התלבטות קשה

התלבטות קשה

שלום לכולם.
אני בהתלבטות מתמדת כנגד בת זוג אדוקה שדורשת ממני להיות חרדי לגמרי.
אני בא לקראתה הרבה מבחינה דתית למרות שאינני מאמין כלל אך היא מנסה "להחזיר אותי לתלם". אם אמשיך כך, או שיתפוצץ הסיפור או שפשוט אחיה את שארית חיי כפוי לאורח חיים שהוא כנגד דעותיי, ואולי בשלב מסויים אתרגל לזה וזה לא יפריע לי. אם לא, אני נאלץ לפתוח במלחמה כנגדה כשהמפסידים העיקריים הם הילדים הרכים שלא חטאו, וגם אני יוצא בשן ועין. קשה עלי ההתלבטות ואני מציגה בפניכם, אולי ירווח לי.

לדעתי

אי אפשר לכפות אמונה למישהו אחר. הרי אתה לא כופה אליה שום דבר אז מה ההפך?
ועוד משהו: אתה לא תתרגל לעולם לחחים האלה. הצעתי? לחתוך אם אין פשרה. הילדים? יש להם סיכוי שאם אבא שלהם יצא, יוכלו גם להנצל מהעולם החשוך הזה. תזכור: אין מחיר לחופש!

לא בדיוק

אני באה ממשפחה חילונית לגמרי. אבל כשעליתי הייתי שנה בקיבוץ דתי. שאומנם פתוח ןליבראלי אבל עם כל ההגבלות של שבת , אסור פה אסור שם. אהבתי את חיי קיבוץ אבל עזבתי אותו כי הרגשתי שאין מחיר לחופש! להדליק אור בשבת ללבוש מכנסיים קצרים, לא להתפלל אחרי כל ארוחה..
..שלחתי לך גם מסר אם אתה צריך תמיכה אשמח

freeonly

New member
כך או אחרת, אנא עדכן (במידת האפשר)...

כי כידוע חכמים לומדים מנסיונם של אחרים...

הכל בידי שמים חוץ מיראת שמיים זהו משחק סכום אפס. כל פתרון מציב בעיות חדשות. מה שלא תבחר תצטער ותחשוב שהיית צריך לבחור אחרת. לכן עליך לשקול את צעדיך היטב, כך שלא תצטער כל כך על הבחירה. אם קשה לך איתה, אולי תגרום לכך, לאט לאט שהיא תרצה לעזוב אותך ( בלי קשר לדת) ואז תיפרדו בהסכמה, זה יהיה יותר קל מאשר במריבה. הכי טוב ללא מלחמות, אבל לפעמים זה דורש המון טקטיקה וסבלנות.

לא רוצה להיות אנוס

ראיתי הלילה את הסרטון של אמנון לוי על האנוסים. זה הציף לי מחדש את קושי האניסות, ההסתרה, הפחד שמא יגלו אותי ומי יודע מה השכנים יודעים עלי. וזה גרם לי לחוש שאני לא רוצה להיות אנוס, ממש לא רוצה להיות אנוס. לא מעוניין לברוח ולהתחבא ולפחד. או לצאת בגלוי או, כמה גרוע שזה ישמע, להשלים עם אורח חיים חרדי.
או במילים אחרות - למכור את נשמתי לשטן.

להשלים עם אורח חיים חרדי ?

אם תשלים עם אורח חיים חרדי תהיה אנוס למהדרין שהרי את האמונה אי אפשר לשחזר

nissimlev

New member
הילדים ירוויחו את הטוב של שניכם

תהיה מה שאתה והיא שתהיה מה שהיא הילדים ירוויחו את הטוב של שניכם ,

דת או לא דת
גבר ואישה הולכים על הפוך/

אם תהיה גבר יהיה טוב לכולם ואם לא אז יהיו בעיות

אבל אלו החיים.

כל יום תימצא דבר טוב ככה שלא תבוא ביד ריקה

להיות חרדי לגמרי?

האם היא יודעת שאתה לא מאמין ודורשת שתתחיל להאמין??????????
כנראה מדובר כאן על התנהגות חרדית
כלומר היא מעוניינת שתהיה אנוס.
ומה אתה מעוניין ?

יש להיות אנוס

לקיים את חוקי הדת שזה דבר גרוע מאד אך אפשר היפותטית להתרגל אליו.
ויש להיות אנוס שחי את חייו האמיתיים בסתר ופוחד מגילוי שזו חוויה קשה מאד.
אני חושב שהאופן הראשון הוא הרבה יותר בריא לחיים נורמליים.

החיים האמיתיים

אכן אם החיים האמיתיים מבחינתך זה הפעמים בהם אתה מצליח לבלות כחילוני המצב שלך באמת קשה ואני מבין את האשה שלא מוכנה לחיות עם בעל כזה
מבחינתי "החיים האמיתיים" זה מה שקורה בפנים בתוך הלב בתוך המוח החופשי מהאמונות הטפלות
וחוץ מזה לא חשוב לי כלום ולא איכפת לי להיראות כאחרון הפנאטיים ממאה שערים
שלא תבין אותי לא נכון אתה כאן השפוי מבינינו אני קצת שרוט................

באמת יכול אתה לקיים

אורח חיים כאחרון החרדים בשוויון נפש?
ואני מדבר על שלוש תפילות ביום, ברכות על כל צעד ושעל, נטילת ידיים שמירת שבת אכילה מהכשרים מהודרים בלבד. וכל זה גם בינך לבין עצמך? על זה אני מדבר.

זהלא לפה ולא לשם

ואני אסביר את עצמי .
דוס חראה שונה וחרדי מזוקן וחסידי אבא לילדים ......לא יכול לעשות ככל העולה על רוחו וניקח רק דוגמאות קטנות לצאת למועדון ....? הוא לא יכול
כי הוא נראה שונה ובולט ...ומה גם אם חו יצלמו אותו המשחק נגמר .
להתיידד עם בחורה אחרת ולצאת איתה אפילו לבית קפה לשבת לדבר הוא גם לא יכול כי היא מיד אומרת לו אתה דוס אסור לך ( מצחיק אותי כל פעם מחדש איך הן דואגות לחשבון שלי עם אלוקים .....)
כוך הלאה והלא ה כך שלהיות אנוס זה כמו שאומרים ביידיש סאיז נישט אהין אין נישט אהער .....
בתרגום חופשי לא לפה ולא לשם ....

יש פה כמה וכמה דוסים

חסידיים היוצאים למועדונים ומסיבות ובתי קפה ועושים ככל העולה על רוחם (מגניב לאללה לראות את החילונים מתעלפים כשהם רואים אותם
)

גם אתה יכול.

ומי כבר יצלם אותך - מישהו שנמצא שם איתך ועושה את אותו הדבר?

למעלה