התלבטות קשה קשה

bercko21

New member
התלבטות קשה קשה

יש לי בימים האחרונים התלבטות קשה מאוד, ואני כבר אובד עצות ומחפש דעות בעניין... אני רוצה לקנות בקרוב גיטרה חשמלית, אני לא מנגן מי יודע, אני די מתחיל, אבל יש לי אח קטן שמרביץ. לו יש פנדר אמריקאית חביבה למדי, ואני החלטתי שעם לו מגיע אז גם לי מגיע כמו לרוב האנשים, גם בשבילי כסף לא גדל על העצים, ואני מתלבט עם כדאי לי לקחת משהו פשוט וזול יחסית (2000-3000), או ששוה לחסוך קצת ולקנות משהו איכותי לפנים (10000). השאלה שלי כמה זה שווה את זה, במיוחד לנגן מתחיל, אמנם תמיד יש את אחי הקטן שידע לנצל אותה יותר טוב, אבל בכל זאת, זה שווה את ההשקעה? עדיין לא החלטתי, ואני מקווה שכל פידבק אפשרי יקרב אותי יותר לגיטרה המיוחלת
מה אתם אומרים?

khammel

New member
אח יקר

תחרות בין אחים יכולה להיות בריאה, אבל לקנות כלי נגינה כזה או אחר כי לו כבר יש... לא מומלץ ולא אחראי. אין פתרונות קסם ובטח שאין תשובה אחידה לשאלה ששאלת, כי היא תלוייה קודם כל ביכולת הכלכלית שלך כעת וכפי שאתה צופה אותה בעתיד, אבל גם בשאיפות המוזיקליות שלך. גיטרה טובה (מחיר הוא לא תמיד קנה מידה אמין) מאפשרת ללמוד בצורה אפקטיבית יותר, מכאן שהשקעה בכלי איכותי כדאית מאד. מצד שני, אם תזניח את הסאונד (מגבר, אפקטים) ותשמע רע, זה יכול לתקוע אותך לא פחות מגיטרה לא איכותית. בתור התחלה, פשוט תתחיל לחרוש על חנויות גיטרה ולנסות גיטרות בטווחי מחירים שונים. תתחיל לפתח את החוש שלך להבדלים בעיצוב, בגימור, בסאונד... זה ייקח זמן. אחרי שתעבור מספיק גיטרות, אתה תתחיל להבין על מה אתה משלם ותוכל להחליט אם זה שווה לך בנקודת הזמן הזו או לא. כגישה, אני ממליצה להתחיל עם כלי איכותי אבל זול (סביבות ה-2000 שח), כזה שישמע לא רע, בנוי טוב, קל לתחזוקה, לא צפוי להתפרק ולסבול מחוליי הרכבה, אפשר לשרוד איתו כמה שנים, אפשר יהיה לשדרג אותו על ידי החלפת פיקאפים וחשוב מכל -- הוא נוח לנגינה. ייתכן שכלי כזה יעלה גם יותר -- הכל תלוי במה נוח לך ונשמע לך טוב. זה מאד סובייקטיבי ואין פה כללים. אם אתה יודע מהי גיטרת החלומות שלך, כל הנ"ל מיותר. לך עליה או תחסוך אליה. במקרה שלי, ניגנתי על גיטרה פשוטה, יד ז', כמה שנים טובות עד שרכשתי את גיטרה החלומות. וגם אז, בדקתי והשוותי לאחרות כדי להיות בטוחה שאני לא אתאכזב. בקיצור, תתחיל לעשות שיעורי בית.

bercko21

New member
חס וכרפס!

אין שום תחרות, הוא ניצח כבר מזמן :) אני רק אומר שגם אני אקנה גיטרה שגדולה עלי תמיד יהיה מי שינצל אותה כראוי... תודה לך על התגובה, דעתך בהחלט תלקח בחשבון.. בכל מקרה זה נראה מה שאני אעשה קודם, אצא לסיבוב ניסויים ואז נראה כמה שווה להוציא... אשמח לעוד דעות כמובן :)

למעלה