התלבטות קשה

קול לעלה ירוק...

עלול להפוך במהרה לקול בשביל "קדימה", במידה ועלה ירוק לא תעבור את אחוז החסימה. בנוסף, המחשבה שלנציג הבודד שאולי יהיה ל"עלה ירוק" בכנסת תהיה איזושהי השפעה whatsoever על נושאים כמו מס הכנסה שלילי והעלאת שכר המינימום היא מאוד נאיבית... רעיונות כלכליים שמאליים מופיעים במצע של העבודה, מרצ וחד"ש בדרגות שונות, והמפלגות האלה בודאות יעברו את אחוז החסימה. לכן עדיף להצביע לאחת מהן. לכל אחת מהמפלגות הללו יש רשימה ארוכה ומתארכת של חסרונות, אבל כאן זה כבר נתון לשיקול עצמאי שלך - מה פחות כואב לך, מפלגה שוביניסטית שאין בה ייצוג לנשים ושלא מוכנה לקדם חקיקה למען הומואים (חד"ש), או מפלגות ציוניות, זקנות ועייפות שלא עשו משהו משמעותי בחמש השנים האחרונות (מרצ והעבודה). אם תשאלי אותי, שווה להצביע בבחירות הקרובות אך ורק בשביל אנשים מסוימים, שהם יוצאי דופן ומרעננים על רקע השיממון הפוליטי בשמאל הישראלי. במרצ יש את צביה גרינפילד, שהיא הפוליטיקאית היחידה שמדברת בבירור על מדינת כל אזרחיה ליברלית ושוויונית, בלי מכבסות מילים. אני חושב שהיא אחד מהאנשים הכי משכילים שמתמודדים לכנסת השנה - והיא מביאה תפיסת עולם חדשה, תפיסת עולם אוניברסליסטית של מחויבות לזכויות אדם מעל לכל. בעבודה יש את נדיה ח'ילו, פעילת זכויות נשים מהמגזר הערבי, שיכולה לעשות היסטוריה ולהפוך לאישה הערבייה הראשונה שנבחרת לכנסת בלי שריון, ולייצג בכבוד את המגזר הכי עני, מוכה ומקופח בחברה הישראלית - נשים ערביות. בחד"ש יש את דב חנין, שהוא אחד האנשים הפעילים ביותר במזרח התיכון בתחום של איכות הסביבה, ויכול להוות "מנוע" רציני של חקיקה בתחום הזה אם ייכנס לכנסת. עם כל הכבוד לעלה ירוק, ויש כבוד - אין להם אנשים כאלה ברשימה, בודאי לא במקום ריאלי. דב חנין, צביה גרינפילד ובמידה מסוימת גם נדיה ח'ילו, מתנדנדים בין הכנסת לבין האפשרות השנייה (כלומר לא להיות בכנסת)... ויהיה קצת יותר מעניין עם אנשים כאלה בכנסת, לדעתי. תודה על הסבלנות ובהצלחה

InDaHouse

New member
אני מקווה שאתה חושב לרגע

שעלה ירוק אינה מפלגה ציונית...

InDaHouse

New member
אני מקווה שאתה *לא* חושב לרגע

שעלה ירוק אינה מפלגה ציונית

noamjen

New member
אמרתי מתי שהוא שיש לי בעיה עם זה?

אני מצטערת מאוד,אבל המדינה הזאת נבנתה על גבם של יותר מדי אנשים שכיום מחזיקים תעודת זהות כחולה שלא שווה כלום. מתייחסים אליהם כמו אזרחים סוג ב'! אמרתי בפירוש בהודעה הראשונה שקשה לי לתמוך במפלגה שהיא ימנית יותר מגישה של ישראל כמדינה של יהודים (ולא של עם יהודי). אם אתה רואה משהו אחר- בסדר. אם אתה מנסה לגרום למישהו פה לא להצביע למרצ כי יש שם אנשים "לא ציוניים" כדברייך זה לא הולך לעשות הרבה.

ערב רב

New member
תתפלאי, אבל יש לא מעט תומכי מרצ

ואפילו אנשים בולטים בה (שלא אנקוב בשמם) שהציונות מאוד חשובה להם.

croovy

New member
../images/Emo204.gif עלה ירוק סוציאליסטית?

היא מגדירה את עצמה אולטרה-ליברלית = קפיטליזם קיצוני למיטב הבנתי.

InDaHouse

New member
אולטרה ליברלית - פירוש

הכוונה לשוק חופשי ועיגון זכויות עובדים בחוק ולא על ידי מאפיונרים וקומבינוטרים של ההסתדרות. וחוק עם אכיפה איתנה כולל עובדים סמויים ודוחות וקנסות - אנשים צריכים ללמוד שלא משתלם לעשוק את העובדים. המדינה צריכה להיות המגנה על העובדים ומי שייכשל ייאבד את מקומו בכנסת. הבעיה העיקרית היא שמדינת ישראל אינה מדינה אולטרה ליברלית אלא מזדחלת לה אי שם בין דת לבין יוסי ביילין. אחרת עלה ירוק כבר הייתה מפלגת שלטון. ביננו, בשיא הכנות, כל השביתות ההן של פרץ... היו באמת מוצדקות?! הן היו שוות את הנזק הכלכלי האדיר שנגרם?! פגיעה בזכויות עובדים צריכה להיות עבירה פלילית עם עונשי קנסות חמורים ובמקרים חמורים אף מעצרים. לעומת זאת למעסיקים מצטיינים יגיעו החזרי מס והטבות שונות. לכל מקום עבודה יהיה "אשראי" חברתי והיחס אליו מצד המדינה יהיה בהתאם. לזה אני קורה - ליברליות עם אחריות.

eviv

New member
עיגון זכויות עובדים זה לא ליברלי

וזה מאוד ההופכי של שוק חופשי. בשוק חופשי היד הנעלמה תקבע את תנאי העסקת העובדים וכו כן היא תקבע גם את אותו שכר מינימום.

InDaHouse

New member
מי שלא מבין את תיאוריית דרך המלך

לא יבין את עלה ירוק. אולי אתה צריך לעשן איזה משהו?! למה חייבים ללכת על או או ולא על הטוב מזה והטוב מזה?

למעלה