התלבטות קשה מאוד

Mnementh

New member
התלבטות קשה מאוד

אני רוצה להתקבל לרפואה ויש לי פסיכומטרי שהוא ממש גבולי... עכשיו קשה לדעת באונ' כמה אני צריך באמת, כי המצב הוא באמת גבולי. הפסיכומטרי 680 כמו שציינתי בהודעה קודמת, ואני בכלל לא יודע אם אני אצליח לשפר, או אם אני צריך לשפר בכלל. מתי אתם מציעים? לשפר פסיכומטרי בכל זאת כדי לוודא קבלה ולהתקבל רק לשנת 2004/ 2005 ? לנסות (בכוח) להתקבל לרפואה בכ'ז למרות שהמועדים כבר די נסגרו לשנה הנוכחית (בבאר שבע אני מתקבל עם הפסיכמוטרי הנוכחי שלי!) להתקבל למשל למדעי הרפואה בירושלים, שם ההרשמה עדיין קיימת, ומשם לעבור לרפואה? זה עדיף לי מלהשקיע בעוד פסיכומטרי?

פסיכומ

New member
רפואה ופסיכומטרי

אני עשיתי 3 פסיכומטרי.בראשון-כמו שלך:690, בשני718,בשלישי-727. זה אפשרי לשפר!הכל תלוי בכח הרצון. לגבי מדעי הרפואה, אני מכירה מה הולך שם. זה בלתי אפשרי לעבור משם לרפואה על סמך ציונים אלא אם כן אתה מסוגל לחרוש כל הזמן ולנסות להוציא מאיות. צריך ממוצע מאוד גבוה, מה שקשה להשיג באוניברסיטה, ויש תחרות. במדעי הרפואה באוניברסיטה העברית יש ב80% שרוצים לעבור לרפואה! האוניברסיטה מקצה להם תקן או שניים, לא יותר. ומי יודע אם אתה תהיה זה שתזכה לעבור?עדיף לבוא ממסגרת אחרת, כי האוניברסיטה לא כ"כ רוצה שלא יהיו להם סטודנטים במסלול המחקרי... מהו ממוצע הבגרות שלך? אולי תשפר בגרויות.5 יחידות מתימטיקה מאוד מעלה את הממוצע. אפשר גם לעשות 5 יחידות היסטוריה, ספרות וכו'. הרבה יותר קל לשפר פסיכומטרי ובגרויות מאשר להוציא מאיות באוניברסיטה!! זה בדוק. כמה חרשת לפסיכומטרי הראשון? אני מכירה הרבה אנשים ברפואה שעשו יותר מפסיכומטרי אחד, ובראשון הם לא הפציצו בכלל!680 זה ציון מעולה בשביל פסיכומטרי ראשון, ואפשר לשפר אותו!עובדה. אם אתה צריך טיפים על שיפור פסיכומטרי יעיל, אתה מוזמן לשלוח לי מסר עם שאלות. בהצלחה!!!

Mnementh

New member
אין לי שום דרך ריאלית

לשפר את ממוצע הבגרויות שלי.. אמנם יש לי במתמטיקה 5 רק 89, אבל זה הציון הכי נמוך שלי, ואני לא מאמין שאני אצליח לשפר את זה.

Mnementh

New member
אה, למדתי די הרבה לפסיכו הראשון

זה היה בי'ב, בתקופה שעוד לא נהפכתי לעצלן, כמו היום.

אל דופא

New member
מה ז"א "להתקבל בכח"?

אני יודעת שבירושלים ההרשמה כבר נסגרה מזמן לרפואה ורפו"ש. לדעתי, אם אתה מתקבל לאוניברסיטה בב"ש עם הציון הפסיכומטרי הנוכחי שלך, אז לך על זה. ד"א- מה ממוצע הבגרות שלך? כי להתקבל עם ציון פסיכו' 680 לרפואה זה כמעט בלתי אפשרי בארץ...(גם בב"ש, אם אני לא טועה)... לדעתי כדאי בכל מקרה להשקיע בפסיכו' נוסף. עכשיו, כשאני חושבת על זה, ההרשמה לרפואה נסגרה גם בב"ש ולמעשה בכל הארץ. לדעתי, כדאי לך לחשוב כבר על שנה הבאה, ולעזוב את השנה הזו. אתה מתכנן להמשיך ללמוד באוניברסיטה שנה הבאה, ולשפר תוך כדי? בקשר למדעי הרפואה: אפשר לעבור משם לרפואה רק לאחר סיום תואר ראשון, והשיבוץ לשנים הרלוונטיות (שניה, שלישית, רביעית...) נעשה רק על בסיס מקום פנוי וציונים מאוד גהובים בתואר ראשון. מהפקולטה לרפו"ש, לעומת זאת, נתן לעבור לרפואה כבר אחרי שנה א' ישירות לשנה ב'... זה מאוד מקומם, כיוון שמדעי הרפואה, רפו"ש ורפואה, לומדים כמעט את אותם הקורסים. (אתה גם יכול להסתכל בשתון של ה"עברית" באינטרנט ולוודא.)

פסיכומ

New member
זה לא נכון!!!

אני לומדת שם במקרה...אפשר לעבור עם ציונים של שנה שלמה ממדעי הרפואה ולהתקבל עם ציונים אלה לשנה ראשונה רפואה. לא חייבים לגמור תואר ראשון!!!ממש לא.ולגבי רפואת שיניים, ההבדל ביניהם הוא בכך שרפואת שיניים לוקחים את כל הקורסים הקליניים יחד עם רפואה,כך שאין להם מה לעשות שנה שלימה בלי כלום.גם אצלם הם צריכים ציונים של שנה שלימה, ויכולים להתקבל איתם רק שנה אחרי, ז"א- לשנה שלישית מתחילת האוניברסיטה.כלומר-נרשמים עם הציונים רק בשנה השנייה, ומתקבלים(אם יש מזל) בשנה אחרי.

אל דופא

New member
אני התכוונתי..

שתלמידי רפו"ש יכולים לעבור אחרי שנה אחת לשנה ב' ברפואה, כך שהם לא מפסידים שנה, כמו תלמידי מדה"ר. לדעתי זה מקומם, כיוון שהם לומדים הרבה קורסים חופפים, וחבל "להזרק" שנה אחת אחורה רק בגלל הקורסים הקליניים

Mnementh

New member
תודה, תשובות

אוקי אז הממוצע שלי הוא בערך 111. אני אומר בערך כי בכל אונ' סכם הבגרות יוצא קצת שונה. כשאני חישבתי באמצעי יצא לי 109.6 ואז כשת'א שלחו לי שהתקבלתי להנדסה היה לי 110.8, משהו כזה ובבאר שבע זה יוצא אפילו יותר גבוה. בכל מקרה, להתקבל בכוח זה לנסות להתקבל בכוח... לפעמים זה אפשרי. מה אני עושה שנה הבאה זו שאלה טובה מאוד! לא יודע... אני מפסיק הנדסה - מה הכי כדאי לי לעשות? אני ממש לא יודע וממש בצרה. האם לקחת בחורף קורסים בכימיה או ביולוגיה? האם לשפר פסיכומטרי? באיזה מועד? לא יודע, אני ממש אאוט. כל המלצה תתקבל בברכה. כנראה שלמדעי הרפואה אני לא אלך אם הסיכוי להמשיך משם לרפואה הוא כ'כ קטן.

britney123

New member
תלך לבאר שבע, מה קרה לך?

הם גם הכי נחמדים שם, וסבבה עם האוירה של המעונות והכל. למה לך ללכת לשהו שזה לא רפואה ולהתפשר? או ללכת להפסיד שנה אקדמית בשיפורי פסיכומטרי מיותרים ולעלות להורים שלך על העצבים ברביצה עצבנית בבית? גם אם תעשה עוד פסיכומטרי זה לא בטוח ישתפר ולא בטוח תעמוד ברף של שנה הבאה. יש לך עכשיו משהו בטוח ביד - קח אותו ורוץ הלאה.

pilpelet85

New member
תלך לב"ש?

הסיבה היחידה שבב"ש אפשר להתקבל עם ציונים ופסיכומטרי יותר נמוכים מבשאר האוניברסיטאות (ללימודי רפואה) היא שבבן-גוריון שמים יותר דגש על הראיונות האישיים, אז גם אם הציונים שלך מספיקים באופן תאורטי להתקבל לשם תדע לך שיש סיכוי סביר שלא תעבור את הראיונות, כי הם ממש רצחניים. מסקנה: ללכת ללמוד רפואה דרך העתודה כי כי לצבא חסרים רופאים, והרבה, אז הוא פשוט לוחץ קצת על האוניברסיטאות ורף הכניסה יורד פלאים!

למעלה