התלבטות קשה !

vagabond2

New member
התלבטות קשה !

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי בעניין גורלי זה :

אני מעוניין מאז ומתמיד ללמוד רפואה, התנדבתי בפרויקטים רבים וגם השתתפתי בקורס יוקרתי אי שם בתיכון שהקנה לי תעודה מהרווארד וMIT אבל אין לו תוקף בארץ.

עשיתי פסיכומטרי אחד בתיכון לא למדתי אליו בכלל והוצאתי 520. לאחר מכן עשיתי קורס בהייקיו שהיו פשוט גרועים וזה היה סוג של למידה עצמית ועוד שבועיים אחרי הצבא והוצאתי 615. לאחר מכן למדתי לבד שנה אחרי שחזרתי אי שם מאוסטרליה והוצאתי 650 - ואני די בהלם כי מסימולציות של המרכז הארצי וניב רווח שהקפדתי לעשות בתנאי בחינה הוגנים הטווחים היו בין 670-735 ! ואני חושב שאפקט הלחץ ביום הבחינה שינה את הכל.

נרשמתי והתקבלתי לאוניברסיטת תל אביב להנדסה ביו רפואית ולאחר מכן לגשת למסלול הארבע שנתי ואחרי חוות דעות רבות ודיבור עם בוגרים בתעשייה הבנתי שההמשק הוא אפסי מאוד בין שני התחומים ולכן אני לא רוצה להתפשר !

אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי מה לעשות : האם לגשת לקורס מטעם יואל גבע או מכון 800 שכרגע מקבל רק פידבקים חיובים וכל החברים שלי שלמדו שם הם כיום סטודנטים לרפואה.. או שמא ללמוד לבד שוב ?

מאוד מעוניין להתקבל לרפואה ואם זה יצריך אז לעבור לאירופה (אני בעל דרכון צרפתי) לאיטליה.

הממוצע בגרות שלי בבן גוריון -109. תל אביב -106 בטכניון 110 ובירושלים - 110.

מצטער על החפירה.. אשמח לקבל חוות דעות והמלצות.

נ.ב - מישהי שאני מכיר ציינה בפניי שיש אפשרות לקחת תואר ממש קל באוניברסיטה ללמוד שנה אחת ולקבל הצטיינות יתרה ואז ישנה אפשרות לבחור אפיק מעבר לכל פקולטה שתרצה.. שמעתם על דבר כזה ?

היי לך

כמה נקודות חשובות:

עשית קורסים ואתה בעצמך מציין למידה עצמית רבה. אולי שווה לך ללמוד בעצמך גם הפעם? אתה כבר מכיר את הבחינה, לא בטוחה שקורס קבוצתי אכן יהיה לך יעיל, אם אתה מרגיש שאתה צריך סיוע של מורה - מספר שיעורים פרטיים לדעתי יהיו יעילים יותר.

מבחינת האפשרויות באוניברסיטה:
בניגוד לתארים אחרים, על מנת לעבור לרפואה אתה חייב 40 נקודות זכות בעת מועד ההרשמה. במקרה כזה אין לך צורך בהצטיינות יתרה אלא ממוצע כללי של מעל 85 או 90 (תלוי מוסד). 40 נקודות זכות לא ניתן לסיים בסמסטר אחד ולכן למעשה תצטרך ללמוד שנתיים את התואר.

בכל הנוגע לאפשרות של הארבע שנתית: אם אכן אתה חושב על כך עדיין, עדיף ללמוד תואר ביולוגי ללא יותר מדי סיבוכים ולהצטיין בו ולא תואר כמו הנדסה שהוא תובעני יותר.

שיהיה בהצלחה!

vagabond2

New member
תודה על ההמלצה.

מבחינת לימוד עצמי אני די מבולבל - כי שמתי לי למטרה לשפר את החלק המילולי של הבחינה וזה אכן הצליח על אף הקושי מ110 ל130. המצב אבל הוא שדווקא במתמטיקה ובאנגלית ששם הייתי מקבל 140+ שם נפלתי וקיבלתי בתחומים אלו בין 123 ו126. שזה מצב עגום כאחד שהוא דובר אנגלית. בנוגע לשיעורים פרטיים אשמח אם תוכלי לייעץ לי במידה ויש לך שמות במאגר. ושוב בנוגע לאוניברסיטה אני לא מבין גדול בעניין הנק"זים אבל אין לי שום כוונה ללמוד שנתיים או ללמוד תואר שאין מה לעשות איתו ולנסות להסתכן בהרשמה. אם כבר שווה באמת לגשת למבחן IMAT ולנסות להתקבל לאיטליה על בטוח במסלול אנגלית.

ושוב תודה !

לצערי לא אוכל להמליץ לך מטעמים ברורים

בכל הנוגע לנפילה בתחומים האחרים - יתכן שבגלל ההשקעה המרובה במילולי, נפלת בחלקים האחרים.

בנוגע ללמידה בחול - ממה שאני מכירה מחברים שלמדו ולומדים בחול, הונגריה עדיפה בהרבה.

למעלה