יש דבר כזה אומנות לחימה אלימה ../images/Emo41.gif ../images/Emo36.gif
מצטער להוציא אותך שהעולם התמים שאתה נמצא בו, אבל כן יש דבר כזה אומנות לחימה אלימה !! כמה שמצער אותי לומר זאת, אך חשוב מאוד שכאנשי לחימה נדע שקיימים דברים מהסוג הזה. אתה בוודאי שואל כיצד ובמה נמדדת רמת האלימות (אם בכלל) שקיימת באומנות לחימה, או ליתר דיוק - בצורת לחימה. יצא לי לראות מספר בתי ספר (ללחימה), בהם מלמדים את התלמידים להילחם וליצור אלימות. חלק מהגדולה של איש לחימה, זה לדעת ולזהות מצבים שעלולים להביא אותו להשתמש בידע שלו, וכמובן כיצד למנוע מלהגיע למצבים אלו. אך לצערי יש בתי ספר, שגם בצורת הלימוד (איך שהמורה מעביר שיעור), וגם בעצם התרגילים שמלמדים *לתקוף* לא מתוך הגנה, אלא לשם התקפה. הצורה שבה המורה מדבר עם התלמידים, נראית כאילו הם חיילים בצבא האדום, או משהו כזה, ואין שם שום סממן כלשהו לאיפוק וכדומה. מה שמצער אותי עוד יותר, זה שאנשים חושבים שצורת הלימוד הזו היא החיובית והטובה ביותר, ובי"ס כאלו הם מהפופולרים והמובילים בארץ... במקרה פגשתי תלמיד שלומד ומדריך בבי"ס מאוד ידוע, ודיברנו על התגוננות של סכין מול סכין. הוא הראה לי ארוכה על ידו, וסיפר לי שהוא נתקל ברחוב בבחור שתקף אותו עם סכין, ואחרי זה עם מברג ועוד כלי נשק, ואחרי שאותו בחור הפיל את התוקף לריצפה עם פנים מרוסקות וצלעות שבורות והמשיך להאבק איתו, אז אותו תוקף שלף שבר זעיר מאוד של סכין יפנית, ועשה לו את הצלקת הזו. כששאלתי את אותו בחור, אם הוא הוא היה מניח לתוקף אחרי שהוא נפל לריצפה עם פנים וצלעות שבורות - האם היום היתה לו הצלקת הזו ??? הבחור הזה הסתכל בי במבט מוזר, חשב לרגע, ואז מילמל משהו על כך שסביר להניח שהוא לא היה מגיע לצלקת הזו... וכל זה, זה תוצר ישיר של דרך הלימוד וצורת הלחימה. יש לא מעט אנשים, שכל מה שהם יודעים זה לתקוף, כי זה מה שלימדו אותם, וחבל שכך. לכן, תמיד כדאי לשים לב לאיזה בי"ס הולכים (או שולחים מישהו אחר) ללמוד, כי אחרת - הופכים להיות לתוקפים, ולא לאנשי לחימה.