התלבטות קשה..

Ron15Aldinho

New member
התלבטות קשה..

שלום, אני בן 22, הכרתי מישהי מאוד נחמדה במהלך שירותי הצבאי, והיא בת גילי. כל השירות הצבאי כמעט היינו כמו זוג, בעל ואישה, כל היום ביחד, מדברים, צוחקים הכל הכל הכל. לה מעולם לא היה חבר, לי מעולם לא היה חברה, הכל התחבר לנו, היה כיף והכל, וברגע שהשתחררנו ונפרדו דרכנו הבנו שאנחנו לא יכולים לחיות אחד בלעדי השני, והחלטנו שאנחנו נכנסים למערכת יחסים ראשונה בחיינו. הרבה התרגשות ואושר, כרגע אנחנו חברים כבר חודשיים. נראה ורוד..? אכן כן, הכל נראה באמת מבטיח וכיף.. אבל ישנה בעיה שקצת מפריעה לי. אני לא אשקר, אני כבר בגיל מתקדם, 22, גיל שבו מחפשים כבר כיוון בחיים, גיל שמחפשים ת'מישהי הזאת לאהוב, ולהיות נאהב, להקים בית משפחה, כן כן, כבר בגיל כזה. שנינו מאוד בוגרים בתפיסה שלנו לגבי החיים, איך להתנהל כלכלית. מאוד מחוברים, קשר מיוחד במינו שאפשר ליצור רק בצבא. הבעיה שלי היא שאני טיפוס מאוד חכם, 5 יחידות מתמטיקה, פיזיקה, אנגלית.. לא משנה. והיא מצד שני - יש לה ADD בעיית ריכוז. אז כן, החיבור הוא מדהים והקשר חזק ויש משיכה פיזית והכל טוב ויפה, אבל אני לא יודע מה לעשות עם הבעיה הזאת כי היא קצת מפריעה לי. היא למדה בכיתת מב"ר ויש לה בגרות מלאה, היא נראית בחורה מאוד נחמדה, יפה, וחייכנית. באמת שאפשר לדבר איתה ויש לה ראש על הכתפיים. אבל הבעיה הזאת שיש לה, מפחידה אותי, כי בתור מישהי שאני כן רוצה לחיות איתה בעתיד ואני מתכנן כבר בגיל כזה דברים כאלה, כן, ני רוצה לדעת אם היא תוכל ללמוד, להביא כסף הביתה בכבוד, בצורה טובה, ולא כמה גרושים, זה חשוב לי. היא הביעה את נכונותה ללמוד למרות הקושי שהיא חוותה אז בבית הספר, ופסיכומטרי היא לא מתכוונת לעשות, אלא להתקבל ללימודים בלי המבחן בטענה שהיא לא תצליח. אני באמת לא יודע מה לעשות כי היא באמת בחורה מדהימה וטובת לב.. והכל פורח.. אבל אני תמיד נמצא עם הפנים קדימה אל עבר העתיד.. מה לעשות?.. :(

אהבה העיקר

אם אתה אוהב אותה בגלל אופיה הטוב כאדם, חשוב מאד שתהיה אתה, ואז גם תרצה מתוך דאגה לעזור לה ולתמוך בה. זו המשמעות של קשר. בפרטים הטכניים כבר תסתדרו, זה לא ממש חשוב.

Ron15Aldinho

New member
כן...

אבל זה קצת מפריע, לא יודע תמיד חלמתי על מישהי חכמה והכל.. והיא כן חכמה ויש לה ראש על הכתפיים, אבל בעיניין הלימודים - קשה לה, לא הולך לה, ואני לא יודע כל כך מה המשמעויות של הבעיה הזאת, אם אפשר להצליח ולמצוא מקצוע טוב, לא ביקשתי שתהיה פרופסורית, באמת שלא.. אבל בעלת מקצוע וקריירה.. זה חשוב לי

לא נורא

לא לכולנו יש מזל לסדר את חיינו בדרך הטובה ביותר. אם היא נחמדה ואתה נהנה אתה, זה יכול להיות נהדר ומשמח מאד. אם קשה לה, עליך להבינה ולנסות לעזור לה. צריך להשלים עם זה שבחיים לא תמיד מקבלים מה שרוצים.

הכעסת אותי!!!!!!!

אתה!!! בור ועם הארץ!!! אם זו הדרך שלך להתייחס לADD. היא יכולה להצליח פי אלף יותר ממך, לעשות דוקטורט, פרופסורה או מה שתרצה וגם להביא מלא כסף.. אתה עוד ילד, אבל עם החיים אתה תגלה שכסף לא מגיע רק דרך תואר באוניברסיטה. יש הרבה דרכים לפרנס, בעיקר להאמין ביכולות שלך.. ADD זה סה"כ בעיית קשב וריכוז וכמעט לכולנו יש אותה, פשוט לא כולם מאובחנים.. וזה לא אומר כלום!! לגבי מנת משכל. ריטלין וכל מיני שיטות ודרכי לימוד עוזרים פלאים. זו ממש אבל ממש לא סיבה להיפרד ממישהי.. ואתה תגלה איך ביום מן הימים היא יכולה לעקוף אותך בחוכמת החיים או דברים אחרים שבהם 5 יחידות בפיזיקה, מתמטיקה ואנגלית ממש לא יעזרו.. אל תחפש שטויות, בגילך אתה אמור לזרום ולהנות מהחיים ולא לחפש את הבעיות, אל תדאג הן ימצאו אותך כשיהיה צורך.. ואתה ממש תצא מטומטם אם בכלל תחשוב על זה כסיבת פרידה.. גם בלי ADD או הפרעות אחרות אפשר לצאת טיפש. בהצלחה!! *סורי אם קצת תקפתי אותך אבל אתה חייב להתעורר למציאות החיים.

Megie

New member

מסכימה עם כל מה שכתבת.. אבל אולי היית יכולה להתנסח קצת יותר בעדינות.. כל אחד בררן בדרך שלו.. ייתכן שמשהו שמבחינתי ומבחינתך יראה כשטותי..עבורו יהיה קריטי ביותר..

שמעת על המשפט..

דרך ארץ קדמה לתורה? אני מציעה לך שתלך לעשות עם עצמיך חשבון נפש ולחשוב מאיפה הגאווה הזו שלך,מי שם אותך מעליה ובמה היא בדיוק נופלת ממך? בזה שאין לה חמש יחידות במשהו? אתה רציני? הכל מושלם בניכם והיא מקסימה עבורך,אז מה אתה נובר ונובר ונצמד לפרט שולי כזה? היא תילמד מה שנוח לה ומה שטוב לה וזה שאתה בכיוון ריאלי-זה עושה אותך חכם יותר? מי קבע? העולם זז גם לפי אנשים טכניים ואנשים הומניים אתה יודע... תרד מהר מהאולימפוס שאתה נמצא עליו אבל מהר! אני הייתי מציעה לה פשוט להתרחק ממך ולך הייתי מציעה להתבגר..ילד יהיר ומתנשא שכמוך! אוף,תתי ברגע של עיצבון

nata86

New member
פשוט תהנה מקשר מעולה שיש לך עם בחורה זאת

ואל תכנס לסרטים מיותרים!!!!!!!!!!!!!!! התמזל מזלך שמצאת אהבתך וחבל לפסול ודבר כזה מערכת יחסים טובה.

בתור מב"רניקית לשעבר...

גם אני למדתי בכיתת מב"ר בגלל שאני דיסלקטית... ובסוף יצא לי מזה בגרות מלאה והיום אני גם לומדת פסיכולוגיה. אנשים עם לקויות למידה הם אנשים רגילים לכל דבר ואין קשר בין האיקיו שלהם לקושי להם בתחום הלמידה. אני ועוד רבים מכיתתי לומדים כיום באוניברסיטה ומכללות ברחבי הארץ. להפך בשל הקושי הזה גילתי שהרבה פעמים יש לי יותר כלים להצליח בחיים האמיתיים! אני לא מוותרת בקלות ואני נלחמת כדי להוכיח לעצמי שאני יכולה. ועכשיו רק עצה קטנה... אתה אומנם אומר שאתה בן 22 "גיל מתקדם" אבל אם למדתי משהו בחיים זה שתיכנונים נועדו כדי לשנותם... תהנה מהדרך ולא רק מהמטרה כי זה מהות החיים. שיהיה לך ולחברתך בהצלחה.

בעלי הוא בעל ADHD ונשר מהתיכון בכיתה יא

ובכל זאת אחרי הצבא הוא השלים את כל הבגרויות בהצטיינות, גילה שהוא מחונן בפיסיקה ומתמטיקה (משהו שהמורים שלו השכילו לפספס בתיכון), עשה פסיכומטרי בציון מעולה ולמד מדמ"ח באב"ג. אז כנראה שהכל אפשרי, עם קצת (או הרבה) מאמץ. גם היום הפרעות הקשב מקשות עליו וברור שזה לא תמיד קל, במיוחד בעבודה כמו שלו שצריך להפעיל בה את הקודקוד (הוא מתכנת), אבל הוא מקבל רק הערכה בכל מקום שהוא מגיע אליו... וגם היא יכולה.

Ron15Aldinho

New member
וואי. חברה מה נדפקתם?

מה אתם תוקפים אותי?... אני לא מתנשא ולא כלום, אבל כן זה מעניין אותי לדעת מה זה אומר, תודה על העזרה!

engel8831

New member
תקשיב :) יקירי

שאוהבים , אוהבים עד הסוף .. אתה אוהב אותה והכל אתה צריך לקבל אותה עם או בלי הבעיה הזאת.. אתה יודע שאתה שם , ואתה צריך ללכת עד הסוף אם אתה באמת רוצה אותה ולתמוך בה ,גם אם יש לה קשיים . חבל לפרק משהו בגלל בעיה כלשהי ... לי יש בעיה רפואית כל שהיא ,ואני התחלתי לצאת עם מישהו והוא מוכן לקבל אותי עם כל החסרונות וגם שאני מקבלת שכר לא 8 אלף או משהו כזה.. כי הוא אוהב אותי באמת . ולא נפרדים ממישהי בגלל שיש לה משהו כזה או אחר.. תהיה איתה עד הסוף ותתמוך בה ברגעים הקשים , כי זאת אהבת אמת בהצלחה :]

Megie

New member
אנשים מביעים דעה..

זה פורום, ואני מניחה שכל אחד נתן את עמדתו הכנה לגבי השאלה, גם אם בסופו של דבר אלו לא היו דעות שרצית לקבל.. באיזשהו מקום עוררת אצל רובינו קצת כעס, לא משהו אישי.. הרבה חיים ומנהלים חיים עשירים ואשירים למרות מגבלות כאלו ואחרות.. אז היה קצת קשה לשמוע שיש אנשים שמוכנים לפסול בגלל פגמים (ואני בכוונה קיצונית כי פה לא ממש מדובר בפגם) כ"כ מזעריים.. מקווה שתעשה את ההחלטה הנכונה, לדעתי הנאמר פה כן יכול לעזור לך שלא לשפוט ולקבל את הבחורה למרות הכל

למעלה