התלבטות לגבי לול

אמאלה666

New member
התלבטות לגבי לול

היי אני אמא לתינוק בן 7 חודשים שהתחיל לאחרונה לזחול ממש
מתלבטת האם ועד איזה גיל צריך בעצם לול
קניתי כל כך הרבה דברים מיותרים...
מתי כבר לא "צריך" לול?3657

AlicePJ

New member
אנחנו שמנו אחד ליד הדלת ושמים אותו

שם כשצריך להתארגן לצאת (ללבוש נעליים, מעיל וכו' אם צריך), לשים את התיק והדברים באוטו (יש לנו חניה צמודה) ואי אפשר לעשות את הכל כשהוא זוחל תוך כדי ומגיע למקומות שלא כדאי לו להגיע. זה אמנם שימושי רק לאולי עשר דקות ביום במצטבר, אבל באותן עשר דקות זה מאוד שימושי.

אמא בעמ

New member
לול

גם אצלנו בבית הועלה הרעיון לקנות לול. האמת, אני לא כל כך בעד. לקטנה שלי, שגם התחילה לזחול, יש משטח פעילות בסביבה בטוחה בפינת הסלון (נקייה, ללא חלקים קטנים, ללא פינות רהיטים, לא בצמוד לוויפיי פועל וכו'). היא כרגע לא זוחלת מאוד מהר אז הסיכוי שתגיע לאזור אחר בבית לא ממש קיים, מה גם שכל הבית נקי מסיכונים. אני רוצה לתת לה את החופש לזחול ולא להגביל אותה ללול קטן. זה פשוט נראה לי ממש מבאס להיות "כלוא" בלול... עם זאת, אם אני אראה שאני חייבת לול אני אקנה - פשוט לא מראש. כאן אני אתן כוכבית קטנה ואגיד שאני מקפידה שהיא תהיה בטווח הראייה שלי כל זמן שהיא ערה, אבל אני יודעת שזו פריבילגיה שלהורים אחרים אין ובאמת לפעמים אין מנוס מרכישת לול. כוכבית נוספת: הבית שלי כל כך קטן שאם אני אשים בו לול פשוט לא יהיה שטח רצפה לדרוך עליו....

זה בדיוק כמו שאר הדברים ש "צריך" או לא

תלוי את מי שואלים
יש כאלה שחייבים שידת החתלה ויש כאלה שלא
יש כאלה שחייבים אמבטיה לעגלה ויש כאלה שלא
ואפילו לגבי כסא בטיחות יש כאלה שבטוחים שחייבים סלקל ויש כאלה שמעדיפים כסא מגיל 0
אצלי באופן אישי הלול לא היה שימושי ולא נחוץ בילד הראשון , בילד השני הוא היה שימושי רק אם הייתי צריכה לעשות משהו ורציתי להגן על השני מהראשון וגם אז בקושי השתמשתי בו , בגדול אפשר היה להסתדר בלי . והכי שימושי הוא היה כשנולדו לי התאומות. אז זה כבר הופך להיות מסובך יותר .
מניחה שתוכלי למצוא במחירים ממש נמוכים ביד 2 ולנסות בעצמך :)

פנדה1234

New member
הבן שלי בן 7.5 חודשים ממש אוהב את הלול

אני לא שמה אותו הרבה שם, בעיקר כמו שכתבו מעלי לזמני התארגנות קצרים, אבל הוא אוהב את זה ולפעמים ממש מבקש להיות שם ולא במרחב הפתוח לגמרי. זה כמו מין פינה קטנה וחמימה שלו עם צעצועים שהוא אוהב (בד"כ לא מוציאים אותם החוצה). אבל לא יודעת עד איזה גיל זה יחזיק. מצד שני יש לי בית מספיק גדול וקיבלתי אותו בירושה (לא קניתי).

אמאלה666

New member
תודה רבה על התשובות!

אם מישהי יודעת באיזה גיל הם כבר יוצאים מהלול זה יעזור לי להחליט...

את מתכוונת יוצאים לבד מהלול?

זה ברוב המיקרים בגיל מאוחר יחסית (בלול יש סורגים כמו מיטה - רוב הילדים לא מטפסים על הגדר בגיל צעיר). אצלי הוא בן שנה וחצי ועוד לא מנסה בכלל.
אבל - בשלב מסוים הילדים כבר לא רוצים להיות בלול.
אני השתמשתי בלול גם כדי להגן על הקטן מהגדול כשהיה צריך, גם כמובן כשרציתי לעשות משהו ולא יכולתי להשגיח עליו, או כשפשוט רציתי לנוח קצת מלרדוף אחריו...
ככל שהילד גדל השימוש בלול קטן באופן טיבעי.
קשה להצביע על הזמן המדויק בו הפסקתי להשתמש בו. אני מעריכה שזה היה בערך כשהתחילו ללכת (איזור גיל שנה).
אני מניחה שרוב הילדים ההולכים כבר לא יסכימו לשבת בלול.

AlicePJ

New member
מהלול שלי אני לא חושבת שהילד הגדול

יכול לצאת. אבל משלב מסוים הם כבר לא יסכימו להיות שם, כנראה מסביבות גיל שנה-שנה וחצי, תלוי בתינוק.

mg8

New member
אצלנו הוא ממש אוהב את הלול!

הוא כבר בן 10 וחצי חודשים וממש אוהב להיות בלול.
יש לו רגעים ביום שהוא ממש "צריך" את ה-"לבד" הזה בלול...
גם באמצע היום הוא ישן רק שם.

אצלי

הגדולה מאוד אהבה להיות בלול, לקרוא ולשמוע דיסקים
את הקטן היום אני שמה כשאני לא יכולה להשגיח עליו (שירותים וכד'). אחרת הוא מגיע בבית לכל מקום, פותח את המקרר ומתחיל להוציא דברים (כבר שבר פעם צלחת שמצא שם) וכו'
&nbsp

Cafe Latte

New member
תהייה נוספת, משנית, בקשר ללול. וחפצים נוספים

יש לנו לול, שקנו לנו הוריי.. כרגע הוא עומד בסלון, ויש בתוכו צעצועים, אבל הוא לא באמת בשימוש. למכור אותו? להוריד למחסן, כדי שישמש את הילד/ים הבא/ים?
כנל לגבי העגלה.. יש לנו עגלה, שבקרוב, אני צופה, לא תהיה בכלל בשימוש.
עגלה יקרה וטובה מאוד, שאני יכולה למכור בכיף בכמה אלפים. למכור? להוריד למחסן?
מה אתן הייתן עושות?
חשוב לציין שאני ממש-ממש לא מהאוגרות. להפך. אני אוהבת מאוד מיעוט חפצים.

LolliP0p

New member
את הלול הייתי מוכרת/תורמת , את העגלה שומרת לילד הבא...

העגלה עלתה לך הרבה יותר ממה שתמכרי אותה.. היא בשימוש שנה + , יצא לי לשרוץ בכל מיני קבוצות של מכירות עגלות וטיולונים ,ראיתי מחירים, קשה לי להאמין שתצליחי למכור את העגלה ביותר מ2000 .. (אני זוכרת איזה עגלה יש לך
)
הלול לעומת זאת לפחות לטעמי מוצר מיותר שאפשר להסתדר בלעדיו, הייתי מוכרת/ תורמת..

Cafe Latte

New member
אז זהו, קניתי את העגלה בקצת יותר מ3000 ש"ח... והאמת

שחשבתי למכור אותה ב2500-3000 ש"ח (אלו המחירים שראיתי ביד 2).
הלול דווקא בעייתי יותר למכירה כנראה, כי ההורים יעלבו
פיל ורוד במרכז הבית
נראה לי שנוריד למחסן באמת, וזהו..
אולי באמת אוותר על מכירת העגלה. בתכלס, אני ממש מרוצה מעצמי, ולא סביר שארצה להתעסק שוב בקניית עגלה בעוד כמה שנים.
אבל מה לגבי השידת החתלה? המיטת תינוק? הכל-הכל למחסן?

starrynight1

New member
מאחסנת את שניהם לילדים הבאים

גם את הלול, הוא עשוי לשמש אותך בילדים הבאים. למשל בסיטואציה השכיחה של להגן על תינוק זוחל מפני אחיו הגדולים כשאת לא יכולה להשגיח לרגע.

Pixelss

New member
מניחה שזה תלוי קצת במתי תכננת להביא עוד ילד

אני מאוד נגד לאגור, אבל גם נגד תרבות הצריכה המוגזמת.
בשום שלב לא הייתה לי תוכנית לקנות עגלה חדשה על כל ילד ובגלל שידעתי שאני רוצה הפרש של בערך שנתיים היה שווה לי לאחסן ולשמור גם את הלול וגם את העגלה.

Cafe Latte

New member
ממש לא שנתיים, יותר לכוון ה3 פלוס.

נראה לי שאוריד הכל למחסן, וזהו.

Cafe Latte

New member
חחח בואי מאוד נקווה שלא
בכל מקרה לול הוא מאוד שימושי

בעיני. פשוט עד גיל מסוים. ההורים שלי התעקשו לקנות לנו לול, כשהילד היה כבר מאוד גדול עבורו (בן 9-10 חודשים כזה). אם יהיה לי לול בילד הבא, אני מניחה שאני מאוד אהנה ממנו...

josie1986

New member
אם יש מחסן אז ברור שלשמור

לא נראה לי שיהיה לי כוח להתעסק עם קניות/איסוף מחברים בכל פעם שאהיה בהריון. בקושי בהריון הראשון היה לי כוח לזה, אז עם עוד זאטוט בבית זה נראה לי בכלל עונש.
&nbsp
אם יש לך חברים שאת סומכת עליהם וצריכים את תמיד יכולה להשאיל ולבקש בחזרה כשתצטרכי.

למעלה