התלבטות קטנה

shanti2006

New member
התלבטות קטנה

שלום לכולם, אני צריך עזרה בהתלבטות קטנה שיש לי. עשיתי פסיכומטרי מועד פברואר ויש לי סכם בטכניון להרבה מאוד מקצועות אבל...כמובן לא למה רוצה.(הנדסת חשמל). אני כנראה מתחיל מכינה באוקטובר כדי להתקבל למקצוע הזה ורוצה לעשות עוד פסיכומטרי לפני המכינה(אולי גם אחד אחריה מי יודע בשביל חשמל כנראה צריך מנוי במרכז הארצי...). אני גם בחו"ל עד אמצע אוגוסט(וזה כנראה לא ישתנה בגלל לימודים,צריך טיול גם בחיים)וזה משאיר לי שני מועדים ריאליים לפני המכינה: 1.מועד ספטמבר ב-24-25 כלומר ישארו לי 6 שבועות ללמוד מאז שאני חוזר. 2.מועד דצמבר ב-9/12 ואז זה אומר שיש לי המון זמן ללמוד בצורה יסודית עד שהמכינה מתחילה(ב-28/10)אבל ישארו לי גם 6 שבועות חופפים מכינה+מרתון שזה דיי קורע(למי שעשה את מכינת הטכניון לומדים משמונה עד ארבע כל יום עם המון שיעורי בית). לפי הלו"ז זה לא אמור ליפול על תקופת המבחנים במכינה אבל עדיין זה דיי קשה. אני יודע את החומר דיי טוב וקיבלתי גם ציון לא רע(634)אבל צריך עוד לפחות 50-60 נקודות כדי שיהיה ריאלי להתקבל עם מכינה ועוד 100 בלעדיה.הכמותי שלי טוב למדי באזור ה-130,המילולי יצא דיי גרוע באזור ה-120 והאנגלית גם לא משהו באזור ה-115. אני מתכנן בתקופה הזאת עד שאני חוזר מחו"ל לקרוא ספרים באנגלית(עד כמה שאפשר...). מהי המלצתכם?

לדעתי דצמבר.

בהתחלה כתבתי ספט' ואז חזרתי בי. תראה, הציון שלך לא ממש טוב וגם סביר להניח שאתה לא יודע את החומר די טוב, המכינה תטלטל מעט את המח שלך, הוא יהיה פחות ג'לי, היכולות שלך באנגלית ומחשבה ריאלית בטח ישתפרו מהמכינה ואז תוכל להתמודד טוב יותר עם הבחינה. ובחודשיים שלפני המכינה, תוכל לעבוד היטב על אנגלית (עד לרמה של פטור, אולי..) ולהשתפר בכמותי ומילולי מעט. תכלס נורא כיף להפטר מהפסיכו', להגיד לעצמך שתלמד קשה וחזק ותוציא ציון טוב, אבל לדעתי אחרי חודשיים של לימודים במכינה, תוכל להוציא ציון גבוה יותר באופן כללי. למרות שגם ספט' זה בסיידר, כי שיפור של 60 נק' אפשרי בכמותי ומילולי בכיף תוך חודש, כמה זה תכלס? לפתור 2 שאלות יותר בכל פרק? בכל אופן, בהצלחה
הא ומשו קטן, אני לא מתכוונת להעליב כשאני אומרת שהציון שלך לא טוב והידע שלך לא משהו, אלא פשוט כל ציון פסיכו שלא עוזר לך, הוא פשוט לא טוב, עבורך אמנם, אבל מה שחשוב זה אתה. ואם אתה לא יודע מספיק כדי לקבל את מה שאתה צריך, אתה פשוט לא יודע.

shanti2006

New member
כן הבנתי תודה

אני לא מתבאס או משהו זה הראשון אחרי 4 שנים בלי אף ספר... ועדיין אני מתקבל לתו"ן בב"ש שזה לא רע בכלל(יש כאלה שאומרים שתעשיה וניהול בבן גוריון טוב יותר מהטכניון). אבל אני רוצה בכל זאת להתקבל לחשמל אז נראה לי באמת שדצמבר יהיה המתאים למרות שזה קריעה לחזור בחמש הביתה ולעשות סימולציות נראה לי יהיה לי זמן וכוח רק בסופי שבוע משמע כמה שאלמד ואשקיע עד סוף אוקטובר יהיה לי "וואקום" של 6 שבועות שיעלה לי את רמת המתמטיקה(בעיקר אלגברה וגאומטריה שזה לא כל הכמותי במבחן אבל הרבה ממנו כי זה מה שלומדים במכינה בהתחלה)והאנגלית אני רק מפחד להיכנס לניוון מוחי כי כמה שתשקיע וואקום של 6 שבועות שבהם בקושי אעשה פסיכומטרי זה הרבה זמן,במיוחד למילולי ששם אני מקווה לתת את רוב השיפור(שוכחים כבר מילון,רמת הלוגיקה יורדת וכו').

למעלה