התלבטות קשה

תופתע לשמוע שאני מסכים איתך...

הבאתי את הדוגמא השוודית לא בתור הצעה לפיתרון שצריך ליישם מחר בבוקר, אלא בתור הכיוון שאליו המדינה צריכה לשאוף בטווח הרחוק. ברור ששינוי מדיניות כל-כך קיצוני יהיה קשה מאוד לבצע בין לילה, וגם בטווח של שנה או שנתיים. אני מסכים גם עם כל שאר הדברים שכתבת, ומודה לך על הנכונות להשקיע את האנרגיות שאני לא הייתי מוכן להשקיע בכדי להסביר את העניין יותר לעומק (-:

ערב רב

New member
אינני מבין את הבסיס לעמדתך

האם אתה שולל מאישה את האוטונומיה על גופה לרבות הזכות לקיים יחסי מין מכל סיבה שלא תרצה, לרבות גמול פסיכולוגי או פיזיולוגי? האם אתה שולל זכות זו מגבר? האם שירותי מין בתשלום מגבר הם "אלימות מינית"? בכוונה הפרדתי בין המינים כי יש לי תחושה מאוד חזקה שמאחורי כל הדיבורים בנושא מסתתרת איזושהי אידאולוגיה פמיניסטית מאוד רדיקלית שבעצם מעוניינית לכפות את עצמה קודם כל על ציבור הנשים, ולכן נראה לי שההפרדה הזו בין המינים טובה מאוד לחשיפתה, אם היא אכן שם.

קרא שוב את הודעתי

אמרתי מלכתחילה, אני לא חושב שזנות צריכה להיות עבירה על החוק. ולא, אין כאן הפרדה מהותית בין נשים וגברים, התנדבתי בעמותה שסייעה לנותני שירותי מין, בשל מגבלות טכניות (לעמותה לא היה מקלט ועל-כן יכלה לטפל רק בכאלו שאין להם סרסורים, ובעולם הזנות זה בעיקר גברים שאין להם סרסורים) רוב אלו שנעזרו בעמותה היו גברים. כל מה שכתבתי תקף גם לגבי גברים.

ערב רב

New member
אז למה תשקול בעתיד להפליל לקוחות

או שכוונתך רק ללקוחות של סרסורים ולא של זונות עצמאיות? אני עדיין מתקשה להבין את האמירה ש-"זנות היא אלימות מינית", לא לגבי נשים ובטח שלא לגבי גברים.

האמת-היא שאני לא מעוניין להיכנס

לפינה הזאת. המהות של הדיון כאן איננה על הפללת לקוחות כן או לא. המהות שלי כאן היא להבהיר עובדות בנוגע לזנות, ולמחוק קצת את הקסם ההווליוודי השקרי שיש לנו סביב הנושא הזה. המהות שלי כאן היא להבהיר שמיסוד זנות זה שם אחר למיסוד סרסרות והנצחת התופעה, דבר שאני רואה אותו כלא ראוי בלשון המעטה. המהות שלי כאן היא להבהיר כיצד אדם מגיע לכך שהוא משכיר את גופו לשימושם של אחרים, ומה ההשלכות שיש לכך על הבריאות הנפשית שלו.

ערב רב

New member
אני לא חושב שסרסרות ככלל היא 'רעה'

בחוק הפלילי קיים סעיף חטיפה ומבחינתי כל עוד הזונה אינה חטופה ומוחזקת בבית הזונות בניגוד לרצונה אין שום פסול במעשיה, במעשי הסרסור או במעשי הלקוחות שלהם. היא לא חייבת לקיים יחסי מין עם אף אחד, היא יכולה פשוט לקום ולצאת משם בכל רגע, ואם היא אינה יכולה, החוק הפלילי מכסה היטב את סעיף החטיפה והחזקה בניגוד לרצון. יש גם סעיפים של סחיטה באיומים וכו'.. בקיצור, כל דבר 'רע' שאתה יכול להעלות בדעתך בסרסרות מכוסה ע"י החוק הפלילי ומה שלא מכוסה הוא אכן מאוד ספקולטיבי וחסר תקדים - לאסור על בני אדם לעשות בחירות שיובילו לכך שמצבם הנפשי יתערער, נשמע לי קצת טוטליטרי. מה תעשה, תמנה לכל אזרח ועדה של פסיכיאטרים שתפקח על פעולותיו ותטיל עליהן 'וטו'? זה נשמע אפילו מבעית. תמיד אמרתי, זכותו של אדם לקבל לגבי עצמו גם החלטות טפשיות שיזיקו לו, כך שגם אם הכניסה לעולם הזנות נורא מזיקה מבחינה פיזית או נפשית, כל עוד האישה (או האיש) שמחליטה להכנס לשם (ולהשאר שם) לא פוגעת באף אחד (זולתה, אם בכלל) ע"י כך, זו זכותה המלאה לקיים את הבחירה הזו.

ערב רב

New member
לא הבנתי, במי בדיוק הזונה פוגעת?

אני מכיר הרבה סוגי עבודות פיזיות קשות שגורמות תמיד לנזקים גופניים קשים לאורך זמן ואפילו לנכות, אבל הן נעשות מרצון חופשי - הסבל מחליט לסכן את הגב שלו בתמורה לשכר וכנ"ל הזונה, לא שהבנתי מה היא מסכנת בדיוק, אבל נניח.

noamjen

New member
כבוד עצמי? אין אישה שתבחר להיות...

זונה. זונה היא קורבן של החברה. לך ותשאל 10,000 נשים בצפון תל אביב אם הן אי פעם חשבו על לעבוד בזנות ולא תמצא שם אפילו מישהי אחת שתגיד כן. הן אולי יהיו מופקרות מינית ולא תהיה להן בעיה לשכב עם כל מי שהן פוגשות במועדון. אבל הן בחיים לא יגיעו לכדי עבודה בזנות. אני,בתור אישה, לא חושבת שיש אישה בעולם שבאמת מתוך רצון חופשי בוחרת לעבוד בזנות. הנשים שמגיעות לשם באות מחיים מאוד קשים, לחלקן יש חסך מאוד גדול בנושא של סדר עדיפויות ושאר סממנים של הפנת דיכוי ותת-תרבות עוני ולכן הן רואות את האשליה שהסרסורים יוצרים והולכות לעבוד בזה. אני עוד לא שמעתי על זונה שגאה במה שהיא עושה, אפילו לא בשוודיה או הולנד. הכוונה (שלי לפחות) במיסוד הזנות היא לא להפוך אותה לחוקית אלא לתת לנשים שעוסקות בזה את ההכרה שהן קורבן של החברה וככאלו יש לנו חובה לעמוד לצידן, לעזור להן במקום להקשות אליהן ולשלוח לא אותן לכלא אלא את הסרסורים והלקוחות. תחשבו על זה- ברגע שכל מי שנתפס מסרסר או משדל לזנות מקבל 20,000 שקל כנס וחמש שנים בכלא מינימום נוכל להוריד את המספר של הלקוחות באחוזים מטורפים. ברגע שלא יהיו לקוחות, לא יהיה ביקוש לזה. כמובן שזה כולל גם יותר משטרה וכוח אדם וכו' וכו' שזה בכל מקרה אני בעד לעשות.

ערב רב

New member
המושג "זונת צמרת" לא אומר לך כלום?

נו באמת, לאדם יש זכות המלאה על גופו לרבות הזכות להעניק שירותי מין בתשלום מתוך בחירה.

noamjen

New member
תמצא לי אישה אחת...

שמרוויחה (או שהוריה מרוויחים) מעל שכר מינימום שתגיד לי שיש סיכוי שהיא תבחר להיות זונה מבלי שמצבה הכלכלי יתדרדר. לא תמצא מישהי כזאת כי אין כאלו! ובאם הכוונה בזונת צמרת לנערות ליווי, ההבדל הוא שיש נערות ליווי שלא עובדות דרך סרסור בעצם יכולות להחליט בעצמן את מי לשרת ואת מי לא. זונה לא יכולה לבחור לא לשרת מישהו כל עוד הוא מציע לה כסף ו/או הסרסור מורה לה לעשות את זה.

ערב רב

New member
אז תחליט, לא ברורה לי עמדתך

האם אתה מכיר בזכותו של אדם על גופו לרבות להעניק שירותי מין בתמורה לכסף או לא? אם כן, האם מותר לכמה כאלה להתאגד יחד למקום בו מציעים שירותי מין, האם מותר לאחת מהן לנהל אותו, האם מותר להן לעבוד הם מנהל חיצוני?

noamjen

New member
אוקי, הנה מה שאני חושבת.

לאדם יש זכות מלאה על גופו כול להעניק שירותי מין בתשלום למי שהוא בוחר. שים לב - למי שהוא בוחר, לא למי שהסרסור בוחר. אבל, אני לא מכירה אישה שלא זקוקה לכסף ותעשה את זה, כלומר שמי שעושה את זה לא באמת בוחרת מתוך רצון חופשי לעסוק בזנות. בנוסף, אין לאישה הזאת את הזכות לבחור למי לתת את השירות, היא חייבת לשכב עם כל מי שהסרסור מביא לה, ככה שבעצם גם אם היא בחרה לעבוד בזנות מתוך רצון חופשי פה עניין הבחירה והרצון החופשי נעלם לגמרי.

ערב רב

New member
זה כמו ההבדל בין נהג מונית עצמאי

לבין נהג מונית שעובד עם מוקד, הראשון מעלה את מי שהוא רוצה ואילו האחרון מעלה (גם) אתכל מי שהמוקד אומר לו להעלות. אבל בשני המקרים מדובר במקצוע מתוך בחירה ובכל רגע נהג המונית יכול להפסיק לעבוד עם המוקד ולעבור למוקד אחר או לעבוד עצמאית. זה בדיוק ההבדל בין "זונה בודדת" לבין זונה בבית זונות עם מנהל. כמובן, אם הקריטריון היחידי שלך לכפייה הוא ההזדקקות לכסף, אז כמו שחשבתי קודם, יש לנו כאן עסק עם פמיניזם-מרכסיסטי רדיקלי - ובכן, יש לי חדשות בשבילך, רוב האנשים במדינה לא יעבדו כלל אם לא יצטרכו כסף, והזונות לא שונות כלל משאר האוכלוסייה בהיבט זה. לפי ההגיון שלך, כל השכירים במשך הם בעצם עבדים כי הם אנוסים לעבוד בשביל להרוויח כסף. שוב, אינני פוסל את התיאוריה המרכסיסטית הזו אבל היא תיאוריה כללית ואין שום מקום לייחד אותה לעיסוק בזנות.

noamjen

New member
אויש נו באמת!

יש הבדל גדול בין להיות נהג מונית ללהיות זונה. אם אתה לא מכיר בהבדל הזה אני מציעה לך להוציא את הידיים מהאוזניים ולהשיג חצי מושג על מה שקורה בעולם סביבך. וד"א, התיאוריה שלך שאם לא היו זקוקים לכסף אף אחד לא היה עובד היא לא נכונה. זה נכון שאנשים היו עובדים רק במה שהם אוהבים, אבל בהחלט היו הרבה מאוד אנשים שהיו עובדים.

ערב רב

New member
אינך מבדילה בין תחביבים לעבודה

ברור שאנשים היו מפנים זמן לתחביבים שלהם אבל הם לא היו עובדים, אינני מכיר אף פועל בניין שהיה עובד בהתנדבות כי זה כיף לא, אבל אולי את כן. לא אמרתי שאין הבדל בין נהג מונית לזונה אלא טענתי שיש דמיון בין ההבדלים שבין נהג מונית עצמאי לנהג מונית שעובד עם מוקד לבין ההבדל שבין זונה עצמאית לזונה בבית-זונות.

אני בוחרת לעסוק בזנות בזמני החופשי

ואני גאה לתת שירותי מין טובים, לספק את הקליינטים שלי, ולא לבזבז את זמני היקר בעבודות כמו מלצרות או מזכירות שלא מעניינות אותי ולא משתלמות לי. ואת, 'בתור אישה' כמו שאמרת, בסך הכל לקחת את האנושות וחילקת אותה בערך בחצי ודיברת בשם חצי אנושות... בלי הכללות בבקשה. אני גאה להיות זונה, ואם זה לא היה כזה טאבו, או אי חוקי, גם הייתי צועקת את זה בכיף ברחוב.

ערב רב

New member
אבל טענת שלהיות זונה זה לעבור אונס

פעם אחר פעם באותו היום, ואני מניח שאתה מתנגד לאונס.

למעלה