנית. בכל מדינה אחרת בעולם המערבי, אתה היית נחשב לשמרן. העמדה השמאלית במקרה המדובר היא דווקא עמדתם של אלה שמתנגדים למיסוד הזנות, וחותרים במקום זאת לביטול הזנות. רק בישראל, מדינה בה מפלגות שמרניות כמו "העבודה" נחשבות למפלגות שמאל, אתה יכול להרשות לעצמך להתבלבל ככה. ההשוואה בין זנות לבין עישון סמים קלים, או הימורים, היא השוואה ילדותית ומגוחכת - אדם שבוחר לעשן סמים, או להמר, פוגע רק בעצמו. הזנות היא פגיעה בזולת - וממש כשם שלא היית הופך את העבודת לחוקית, רק בגלל שהיא קיימת מאז ומתמיד - כך גם הזנות לא צריכה להפוך לחוקית. אני רואה שיש לך קשיי הבנה, ולכן אכתוב את המשפט הבא בצורה מודגשת וברורה. אני תומך בלגליזציה של סמים קלים, אך מתנגד למיסוד הזנות, מכיוון שעישון סמים קלים היא פגיעה של האדם בעצמו, ואילו הזנות היא פגיעה של אדם באדם אחר.

InDaHouse

New member
לי אישית אין שום בעיה

אני לא הולך לזונות ולא מזנה את עצמי. אני פשוט לא מסוגל לעמוד אדיש אל מול התופעה הבזויה של סחר בנשים שיש לו רק סיבה אחת - אנשים רוצים ללכת לזונות. מה לעשות? לשלוח את כולם למחנות "חינוך מחדש"?! מה אתה בדיוק מציע? לשלוח את אותם אנשים המתדרדרים לפשע עקב המצב הכלכלי המטורף שאנחנו נתונים בו לכלא שם ילמדו איך לסחור בנשים ולא להיתפס?! אני לא מבין את האלטרנטיבה שאתה מציע? המשטרה בארץ היא כלי בידי הפוליטיקאים להפחיד את האזרחים ולנטרל טראבל מייקרים. הסחר בנשים ממש לא מעניין אותם! אפילו לא את מרץ - כל כך הרבה שנים בכנסת והסחר נמשך ואף מתגבר והמשטרה רק גומרת למשברים קשים יותר ויותר. אני לא מבין למה תאילנדיות יכולות לבוא לכאן עם אישור ולרחוץ זקנים במקלחת ואוקראיניות לא יכולות לבוא לכאן כמוצא אחרון לפני שהן גוועות ברעב. אולי כאן נצליח להפנות אותן לכיוונים תעסוקתיים מוסריים יותר אך היחס המשפיל לו הן זוכות אינו בא רק מכיוון הנבלות שסוחרים בהן אלא גם מן המשטרה והמדינה! הולנד רק נהייתה שמרנית יותר בשנים האחרונות עקב תנודות פוליטיות ולחץ בינלאומי אך בשום אופן אי אפשר לכנות אותה מדינה שמרנית ולמרות זאת הזנות שם ממוסדת וחוקית ואתה לא רואה שם בנות שמחביאים בתוך דש בורד של סובארו פשע. אולי הפתרון שאתה מציע הוא משטרה חשאית שתעצור את הלקוחות ותגרום להם להלשין על הסוחרים ועל החברים שלהם ואנשים ייכנסו למעצרים ממושכים ובין חקירה להרעבה להשפלה גם יתנו להם מכות רצח בחדר החקירות... אולי גם קצת דם לא יזיק... אולי נכריח אותם גם להודות בפשעים נגד האנושות ונגד המפלגה ונגד העם וכל מיני כאלה... אולי גם נחליף את הדגל למגן דוד אדום עם שני פסים... אולי גם הרקע הלבן מיותר - שכל הדגל יהיה אדום והמגן דוד צהוב! אני לא חושב שהגברת האכיפה היא שתמתן את הסחר בנשים אלא מיסוד ובקרה. השמרנות לא קשורה לדעה לכאן או לכאן אלא לאטימות של המחשבה וחוסר יצירתיות במציאת פתרונות.

מה שאני מציע...

זה לשנות את הכיוון של אכיפת החוק מהזונות אל הלקוחות. במקום שהמשטרה תעצור את הזונות ותושיב אותן בכלא / תגרש אותן אל מותן באוקראינה, מי שישלם את המחיר המשפטי יהיו הלקוחות. מבחינתי מי שהולך לזונה שהיא קורבן סחר בנשים הוא אנס, וצריך לשבת בכלא בדיוק כמו כל אנס אחר. ואחרי שמעל העניין ירחף איום של שלוש-ארבע שנים בכלא, אני משוכנע שהרבה מאוד אנשים ישקלו מחדש את צעדיהם. בשוודיה, קרימינליזציה של הלקוחות הורידה באופן דרסטי את מספר האנשים שהולכים לזונות.

InDaHouse

New member
במקרה הזה אני בעד

כי המון חברי כנסת ישבו אז בכלא. אבל ברצינות. איפה יש לך מקום בכלא למאות אלפי לקוחות בחודש?! או איזה ילד בן 17.5 שלא מבין מהחיים שלו פעם ראשונה ילך לזונה ויקבל תיק פלילי לכל החיים... איפה הוא ימצא אחר כך עבודה?! עזוב אותך ממשטרה בנאדם - משטרה זה כלי של דיכוי. תעביר את הכסף הנכון לחינוך. נקרא לזה שיעור "ריאליטי". כולם אוהבים ריאליטי לא?! אז בריאליטי יש זונות ויש גם סמים ואנשים בגיל תיכון צריכים להכיר את הריאליטי אחרת לא ידעו להתמודד מולה. אז בוא נלמד בתיכון שללכת לזונה זה להשתתף בסחר בנשים ולהגזים בשימוש בסמים ובאכילה של צ'יפס ממקדולנדס אפשר לפגוע בבריאות ובמוח. אבל להגיד את האמת ולא לשקר. יש נשים שעוסקות מרצון בזנות. טוב אז עכשיו אני צריך להגדיר רצון?! אולי זה רצון החברה שנכפה? אולי זו התרבות?! בואו נכניס את כולם לכלא ונחייה במדינת כלא אחת גדולה. די! במדינה שלנו יש תרבות קומבינטורית ועבריינית. יש לנו כבוד לעבריינים וחוסר כבוד לחוק. את מי תכבד? את רוזנשטיין שנוסע במכוניות פאר או את הפרקליטות והמשטרה המסכנים שמגרדים עבירות מס ועבירות תנועה בשביל לגעת בו בכלל. ועוד אחרי זה העדים מתים בזה אחר זה? המשטרה כבר לא שייכת לעם היא שייכת לעבריינים. המקום היחיד שעוד נותר לנו הוא מערכת החינוך שלצערנו עוסקת בשקרים והפחדות. תנו לנו שיעורי ריאליטי ולא וירטואל ריאליטי. חינוך זה פאסה - אינפורמציה זהו המלך החדש בעידן האינטרנט. אינפורמציה והקניית כלים להתמצאות וחשיבה ערכית בתוך ים האינפורמציה. אחרת הרעים שוב ינצחו את הטובים והטובים מצדם במקום לתקן ולשפר את עצמם מורידים את עצמם לרמה של הרעים ומנסים לנצח אותם במשחק שלהם. והגלגל חוזר קדימה... סליחה חלילה.

ואני מציע משהו אחר... (כדאי לקרוא)

הבעיות הקיימות כיום בחוק הישראלי הן מעטות. החוק בנוי בצורה הנכונה בגדול: סרסרות וכל מה שקשור בה הן עבירות על החוק, לעסוק בזנות או להיות לקוח אינן עבירות. הבעיות העיקריות הן בחינוך בנוגע למיניות ובהתנהגות המשטרה. לפני שאתאר את המצב הישראלי ואת ההצעה שלי, אני רוצה לתת כמה עובדות בסיסיות בנוגע לזנות כדי לפתור כמה אמירות בעייתיות ולא נכונות שנאמרו כאן מכל הצדדים: המחקר מצביע על כמה קווים משותפים לנשים ולגברים העוסקים בזנות, ורצוי לדעת אותם לפני שמדברים על הנושא: רוב מוחלט של הזונות הוא בעל שני מאפיינים: (1) קרבנות של אלימות מינית או פיזית חריפה מאוד בילדות. (2) דימוי עצמי נמוך מאוד, יתארו את חייהם ואת עצמם כלא שווים כלום וכדו'. המחקר מצביע על כך שמי שאיננו בעל שני המאפיינים הללו לא יצליח לשרוד בעולם הזנות, נשים שחושבות לפנות ל"מקצוע" מסיבות כלכליות ושאין להן את שני המאפיינים הללו יברחו משם אחרי פעם או פעמיים. ישנן גם אוכלוסיות אחרות שמגיעות לעסוק בזנות: - נרקומנים אשר עושים זאת לצורך השגת סמים. - אימהות לתינוקות שעושות זאת למען האכלת הילד (ולא בשביל סיבות כלכליות אישיות, בהערה למי שכתבה כאן על שכר מינימום וכו'...) - ילדים של זונות שגדלו עם העניין בבית. עוד נתונים שחשוב לדעת: - הגיל הממוצע לכניסה לעיסוק בזנות, גם במדינות המערב, הוא 13-14. - מעל 90% מהזונות מדווחות על רצון לצאת מהעולם הזה. - לפחות מחקר אחד מקיף שראיתי דיווח על 68% אחוזים של הנחקרות שהן בעלות תסמינים של פוסט-טראומה ("הלם קרב"), רק לשם ההשוואה: בקרב שבויי מלחמה שעונו בשבי הממצא הוא קרוב ל-50%. הנתון הזה אגב לא אמור להפתיע את מי שמבין שלהיות זונה זה למעשה לעבור אונס פעם אחר פעם ברמה יומיומית. ועכשיו להצעה לפיתרון: - מבחינת החוק ואכיפתו: רשויות האכיפה צריכות לעשות הכל על-מנת שכל סרסור, פושר ושאר האנשים המרוויחים כסף מזנותם של אחרים יישבו בכלא תקופה ארוכה מאוד. - מבחינת הזונות עצמן: רשויות הרווחה צריכות להקים פרוייקטים מיוחדים לטיפול בזונות המעוניינות לקבל טיפול ועזרה. הפרוייקטים האלו צריכים לדעת להגיע לזונות, להציע להן עזרה ללא כל התחייבות מצידן, לספק להן מקלט במידה והן רוצות, לספק להן את שירותי בריאות הנפש הנדרשים על-מנת לצאת מן המקצוע, לאפשר להן למצוא עבודה חדשה ולעמוד על הרגליים וכו'. לצערי כל הגופים שבפועל מטפלים בזונות כיום הן עמותות פרטיות לחלוטין. - מבחינת קורבנות סחר: להפסיק לגרש מכאן קורבנות סחר. אלו המעוניינות לחזור לארצן, זוהי מן הסתם זכותן. - יש לאכוף (וגם להדק) את החקיקה בנוגע לאיסור פרסום זנות. והחלק הכי חשוב: מבחינה חינוכית: להכניס תוכניות על מיניות שוויונית לכל אורך מערכת החינוך. תוכניות שיעסקו באמפתיה לאחר, באלימות מינית, בהבנה של מיניות, בדיבור פתוח על זהות מינית, הפרכה של מיתוסים על אלימות מינית ודיבור אמיתי על כבוד למיניות של האחר וכו'. ועכשיו בנוגע ללמה ההצעה שלי שונה מהותית משלך, אמיר, אני מתנגד להפללת לקוחות בשלב זה בדומה לעמדתה של רחל גרשוני (האחראית על תחום החקיקה במשרד המשפטים) שאומרת כי בשלב זה מדובר בגזירה שהציבור לא יעמוד בה, מדובר בטיפול לא נכון בבעיה. אני לא חושב שנער בן 16 שהולך לזונה מבין שהוא למעשה העביר כרגע מישהי חווית אונס ואני לא חושב שצריך לאסור אותו או להעניש אותו. זה גם נכון לגבי החייל בן ה-19, ולמען האמת גם לגבר בן ה-40. שבדיה התחילה רק לאחרונה להפליל לקוחות אחרי יותר מ-20 שנה שבהן הפעילה תוכניות חינוכיות כדוגמת אלו שהזכרתי למעלה בצורה מאוד אגרסיבית במשך כל התקופה הזאת ואלו הובילו להפנמה שזנות היא אלימות מינית והורידו מאוד את כמות הלקוחות. רק אחרי זה החלה שבדיה להפליל לקוחות. ייתכן ועוד 20-30 שנה אחרי שירוצו בצורה אגרסיבית תוכניות כאלו אתמוך בהפללת לקוחות, כרגע אני מתנגד לכך.

למעלה