התלבטות בקשר לניסוח

רינגו12

New member
התלבטות בקשר לניסוח

חברים,
בסיכום של ניצולת שואה מהולנד שהייתה השרידה היחידה ממשפחה מצאתי את המשפט: אשמח להצעות ייעול.
Of the entire family that was living in Holland she is the only member who survived the Holocaust​

סוכנות הביון המרכזית, סוכנות הבטחון הלאומית ועוד

בספר עיון שאני מתרגם מאנגלית, שקהל המטרה שלו הוא אנשי צבא בעיקר, העוסק במלחמת ששת הימים, מופיעים ראשי תיבות רבים. הפשוטים הם CIA, NSA וכו/. אח"כ יש ר"ת של רמות פיקוד שונות בצי האמריקני כמו CINCUSNAVEUR - מפקד כוחות הצי של ארה"ב באירופה - הצי שלהם אוהב מאוד אקרונמים כאלה.
אני נוטה להשאיר את כל הביטויים האלה באנגלית, ולא לתעתק אנ.אס.איי, סי.איי.איי. וכו'. בוודאי שאת הביטויים המפלצתיים של הצי אי אפשר לתעתק. מה דעתכם?
מה לגבי JCS (ראשי המטות המשולבים)?
ומה לגבי הקידומת יו.אס.אס של אונית המלחמה האמריקניות? להשאיר כלשונו ( כמו יו.אס.אס ליטל רוק?)
שאלות רבות לשעת לילה מאוחרת
ובכלל, האם לכתוב "צי ארה'ב" או 'חיל הים של ארה"ב' ?

Jazz15

New member
במותחן שאני מתרגמת

אני דווקא כן מתעתקת סי-איי-איי (זה מה שמופיע לי הכי הרבה), אבל זה אחרי ששאלתי את ההוצאה לגבי ההעדפה בעניין הזה. גם בספרים קודמים כשנתקלתי בדברים כאלה (כבר יצא לי לתרגם מספר מותחנים) פשוט שאלתי מה האופציה שההוצאה מעדיפה, ולפעמים אפילו לא הייתי צריכה לשאול כי זה הופיע לי בכללי ההתקנה שקיבלתי.
לא בטוחה כמה התשובה שלי עוזרת, מתנצלת...

לא צריך להתנצל, להיפך, תודה על התגובה המהירה.

כן, כשיש הנחיות של ההוצאה, החיים קלים יותר. אב כאן מדובר בתרגום שיפורסם בסופו של דבר כקובץ PDF (פי.די.אף.?) באתר האינטרנט של המחבר האמריקני. ז.א. ההחלטה היא שלי.
נטייתי האישית, כמי שקורא אנגלית יותר מאשר עברית (לצערי) היא לכתוב, ולקרוא, את הר"ת במקור. לדוגמה - בסי.איי.איי. מה ההבדל בין ה"איי" הראשון והשני? איך ידע הקורא את ההבדל בין I ל-A?
ובכלל - יש אצלנו חוסר אחידות. ארגון התעופה הבי"ל כותבים יאט"א (IATA) אבל הסוכנות הבי"ל לאנרגיה אטומית - סבא"א (IAEA) (אולי כי האלטרנטיבה היא איי.איי.אי.איי ?).

אני תומך מאוד בהשארת ראשי התיבות באנגלית, וודאי לקהל של אנשי

מקצוע. לעומת זאת, הייתי כן מתרגם (ולא מתעתק) את הדרגות והתפקידים, למשל מפקד זירת אירופה (אפשר לוותר על ה NAV) כי זה ברור. כנ"ל ראש המטות המשולבים.
הייתי כותב חיל הים ולא צי, כי אצלם חיל הים כולל לא רק צי אלא גם חיל אוויר וכו'.

במחשבה שנייה, למען הזרימה הטובה, הייתי כותב בכ"ז "צי"

ולגבי האוניות, הייתי משאיר רק את השם , בלי ה USS. גם כן מטעמי קילוח.

תודה רבה על החיזוק! וההמלצה במקומה, כי

לא כתבתי שאני כבר עושה זאת. את הNAV צריך להשאיר כי זה חלק מהאקרונים - שייתכן שחלק מאנשי המקצוע מכירים. ויש גם CINCUSEUR - המפקד הכלי של כוחות ארה"ב בזירת אירופה.
לגבי חיל-ים/צי אני מתלבט. מצד שני לנקודה שהעלית, בארה"ב ה-NAVY הוא זרוע נפרדת ולא כפוף למטה הכללי של הצבא. ואין לו ח"א נפרד , יש NAVAL AVIATION שזה חלק אינטגרלי ממנו. לעומת זאת יש לו "צבא" - המארינס. אבל יש לו ציים. לעומת זאת אנו קוראים לחיל האוויר האמריקני חיל אוויר והוא אכן ה-AIR FORCE למרות שגם הוא זרוע נפרדת.
אני חושב שאשאיר זאת להתייצעות שלי עם אנשי ה-NAVY שלנו...
רעיון טוב לוותר על ה-USS. (מסר זה נכתב בתגובה למסר הראשון שלך, פשוט שכחתי ללחוץ SEND .

Y. Welis

New member
אגב גם למארינס יש 'חיל אויר' משלהם, שלישי במספר...

אבל ה'צי' שלהם שייך ל-navy.
&nbsp
כדאי לבדוק ספרים מקומיים על הצבא האמריקאי ואיך תורגמו שם. מניח שאין סטנדרט, אבל תמיד כדאי להתרשם מאחרים.

מה שאני הייתי ממליץ זה

1. זרוע היבשה, הים והאוויר, כל אחת כפופה לראש המטות המשולבים באמצעות הרמטכ"ל הפרטי שלה.
2. הייתי כותב ראש זירת אירופה ולא את האקרונים המסובך שמופיע שם. וכך גם לגבי כל שאר בעלי התפקידים. אחרת זה יקשה על ההבנה, כין אם תכתוב באנגלית ובוודאי אם תתעתק.
3. למען הקריאה הקולחת הייתי מקריב קצת את הדיוק וכן כותב "הצי" במקום "זרוע הים".

4. אם זה אפשרי מבחינת הלקוח שלך, אולי שווה שתצרף נספח עם תרשים אירגוני עם כל התפקידים והדרגות ותפרט שם גם איך אתה קורא להם בגוף התרגום.

5. אם אתה רוצה לדייק במונחים, הייתי בודק בתרגומים של תום קלנסי - אני מניח ששם שיקדקו בתרגום כמו שהמחבר דייק בכתיבת המקור.

האמת היא שחשבתי על קלנסי (קראתי את כל ספריו במקור)

אני צריך לחפש את המרדף אחר אוקטובר האדום. בוודאי לא אשתמש במונחים זרוע...
כאמור אבדוק בקשריי בחיל הים (שאנשיו הם מחלק מקהל היעד של הספר) איך הם מתייחסים לתפקידים ולאקרונימים. חשבתי כי השימוש בהם תורם קצת לאווירה הימית-צבאית - אבל אני משוחד לאנגלית מאז "המרד על הקיין".
הלקוח הוא המחבר, איש צי ארה"ב לשעבר, כך שלא כל כך עוזר לבדוק איתו לגבי העברית.
אני שוב מודה לכל המגיבים.

האמת היא שאני התכוונתי שתספר לנו מה החלטת בסופו של דבר, אבל

אם אתה מוכן לשתף אותנו בתהליך ההחלטה - עוד יותר טוב מבחינתי.

sense9

Member
מנהל
אולי-

מבין כל משפחתה שחיה בהולנד, היא היחידה ששרדה את השואה

רינגו12

New member
תודה רבה ועכשיו....

איך היית מנסח את המשפט באנגלית. האם היית משפר ומשפץ את הניסוח?

למעלה