התלבטות לגבי הגן

טלי12345

New member
התלבטות לגבי הגן

עד עכשיו בני השובב היה במעון עד רבע לארבע וכל יום לקחו אותו סב וסבתא השונים ואני לחילופין (אני עובדת עד מאוחר יותר) נשמע אידאלי, לא? העניין הוא שהסידור הזה ממש עלה לי על העצבים! חמי וחמותי שהם אנשים חביבים בד"כ ממש הסידור הזה הוציא את הרע מהם: נשארו עד מאוחר בערב, העירו הערות לגבי תחזוקת הבית(אני לא עקרת הבית המושלמת- מודה ומתוודה), התקשרו אלי בלי הכרה כדי ל"תאם" , לפעמים שכחו. וכולי וכולי היום הסתבר לי שיש אפשרות להשאיר עד 17. תמורת עוד 230 שקל. ואני מתלבטת: מצד אחד, ברור כי עדיף שמשפחה תקח אותו, מצד שני הסידור הנוכחי עולה לי בבריאות. מצד שלישי, מדובר בהמון שעות בגן(איך מסתדרות חד הוריות למען השם??) ניסינו בעלי ואני למצוא פשרה: כמו שבן זוגי היקר יטריח עצמו לפחות פעמיים בשבוע להגיע מוקדם כדי שיחסך ממני המפגש שמעצבן אותי, אבל ראינו שזה לא עובד. מה דעתכן המלומדת?

עמית@

New member
להשאיר עד 5

אם המעון לרוחך כמובן, לא שווה את כל העצבים והטרחה. אולי אפשר לקבוע שפעמיים בשבוע הסבים יקחו אותו (כדי לא למנוע משני הצדדים את ההנאה שבשהות יחד) ובשאר הזמן הוא ישהה במעון- אגב- אצלנו עכשיו קורה משהו דומה (עד עכשיו בעלי היה מובטל) עכשיו היא במעון עד 5, ודווקא די מרוצב (אני פחות, כי אני מרגישה אמא מזניחה
, אבל זה עניין אחר)

לאה_מ

New member
אני אישית הייתי הולכת על הסידור של

17:00. אני לא אוהבת להיות תלויה באנשים, גם אם הם חביבים עלי, באופן קבוע. עדיין אפשר שפעם בשבוע אבא יקח אותו מוקדם, ופעם אולי באמת סבא וסבתא יקחו אותו - אבל זה כבר בשביל הכיף, ולא כי "חייבים", וזה מוציא את העוקץ מהיחסים האלה. אני בטוחה שגם אני לא הייתי מסוגלת לסבול את חמי וחמותי כל יום אצלי אחר הצהרים. אז זמן שלהם עם הילדים זה חשוב, אבל גם כאן יש מינון בריא ומינון יתר... הילדים שלי תמיד היו בגן עד 17:00. לפעמים יוצא לי לקחת קודם, אבל הסידור הבסיסי שלנו הוא עד 17:00. אולי בגלל זה גם לא הולכים אצלנו לישון מוקדם - אבל לאורח החיים שלנו זה בסדר גמור.

שירה הא

New member
גם לי היתה התלבטות דומה

בדרך כלל אני לוקחת את בנימין ב-4:00 לערך, אבל פעמיים בשבוע אני לומדת עד 5:30, וחמותי הציעה לקחת את בנימין. חמותי מתגוררת קרוב אלינו, והיא לוקחת אותו לבית שלה. אני באה לאסוף אותו לאחר הקורס, ואנחנו הולכים הביתה. הבעיה היא שהיא מצפה שאני אשאר בביתה ואוכל ארוחת-ערב, ואבלה איתה, ואני הייתי מעדיפה ללכת הביתה מייד. לפעמים אני מצליחה להסתלק בעדינות, אבל לפעמים אני נאלצת להישאר, ובאמת תהיתי אם כדאי לוותר על הסידור הזה, ולהשאיר את בנימין אצל המטפלת עד 5:30. בסופו של דבר - החלטתי שכדאי לי לוותר על הנוחיות שלי ולתת לה לקחת את בנימין כי הוא כל כך נהנה מהסידור הזה, וכל כך טוב לו אצלה (היא באמת מקסימה), ואני יודעת שהמטפלת כבר תהיה פחות סבלנית אליו בשעה הזו, ושאין ילדים נוספים שיכולים לבלות איתו בשעות האלו. אבל אצלי המצב שונה, כי מדובר בפעמיים בשבוע, וחמותי לא באה אליי. אני מאד לא אוהבת את המחשבה על זרים (ובהקשר הזה חמותי היא אשה זרה) המסתובבים בביתי הפרטי יום יום. אולי תשלבי? תני לחמותך ולחמיך (איזה חם מסור!) לקחת אותו פעמיים בשבוע, ובשאר הימים תני לבעלך לקחת אותו? ואולי המצב אצלכם שונה ונחמד להשאר במעון גם בשעות מאוחרות כאלו? בהצלחה בכל אשר תחליטי

טלי12345

New member
טוב שיש עוד במצב דומה

אני לא מתלהבת מכך שיהיה אצלם .גם כי להתעכב שם זה עבורי עוד יותר גרוע, גם כי יש פקקים בדרך חזרה, וגם כי.... הבית שלהם לא בטוח בעיני(לא בטיחותי.) ואני לא אוהבת את האוכל שהוא אוכל שם.

Shellylove

New member
אני מבינה אותך

נשמע באמת מעיק שכל יום הם אצלך (איך הסתדרת עד כה?). מה שכן, קצת לא נעים עכשיו להגיד להם שאת "מוותרת" על שירותיהם. למה לא לתת להם לבוא פעם בשבוע נגיד (מכסימום פעמיים) ובשאר שדקל יישאר בגן? ככה את גם מאפשרת להם לשמר את הקשר איתו וגם שומרת קצת יותר על פרטיותך. תבדקי אם הסכום בגן הוא לכל הימים או אפשר לשלם פר יום.

טלי12345

New member
הסכום הוא לכל הימים.

ואפשר להבין אותם: קשה לארגן קבוצה בימים מסויימים בלבד

Shellylove

New member
ואכפת לך "להפסיד" יום?

ככה גם יקל עלייך לספר (ותטילי את זה על בעלך) וגם ישאר להם יום איתו.

הילהל

New member
להשאיר עד חמש

בשנה שעברה היה לי קורס שהסתיים בארבע, מה שאומר הגעה לגן לא לפני ארבע ורבע. כך יצא שיום בשבוע יונתן נשאר עם הקבוצה שנשארת עד חמש (וגבו ממני 11 ש"ח ליום כזה בויצ"ו). מבחינת יונתן זה היה נורא, כי הוא התחיל לשנוא את ימי חמישי. אבל הילדים שבאופן קבוע נשארו עד חמש היו רגילים לעניין, ונראה לי שמאוד נהנו מהקטע של קבוצה קטנה עם הרבה מטפלות (נשאר מטפלת מכל קבוצת גיל, כך שעל 6-8 ילדים היו 3 מטפלות), וזו היתה שעה של פינוקיה נטו. נראה לי עדיף בהרבה ושווה את הכסף, מהסתמכות על אחרים, שלא תמיד כיף ונעים לסמוך עליהם.

הילהל

New member
יום חמישי הנורא

ככה המטפלות קראו לזה. היה לו קשה מאוד להתעורר בבוקר, להפרד ממני בגן. את רוב היום עבר בסדר. כשההורים התחילו להגיע לקחת את הילדים הביתה הוא התחיל לבכות. ועם כל הורה שנכנס הבכי גבר. לרוב מצאתי אותו צמוד למטפלת, בעיניים דומעות. והרבה מאוד מחלות התחילו דווקא ביום חמישי. עד כדי כך שמעולם לא קבעתי תכניות ליום הזה! לכן "ביליתי" את החלק האחרון של השיעור עם בטן מתהפכת, טסתי החוצה מייד כשהתאפשר והגעתי למעון במונית. אבל - זה היה יונתן. הילדים שהיו רגילים יום-יום להשאר עד חמש היו שמחים וטובי לב כשהגעתי לשם.

אני הייתי מעדיפה להשאיר עד 5

זה סה"כ עוד שעה וחצי בהן הילד משחק עם חבריו ונהנה. זה לא שהוא סובל שם... בתי בת השנתיים וחצי לא רוצה לחזור איתי הביתה מהגן בד"כ! היא רוצה להשאר עוד ועוד. אז את בטוחה שעדיף שהמשפחה תיקח אותו על עוד שעה וחצי בגן?

הייתי משאירה בלב שקט בגן עד חמש

כמובן בהנחה שהגן נראה לך (ואם לא - לא כדאי גם עד ארבע...). בשנה שעברה בגן של הבן שלי היתה הארכת פעילות עד השעה ארבע וחצי, וחרף רגשות האשם (בהתחלה, אח"כ הם חלפו) - עשיתי בכך שימוש יומיומי קבוע. החל מגיל חצי שנה ועד גיל שנה וחצי. הילד נראה היה מבסוט מאד מהשהות הזו, במיוחד בהתחשב בעובדה שבהארכת הפעילות הקבוצה היתה רב-גילית והאקשן היה רב. לצערי, השנה לא היו מספיק נרשמים להארכת הפעילות, ולכן הוא בגן עד ארבע. ואגב, גם בשנה שעברה יכולתי להגיע לגן עד ארבע, אבל העדפתי שלא להיות בלחץ בדרך חזרה (נהיגה של כחצי שעה), ואם נותרה לי רבע שעה - ניצלתי אותה לשתות כוס קפה בשקט ואז לקחתי אותו.
נראות לי מאד ההצעות שהוצעו כאן, לגבי השארתו עד מאוחר יותר באופן קבוע, ולקיחתו ע"י הסבא והסבתא פעם-פעמיים בשבוע.

למעלה