התלבטות בקשר לאומנויות לחימה

מתלבטל

New member
התלבטות בקשר לאומנויות לחימה

מישהו יכול להסביר לי על אומנויות הלחימה האייקדו והטאקוונדו . מי מהם יותר אלימה ולמה ? מה יותר טובה ? מה צריך לכל אחת ואיפה יש מרכזים שלה בצפון באזור חיפה והקריות. ועוד שאלה , מה עלול לקרות לי אם אתקיף ילד בין 10 שמתאמן בכל אחת מהאומנויות הנ"ל תודה

../images/Emo6.gif

בן כמה אתה? אייקידו היא אומנות לחימה יפנית הגנתית, המבוססת על שימוש בכוח של היריב. היא לא אלימה, במובן של הרצון שלא לפגוע ביריב, תוך כדי הגנה על הלוחם עצמו. היא מדגישה עבודת בריחים והטלות על מנת לנטרל את היריב. טאקוונדו היא אומנות לחימה קוריאנית שמדגישה הרבה את עבודת הרגליים (בעיטות). היא יותר "אלימה" מאייקידו במובן שהיא התקפית יותר, וישנן תחרויות בין תלמידים, אבל גם היא אומנות לחימה, וככזו היא מחנכת לשליטה עצמית ולא לאלימות. לוחם מאומן באייקידו עלול להטיל אותך לרצפה או לנעול את הידיים שלך. לוחם מאומן בטאי-קוון-דו עלול בסבירות גבוהה יותר לבעוט בך מספר פעמים. מה עלול לקרות לך אם תתקיף ילד בן 10? אתה עלול ללכת למנהל בית הספר בו אתם לומדים ולקבל עונש אם תנצח, ולצאת עם פנס בעין אם תפסיד... אריאל.. נזכר בקטטות שלו מימי התיכון העליזים... לא עליזים ככה !

Great Blue

New member
אנסה להסביר לך פעם אחת ולתמיד

אין דבר כזה אומנות לחימה אלימה!!! רק לוחמים ותלמידים גרועים. אייקידו מבוססת על הג´יאו ג´צ´ו שללא ספק מכירה את נקודות הכאב ועלולה להכאיב עד מאוד כאשר תוכל באמת להכות באמצעותה. אייקידו מבוססת על הרמוניה והאמונה השרויה בין התלמידים היא שכאשר פצעת את התוקף- נכשלת בביצוע התרגיל, אם תחשוב לרגע אתה גם תראה כי אין תחריות אייקידו וזאת מאחר והתלמידים לא עובדים על התקפות כמעט! זאת לא רוח האומנות. אייקידוקה לומד להגיב למכה קשה בתגובה רכה (אין יאנג) וכך להתחבר לתוקף. טאקוונדו היא אומנות נמרצת וקופצנית העושה שימוש גבוהה במכות רגליים אבל רוח האומנות גם כאן היא לא לחנך לתקיפה אלא לשלווה פנימית עם עצמך . לגבי ילד בן 10, ובכן אייקידו מיועד לגילאי 14 ומעלה וטאקוונדו לא מספיק ללמוד הרבה עד גיל 10 והרבה מהזמן מושקע במשמעת וחישול ראשוני של הגף (גמישות, חוסן) . שנה את התפיסה שלך ואם ברצונך באלימות - קרב מגע הוא הספורט שלך.

יש דבר כזה אומנות לחימה אלימה ../images/Emo41.gif ../images/Emo36.gif

מצטער להוציא אותך שהעולם התמים שאתה נמצא בו, אבל כן יש דבר כזה אומנות לחימה אלימה !! כמה שמצער אותי לומר זאת, אך חשוב מאוד שכאנשי לחימה נדע שקיימים דברים מהסוג הזה. אתה בוודאי שואל כיצד ובמה נמדדת רמת האלימות (אם בכלל) שקיימת באומנות לחימה, או ליתר דיוק - בצורת לחימה. יצא לי לראות מספר בתי ספר (ללחימה), בהם מלמדים את התלמידים להילחם וליצור אלימות. חלק מהגדולה של איש לחימה, זה לדעת ולזהות מצבים שעלולים להביא אותו להשתמש בידע שלו, וכמובן כיצד למנוע מלהגיע למצבים אלו. אך לצערי יש בתי ספר, שגם בצורת הלימוד (איך שהמורה מעביר שיעור), וגם בעצם התרגילים שמלמדים *לתקוף* לא מתוך הגנה, אלא לשם התקפה. הצורה שבה המורה מדבר עם התלמידים, נראית כאילו הם חיילים בצבא האדום, או משהו כזה, ואין שם שום סממן כלשהו לאיפוק וכדומה. מה שמצער אותי עוד יותר, זה שאנשים חושבים שצורת הלימוד הזו היא החיובית והטובה ביותר, ובי"ס כאלו הם מהפופולרים והמובילים בארץ... במקרה פגשתי תלמיד שלומד ומדריך בבי"ס מאוד ידוע, ודיברנו על התגוננות של סכין מול סכין. הוא הראה לי ארוכה על ידו, וסיפר לי שהוא נתקל ברחוב בבחור שתקף אותו עם סכין, ואחרי זה עם מברג ועוד כלי נשק, ואחרי שאותו בחור הפיל את התוקף לריצפה עם פנים מרוסקות וצלעות שבורות והמשיך להאבק איתו, אז אותו תוקף שלף שבר זעיר מאוד של סכין יפנית, ועשה לו את הצלקת הזו. כששאלתי את אותו בחור, אם הוא הוא היה מניח לתוקף אחרי שהוא נפל לריצפה עם פנים וצלעות שבורות - האם היום היתה לו הצלקת הזו ??? הבחור הזה הסתכל בי במבט מוזר, חשב לרגע, ואז מילמל משהו על כך שסביר להניח שהוא לא היה מגיע לצלקת הזו... וכל זה, זה תוצר ישיר של דרך הלימוד וצורת הלחימה. יש לא מעט אנשים, שכל מה שהם יודעים זה לתקוף, כי זה מה שלימדו אותם, וחבל שכך. לכן, תמיד כדאי לשים לב לאיזה בי"ס הולכים (או שולחים מישהו אחר) ללמוד, כי אחרת - הופכים להיות לתוקפים, ולא לאנשי לחימה.

שיקה

New member
נכון, אבל -

הי סלבו, זה נכון מאד, אבל צמד המילים "אומנות לחימה" מורכב משתי מילים: אומנות וליחמה. כל אחד יכול לשים את הדגש היכן שהוא רוצה. מי ששם את הדגש על האמנות, וודאי יואשם ברכרוכיות, ומי ששם את הדגש בלחימה יואשם בתוקפנות. הלא כן ? תלוי בנטיות הלב שלך ובתבנית נוף ילדותך. האמת, כמו תמיד, נמצאת באיזון שבין שניהם וביכולת לנתח נכונה את המצב בו אתה נמצא. ואפרופו, יהיה חומוס של חליל היום ?

aiki-freak

New member
../images/Emo45.gif מסכים במאה אחוז

גם אני נתקלתי בבתי ספר כאלו ובמורים כאלו... ולצערי הם רק הולכים ומתרבים כי התלמידים של התורים הללו באיזה שהו שלב הופכים למורים בעצמם... "המזל" הוא שתלמידים ומורים כאלו "נשחקים" מאוד מהר... כפי שאמרתי בעבר...לא כל "אמן" לחימה הוא אמא תרזה...

R.Z

New member
דגש על אלמנטים באומנויות לחימה

אומר לכם בקיצור ובלי כל מיני פילוסופיות אנו חיים במערב וההבדל בין המזרח למערב שלהם יש סובלנות ללמידה רוחנית שאת רוב מרבית חייהם הם הם משקיעים ברוחניות ופילוסופיה לכן אין להם את השחצנות והיהירות והאגו הנפוח שיש ללוחמים במערב שהכל אצלם רק כח ואת התחלס של "ללמוד כדי לכסח" לכן לעולם אין לעשות השוואה בין לוחמי המזרח ללוחמי המערב כי הייחס המנטאלי בין שתי התרבויות הם שמים וארץ

Zeev Foux

New member
רוחניות במזרח ובמערב

אתה צודק לחלוטין, במזרח הם שם ממש פילוסופים ורוחניים לדוגמא לוחמי איגרוף תאילנדי שעושים את הכל מתוך פילוסופיה והרמוניה עם היקום. (שמעת על הרעלות מקורות מזון הדדיות בין בתי הספר מתחרים? מאד נטול אגו...) לדוגמא הארגונים היריבים למורים שקמו בסין ושההשמצות ההדדיות הביאו אותם להתכתשויות ולמעצרים כתוצאה מהשמצות והלשנות הדדיות, הכל הרמוניה הדדית. בעצם הדוגמא הטובה ביותר להעדר שחצנות ואגו היא גישת מעמד הסמוראים ביפן להתפשטות האימפריליסטית ולניצול המקומם של הנתינים במדינות הכבושות (ראה ערך שפחות המין הקוריאניות, טבח ננקינג ועוד) שעשתה יפן במהלך מחצית המאה הראשונה של המאה ה20. זוהי ללא ספק גישה רוחנית פילוסופית אמיתית. או אולי הדוגמה הטובה ביותר היא האופי הרגוע של ההפגנות בקוריאה או הוויכוחים בבית הפרלמנט בטאיוואן המעידים על גישה כללית בחברה המזרחית של ביטול האגו והיעדר שחצנות. הרי הכיסאות שהם זורקים אחד על השני בפרלמנט מעידים על עולם רוחני עשיר ושאיפה מתמדת להתפתחות הרמונית עם היקום וציבור הבוחרים... תשע שנים רצופות מחיי למדתי אומנויות לחימה במזרח (טאיוואן והונג קונג), ועוד שנה שנתיים הייתי שם בזמן מצטבר של ביקורים. האמן לי, אין שום הבדל עקרוני ביננו (הישראלים) לבינם (הסינים). לא ביחס המנטלי, לא בשחצנות ובאגו, לא ברצון לדרוס אחרים בדרך לפסגה. ההבדל היחידי שיש הוא בין אנשים, אבל בשביל להבחין בין שחצן וצנוע לא צריך להרחיק למזרח...

R.Z

New member
GREAT BLUE

תן לי לתקן אותך קרב מגע להבדיל מאומנויות לחימה אחרות שם דגש על הגנה עצמית בלבד שם אין לך את כל העקרונות של הקראטה הטאי קוון דו וכ"ו שם אתה לומד להגן על עצמך באופן מאד בסיסי שם אין יחס לקאטות כמו בקראטה שם מקנים לך את הדברים הכי פשוטים ובסיסים של "להגן על עצמך" אין שם תורה ופילוסופיה רוחנית כמו באומנויות המזרח הרחוק אך למרות כל זאת ואני הייתי בקרב מגע זה ממש ממש לא גובל במעמד של אלימות אלא הגנה עצמית בלבד תודה רן

למעלה