התלבטות וואקומים.

OMFGomer

New member
התלבטות וואקומים.

שלום חברים! זמן ארוך שלא התראינו! העומס בפנימיה שלי עושה את שלו... מכל מקום: הגרפיר 2 שלי נזכר להחזיר את חייו לבורא 4 וחצי שנים אחרי קנייתו, ועכשיו אני צריך וואקום חדש. חשבתי לעצמי: מצד אחד אני יכול לקנות באמבוו FUN חדש (שהוא פחות או יותר המקבילה של היום לסדרת הgraphire) בזול, או שאני יכול לפנק את עצמי ולקנות INTOS A6 (וסביר להניח שכתבתי את זה לא נכון, אבל למי איכפת..) חדש עם 1024 מידות לחץ וכל שאר האופציות החדשות והמשעשעות שמגיעות איתו, או איזהשהו דגם בלותות' באותה סביבת מחיר. אבל לפני שאני קופץ מעל הפופיק, השאלה המתבקשת: יש באמת טעם להוציא 400 שקל יותר בגלל עוד 512 מידות לחץ? אני מתכוון: השינוי בביצועים עד כדיי כך מורגש? כאילו, אני עובד עם הגרפיר שלי דיי הרבה זמן והוא שירת אותי הרבה יותר מנאמנה והיו בו רק 512 מידות לחץ. מה אתם אומרים?

mulon1984

New member
אל תקנה במבו

במבו זה לא לצורכי גרפיקה (ציור\צביעה וכ'ו), אלא לאנשים שרוצים להשתמש בעט במקום בעכבר. זה גם לא נראה לי מוצר רציני. חיפשתי עליו נואשות פרטים טכניים באתר שלו, וכל המ שראיתי זה ציורים מקושקשים והרבה זיוני שכל. ככה שאם זה היה מוצר רציני, הם גם היו שמים לך נתונים טכניים (ואין) וגם היו משתמשים בגרפיקה מרשימה כדי להראות לך עד כמה הוא מקצועי. לגבי ההבדל ברגישויות: מרגישים ועוד איך מרגישים! לי יש intuos 3 בגודל a5 (גם A6 זה סבבה), וההבדל ברגישויות הוא עצום. מי שאומר אחרת הוא קשקשן. בקיצור, לך על האינטיואוס אם אתה באמת מתכנן לעבוד עליו ולהפיק ממנו את המיטב. אם אתה רוצה "סתם" עט גרפי, אז זה כבר לא משנה מה תבחר.

mulon1984

New member
לא ניסיתי כל כך לעבוד עם זה

מצד שני, אין לי שום תכנון להשתמש בפונקצייה הזאת. אבל טוב לדעת שזה שם :)

Inferius

New member
לי יש במבו

יופי של דבר. עובד מצוין, ממש כיף. הרבה יותר טוב מהאייסקד העלוב עם רגישות אפסית ללחץ. ...אבל אם יש לך את הכסף ואת האפשרות, אז תקנה כבר את הintuos=) (אלא אם כן אתה מעדיף להוציא אותו על דברים אחרים, כמובן. הבמבו מספיק טוב).

OMFGomer

New member
יש לי את הכסף,

אז השאלה עכשיו היא בעצם אם לקנות אינטואוס או גרפיר אלחוטי? האלחוט יכול להיות ממש שימושי בשבילי, כי אני מהאנשים שלא סובלים לעבוד עם הוואקום על שולחן ומחזיקים אותו על הברכיים.. מצד שני: הטיה, עוד מידות לחץ, סקסיות... (והאמת היא שאינטואוס, מסיבה לא ברורה, זול יותר ב150 שקל בערך, אם קונים מחו"ל!) מה אתם אומרים שעדיף?

Inferius

New member
תסביר אלחוטי...

העט 'אלחוטי' וללא סוללה, זה ידוע לי. אבל מה הקשר בין האלחוטיות הזאת שלה לבין לעבוד איתו על שולחן כשמחזיקים אותו על הברכיים? אני, בכל אופן, מצאתי לו מקום על השולחן, ולברכיים שלי אין שום חלק בסיפור. הבמבו לא מרגיש לי יותר אלחוטי מהאייסקאד, או מהגרפיר שראיתי בשבוע הספר...=)

Hubert Hubert

New member
הוא מדבר על שני דברים שונים,

הוא שכח מהבמבו וכרגע הוא מתלבט בין האינטוס לגרפייר אלחוטי, כלומר כזה שגם הטאבלט עצמו הוא ללא חוט, ולא רק העט.

Inferius

New member
אהה...

לא ידעתי בכלל שיש דבר כזה. ניסיתי למצוא על האלחוטי קצת מידע, על הפגמים והיתרונות שבעבודה איתו, אבל לא מצאתי כלום, אז אני אמשיך לחפש. כרגע זאת נראית לי בחירה אישית שלך, בחירת הוואקום, אלא אם כן אני, או כל מישהו אחר פה בפורום, אמצא משהו נוראי או מדהים שישנה את פני הדברים ויכריע (אני חייב להתנער מ'הארי פוטר' השביעי. זה לא יקרה בזמן הקרוב, בכל אופן)...=)

HackMachine

New member
אני אישית לא אוהב דברים אלחוטיים

בעיקר מהסיבה שזה צורך בטריות. מה שיכול להיות כאב ראש כשאתה עובד שעות ומגלה שנגמרו לך הסוללות. קצת מעצבן. בנוסף שאורך החיים שלו יהיו הרבה יותר קצרים כי בטריות זה משהו שנוטה למות אחרי שנתיים בערך. אני עובד עם הוואקום על הברכיים ואני לא רואה שום בעיה עם חוט. גם ככה אתה לא תעבוד במרחק 10 מטר מהמחשב כי אתה צריך לראות את המסך. ככה שהכבל לדעתי לא מפריע.

Hubert Hubert

New member
לי יש גרפייר ויש עליו שני כפתורים.

כן, על הלוח, לא על העט (שגם עליו יש כפתורים).

OMFGomer

New member
גם בגרפיר וגם באינוטואוס יש כפתורים

באינטואוס יש פשוט יותר. עכשיו תסלחו לי אל התגובה החצופה, כן? אבל מה כל כך מלהיב בכפתורים!? באמת. מכל האופציות להתלהב מהן באינטואוס...

mulon1984

New member
כי אם הטאבלט על הברכיים שלך...

אז אתה לא צריך להושיט יד עד למקלדת. תראה, פוטושופ זאת עבודה של יד אחת על הטאבלט ויד שנייה על המקלדת. ככל שיהיו לך יותר כפתורים על הטבלט ככה תצטרך את המקלדת פחות על ידך ותוכל להירגע בכיסא בסבבה.

OMFGomer

New member
מה כל כך רע לך

עם יד אחת על ctrl+Z ויד אחת על הטאבלט?
אני אחייה גם בלי 26 לחצים בכל צד, פסי מגע נלווים ועכבר עם 7 לחצנים כולל 2 מלמטה ועוד חמש שנשלפים בפאנל בלחיצת כפתור אחרת, שהיא בעצמה עוד לחצן ו...

donkeycow

New member
אני רוצה לציין

שיש לי גרפייר 3 ובדגם הזה אין כפתורים! למקרה שמישהו חשב שאני טיפש מספיק כדי להשתמש בלוח כמה שנים בלי להבין שיש עליו כפתורים.

OMFGomer

New member
אנחנו בכל מקרה מדברים על גרפיר בלותות'

שהוא בערך מאותה סדרה של גרפיר 4 שבו דווקא יש כפתורים.

mulon1984

New member
עומר קציר, כנס כנס

עזוב אותך טאבלט אלחוטי. כמו שאמרו כאן, זה רק צרות. והאינטיואוס מגיע עם חתיכת כבל. אתה צריך לשאול את עצמך "לשם מה אני צריך טאבלט?", ועל פי זה להחליט מה אתה צריך. האינטיואוס הוא לאנשים שצריכים לעבוד עם הטאבלט, ולא רק להשתעשע איתו מידי פעם. הוא מביא לך עוד המון אופציות (שמונה מקשים ושני פסי גלילה הניתנים לתכנות, רגישות לזוויות, רגישות גבוהה ללחץ) שכולן עולות כסף, אבל אלו אופציות ששווה לשים עליהן ממון אם אתה מתכוון לנצל אותן. בקיצור, תחליט עד כמה אתה הולך להיות צמוד אליו. אם אתה רציני בעניין, אז האינטיואוס לא יאכזב אותך.

למעלה