התלבטות קשה...

talmroan80

New member
התלבטות קשה...

אני גרה במושב, מולי גרים שכנים שיש להם כלב קטן, גור, שלפי דעתי הוא נורא אומלל ומסכן... דבר ראשון הם לא מתייחסים אחיו והוא כל הזמן ברחוב בוכה ונובח, אפילו כשהילדות מגיעות מבית הספר הן לא מכניסות אותו לחצר אלא מחוצה לה. הכלב יושב ליד השער של החצר ובוכה שיכניסו אותו. בימים חמים הכלב היה צמא ורעב. יום אחד לפני שאותנ משפחה נסעה לה, לקח האבא את הכלב, הרים אותו מהרצועה שעל צווארו (כך שהכלב השמיע צעקות נוראיות של כאב וחניקה) וזרק אותו אל המחסן וסגר אותו שמה עד שהם יחזרו כנראה. אני נורא מתלבטת - רציתי לחטוף אותו מהם ולתת אותו לאגודה מסוימת כי אני יודעת ששם בטח יהיה לו יותר טוב, אך מצד שני גם שמה באגודה לא הכי טוב ולא בטוח שמישהו יקח אותו וכואב לי לקחת אותו מסביבה מוכרת. מה לעשות?

m_shy

New member
כמה דרכי פעולה

קשה מאוד להעריך ממכתבך עד כמה אפקטיבית יכולה להיות פניה או שיחה עם השכנים. האם יש, מבין שלל בני המשפחה, מישהו שיש סיכוי גדול יותר שדבריך יפלו על אוזניים קשובות? (זו לא שאלה רטורית) אם כן - מומלץ יותר לפנות דוקא אליו. צריך לקחת בחשבון, שמיומנת ונמרצת עד כמה שתהיי, טיפול בבעיה הנתונה יכול להיות בעיקר טיפול סימפטומטי. מדובר בבעיה קשה ומושרשת, של חוסר כבוד לבעלי חיים באשר הם, והכרה בזכויתיהם הבסיסיות. אני מאחל לך מקרב לב שתזכי לראות במשפחת השכנים הזאת שלך מהפך של ממש בנושא, אבל אם נהיה ריאליים לרגע: אפשר לשפר את המצב במשהו, אבל אני לא בונה על זה שנראה את מי מהם כחבר בפורום הזה, לדוגמא... קשה עד כמה שזה, הדרך הטובה ביותר לעניות דעתי לטפל בבעיות כאלו היא לקשור קשרים - דוקא עם השכנים הללו. הסיכוי שיקשיבו למישהו שהם מכירים ויש איתו קשרי שכנות גדול מהסיכוי שיקשיבו ל"שכנה המטורפת ההיא שאוהבת חיות". עד כמה שהפתרון של "לחטוף" את הכלב נשמע לך אטרקטיבי, צריך לקחת בחשבון שבמקרים כאלה הקורבנות פשוט משנים שם - אבל לא נעלמים לעולם. אז חטפת אחד - אבל במקום זה הם ימצאו אחד אחר - וינהגו בו באותו אופן בדיוק. במקרים של התעללות קיצונית, שתהיי עדה למקרה אלימות נוסף כלפי הכלב, יש מקום לפנות לדרכים פחות נחמדות: במקום הסברה - ללכת ולצעוק עליהם, ואף לאיים בפניה לאתי אלטמן מ"תנו לחיות לחיות". אבל כל עוד זה לא קורה שוב - ואולי אפילו בתנאים מסויימים אם זה קורה שוב - נדמה לי שצריך לאזור כוחות ולנסות למצוא את הדרך לליבם. בסופו של דבר, אם זה לא באמת יבוא מהם, אזי כך או אחרת, לכלב שלהם יהיו חיי כלב. בהצלחה שי משולם

m_shy

New member
ועוד דבר: תשאר/י באזור../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

זה אחלה פורום!

lilithmm

New member
מה לעשות

במקרה כזה יש דבר יחיד שאפשר לעשות: לפנות לבעלים, להגיד להם שיש לכם מכר שרוצה לאמץ ולשאול אם הם רוצים למסור. במקרה שהם עונים בחיוב (וזה בד"כ המצב), מפרסמים מודעות עד שמצליחים למסור. במקרה של גור לפי ההערכה שלי לא תהייה בעייה למצוא בית. בכל מקרה אחרי המסירה צריך ממש להגיד להם שלא מתאים להם לאמץ כלב ושלא ינסו לאמץ שוב, כי הכלב ממש סבל אצלם. במקרה שהם לא מוכנים למסור צריך להזמין נאמן בעלי חיים שילך לדבר איתם ולהסביר להם איך מטפלים בכלב. אם הם לא מוכנים לשמוע, אפשר להזמין לכלב איסוף מהעיריה ואז, הם לא ישלמו את הכנס שכרוך בכך ואתם תוכלו לאמץ אותו באופן חוקי בתחנת ההסגר עד שתמצאו לו בית. סביר להניח שאם מישהו יצעק או ידבר איתם בלשון קשה כשהכלב עוד שם, הוא יסבול.

pink sunset

New member
המלצה טובה../images/Emo107.gif

למה לקרוא לעירייה?! כדי שאח"כ הוא יועבר להסגר?! אני באמת ממליצה להימנע מלהתעסק איתם, בתחנות הסגר מסויימות מרדימים את הכלבים כל כך מהר, באמת לא כדאי שהיא תפספס את המועד לקחת אותו משם. וגם אם היא תגיע בזמן היא תצטרך לשלם הרבה כסף בשביל להוציא אותו מישם. מ-י-ו-ת-ר. המלצתי היא כזאת: כמו שהמליצו לך כבר, תנסי לדבר עם אחד מבני הבית שניראה לך שהכי איכפת לו מהכלב, אם יש באמת אחד כזה, ותסבירי לו שאת לא רוצה להיות חוצפנית ולהתערב להם בחיים אבל הכלב סובל ואת מציעה כך וכך דרכים כדי לשפר את הטיפול בו. אם את רואה שזה פשוט לא מעניין אותם והם לא מתייחסים אליך, או שאח"כ פשוט ממשיכים בדרכם הישנה, פשוט תיקחי את הכלב יום אחד בלי שידעו, ותשמרי אותו אצלך או אצל חבר\ה או מישהו שיוכל להחזיק בו בינתיים עד שתמצאי לו בית. אין לך מה לדאוג בקשר לכך שזה לא חינוכי במיוחד "לחטוף" ככה כלבים, כי את יודעת שזה רק לטובתו ואת באמת לא צריכה לרחם על אנשים כאלה. תצלמי את הכלב, תעשי מודעות ותדביקי אותן אצל המרפאות הווטרינריות ובמקומות ציבוריים. אני בטוחה שתמצאי לו בית אם תתמידי. בינתיים, אני מקווה שאת דואגת להאכיל אותו ולתת לו מים ויחס במקומם... בהצלחה

haleth

New member
זה תלוי באיזו תחנת הסגר מדובר

כבר היו מעולם בירושלים - העובדים בתחנת ההסגר הערימו קשיים על מאמצים פוטנציאליים ודחו אותם בלך ושוב. לא מזמן התפרסמה כתבה מזעזעת בנדון באחד המקומונים של ירושלים.

lilithmm

New member
לא מכירה את ההסגר בירושלים

אני מכירה הרבה הסגרים אחרים, גם הסגרים עם שם רע מאוד, אני יודעת בפירוש שהם לא ירדימו לעולם כלב בריא שמישהו הודיע שהוא רוצה לאמץ! ד.א. לניסויים לוקחים עד כמה שידוע לי רק כלבים גדולים וחתולים כך שלקטנים אין להסגר אינטרס גדול לא למסור.

lilithmm

New member
ראיתי לנכון להגיב על ההודעה שלך למר

למרות חוסר הידע הבוטה שלך. מתי את התנדבת בהסגר?? אני התנדבתי שנה בתחנת הסגר, אחת מתחנות ההסגר הקשות יותר בארץ. לא מרדימים כלבים באותו יום שהם מגיעים. זה פשוט שקר. רק אם הכלב נמצא בהמצ גופני ירוד. המחיר שכתבתי הוא המחיר הנכון כשמדובר בתחנת הסגר ולא בפנסיון שמאכסן תחנת הסגר. חלק מההסגרים גובים מחירים אחרים שכוללים חיסונים נוספים לכלבת וטיפולים אחרים, שהיית הכלב בהסגר. עד 130 שח לוקחים ההסגרים העירוניים שלוקחים עבור הכלב מחיר בסיסי שכולל רשיון וחיסון כלבת. מה היית אומרת אם בעקבות העצות שלך מישהו היה מואשם בעבירה פלילית? זו העצה שלך? את העצות האתה תיסמי בעצמך. כנראה שבהסגר ראו חבורה של ילדות ללא אדם בוגר ולכן לא רצו לתת להן את הכלב, ולכן גם היחס שהן קיבלו. אם מישהי היתה מגיעה עם ההורים המצב היה נראה אחרת. קודם תתנדבי שנה בהסגר, אח"כ תדברי איתי על הסגרים.

haleth

New member
אויש../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo123.gif התפוז האווילי הזה

לא נותן לי להעלות את הכתבה! בלי נדר, אשלים את זה ביום ראשון.

J U L Y E T A

New member
אני מאוד ממליצה!

תשמעי, להשאיר אותו בסבל אצל אותם השכנים כמו שראית לשימחתי דבר אכזרי. אם מדובר בגור אני מקווה שתוכלי לקחת אוו לכמה ימים אליך(לחצר אולי) תחפשי לו אולי בית חם אחר: תשאלי חברות, אנשים שאת מכירה... במקרה שלא תמצאי, אז כבר תמסרי אותו לאגודה מסויימת אני בטוחה ששם לכלב יהיה יותר טוב מאשר בתנאים שסיפרת אחרי הכל. אם את מעוניינת להפיק את הסבל שלו,אם באמת איכפת לך- זאת הדרך. זאת לא תהווה בעיה מצד הבעלים- כנראה הם לא יתנגדו לוותר אליו... אני מאחלת לך הרבה הצלחה!

למעלה