התלבטות בעד ונגד.

eyal kon

New member
התלבטות בעד ונגד.

אני בטח שכל העונים לשאלה שלי הם בטח דוגלים בחשיבות של יציאה למסע לפולין. אבל אני מבקש ממכם לנסות ולהיות אובייקטיביים בבקשה ולענות לי על השאלות כך. אני ממש מתלבט אם לצאת למסע או לא. הציפיות שלי מהמסע הם לא להעמיק את הידע על מה שקרה (כי את זה אפשר לעשות מספר ובהרבה פחות כסף) אלא שהמסע אולי יגרום לי לשינוי תפיסה על מה שהיה ו"יחאיר את פני" לדברים שמפה אי אפשר לראות. האם לדעתכם זה מה שיקרה? או שאני אתאכזב? כי תכלס אני יצא בשביל שינוי תפיסה על השואה או חשיבה שונה שאולי תבוא בעקבות המסע ולא בשביל "להעמיק את הידע על השואה"... ולגבי הכיף עצמו מנסיעה לחו"ל. תכל"ס המקום האחרון שהיה עושה טיול כיף לחו"ל זה לפולין, ככה שזה לא משחק תפקיד בהחלטה שלי. תודה רבה על התשובות,

ההתלבטויות שלי למסע היו

לי היה המון התלבטויות בהתחלה חשבתי שאסע לבד. בלי חברים. לא רציתי לסוע. אבל הכרתי בפגישות לפני הנסיעה. וחביםר וחברים שלי יצאו אז נסעתי. כל הקטע של הלאומיות במסע. ללכת עם דגלים לשיר תקווה וכאלה. הפריע לי. כל הקטע של הכיף. יהיה לי כיף בטיול... ידעתי שאני אהנה. ופחדתי שזה יהרוס לי. אבל הבנתי שאי אפשר להיות כל הזמן עצוב וחייבים לאזן את זה

זה הפריע לי כי

(ואני יודע שזה יפגע פה בכל כך הרבה אנשים) אני לא חושב שצריך להגיע לשם עם כל המטען של מדינת ישראל. אנחנו הולכים לשם כדיי לזכור ולכבד את המתים. אנחנו הולכים לשם כדיי ללמוד ולראות מה היה שם ומה מוסר ההשכל. כשם שהנורווגים שהולכים לשם (ויש המון) וכשם הצרפתים שהולכים שם וכל העולם שמגיע לשם, לא מגיעים עם דגלים ולא שרים תקווה בקוליי קולות לפי דעתי גם אנחנו לא צריכים לעשות את זה. ואת הקטסים שנאו עושים לא צריכים להיות מעורבים בזה שיש לנו מדינה. וכל מי שלא מקבל את הדעה שלי, אותו אני מכבד ואני מסוגל להבין את דעתו, רק היא לא כשלי ובבקשה לא לצעוק עליי ולא לשלוח מסריי נאצה!

•BluEyeS•

New member
אני לא אצעק עליך חח :)

אבל זה לא קשור לנורווגים או לצרפתים או למי שלא מבקר שם הקטע הוא שאנחנו באים ממדינה יהודית, שקיימת בין שאר הדברים כדי לספק מקלט ליהודים נרדפים מארצות אחרות. מדינה שמונעת עוד שואה לעם היהודי. אני הרגשתי כל כך גאה להסתובב עם דגל על הגב באושוויץ, להחזיק את הדגל בטראבלינקה (גם אם זה היה לדקה) ולשיר את התקווה שכל אלה מסמלים את המדינה שלנו. שלנו!

אוקיי אני מכבד ואת הדעה שלך

אבל לי קשה עם זה. כשם שרוסים באים לשם ולא שרים את ההמנוון ולא באים עם הדגל גם לדעתי אנחנו לא צריכים לבוא ככה. לרוסים נרצחו המון אנשים. והודים ולא יהודים. והם לא עושים את "החגיגה" שאנחנו עושים

shklar1

New member
אני מכבד את דעתך, אבל תרשה לי להגיב

"חגיגה"
... בוא נתחיל בעובדה שרצח היהודים בתקופת מלחמת העולם השניה היה רצח עם, מעשה איבה שמיועד לרצח של כל הגורמים ה"מפריעים" לסדר החדש באירופה כפי שראה אותו היטלר. נכון, מבצע נרצחו גם מאות אלפי חולי נפש, הומוסקסואליים, נכים, חולים, שחורים וכו' - אבל כאן אין שום דבר שמאגד אותם לקבוצה כלשהיא. רוב האנשים הללו באו ממקומות שונים מאירופה ומאוכלוסיות שונות. הצוענים באירופה גם הם עולים מדי שנה אבל אצלם הבעיה העיקרית היא שאין להם במה להתגאות אחרי 60 שנה, אין מדינה לצוענים והם פזורים סביב אירופה. כל עניין הגאווה במדינת ישראל מראה סוג של נצחון מסויים וביטוי של יצר הנקמה. הנה, אנחנו, דור שני ושלישי של ניצולי שואה, נערים ונערות בריאים וצוחקים, מגיעים על המקום הטראומתי ביותר בעבור העם היהודי בכל תקופותיו. במלחמת העולם השניה נהרגו הכ-54 מיליון בני אדם. כ-6 מליון הם אחוז לא מבוטל מן המספר הזה, אבל עדיין בהשוואה ל-54 מיליון זה לא מספר עצום. יש לכם מושג כמה רוסים נהרגו במלחמה
הרבה, הרבה מאוד. לפי דעתי אפילו יותר מיהודים אבל זה נעשה בקרבות. בכל מלחמה בייחוד בסדר גודל בלתי יאמן של כזה יש מאות אלפי הרוגים. אבל במקרה של העם היהודי הרצח היה מכוון, לא כחלק ממלחמה, הוא היה פשוט במטרה להשמיד את העם. היטלר ניסה להמנע מלחימה ברוסים ובצבאות אחרים, לא היה לו עניין לחסל רוסים. העם שהושמד בתקופת השואה הוא העם היהודי, ואף אחד לא מכחיש שנרצחו גם מאות אלפי צוענים, שחורים וכו'. אנחנו בתור עם יהודי מזכירים אותם מתוך אות של כבוד, אבל כמובן שמים דגש חזק מאוד על מה שעבר על עמנו. זאת זכותינו המלאה להיות גאים בלאום שלנו וזה בהחלט לגיטימי ומרגש להגיד - אנחנו כאן, ואנחנו גם נצא מכאן בחיים.

זכותך המלאה להרגיש גאה בלאומך

וזה עניין שלך ובכיף ךגיטימי. אני לא רואה את זה ככה.\ אני חושב שהיצר נקמה שכולם מדברים עליו הוא לא טוב ולא בריא. ותאמת מראה שיש עדיין שנאה. וחבל. למה הומואים לא הולכים על דגל הגאווה שם?

deebeebee

New member
אנחנו לא שם כמו כולם

המוני הנורווגים, הצרפתים, וכל האחרים, לא הולכים לראות היכן נרצחו בני עמם. אנחנו כן! אינני חסידה של הטיולים למחנות ההשמדה אבל חשוב לזכור שמחנות אלה נועדו להשמדת עמנו ולא להשמדת הנורווגים, הצרפתים וכל השאר. לדגל הישראלי יש בהחלט מקום חשוב, ואין מקום להשוואה בינינו לבין האחרים.

אנחנו נועדנו להשמדה יחד עם

רבים אחרים וחבל שיש אנשים שחושבים שהשואה קרתה רק ליהודים וחבל שיש אנשים שמאמינים שמלחמת העולם השנייה התחוללה הגלל "הבעיה היהודית". נכון שאנחנו מרגישים ייחוד מעבר לאנשים אחרים שנרצחו שם. וזה לגיטימי. ואני מבין. אבל לא ככ מסכים עם זה

deebeebee

New member
ועוד יותר חבל שאתה לא קורא

ספרי הסטוריה ולומד שקיים הבדל בין השואה היהודית לבין בעיות שהיו ל"אחרים"!

חמודה היסטוריה אני יודע והמון

תפתחי קצת את הראש ותרחיבי קצת אופקים ותראי שאין כזה הבדל ענק. זה מש שמלמדים אותך פה. זה מדינת ישראל שמנסה לגרום לך לחשוב שישראל היא מסקנה יהודים מסקנים וכולם אנטישמים

תסלח לי אבל אתה מדבר ממש שטויות

מאיפה אתה מוציא את זה ? הפתרון הסופי נועד בראש ובראשונה להרוג את היהודים כי היהודים גוזלים את העבודה כי היהודים הם תת אדם וכל שאר האידיאולוגיה הנאצית אחר כך מה שהם רצו זה לחסל את המיעוט בישביל המלחמה השניה שהיתה בישביל להשתלט על העולם כמו שהתוכנית של היטלר שנקרא תוכנית הרייך של 1000 השנים אז בבקשה אם אתה לא יודע פרטים אני מבקש ממך בבקשה אל תשנה את ההיסטוריה

היסטוריה זה לא משהו אובייקטיבי

אותך בבצפר מלמדים משהו אחד. תפתח קצת ספרים תלמד תברחיב ותראה שמה שמלמדים אותך הוא לא תמיד הדבר הנכון. הצודק (?).

תאמין לי שאני מבין

קצת לא הרבה בנושא הזה אז תעשה לי טובה מי שבנינו צריך לפתוח ספרים לשבת על התחת ולקרוא זה אתה ..!! אז תעשה לי טובה ודי להמציא או לשנות את ההיסטוריה בלי שום ביסוס אם תביא לי אתר ספר שכתוב שזה לא היה מכוון ליהודים א ני יורד בפניך את הכובע ויגיד טעיתי רק תביא

../images/Emo45.gif

מגעיל שאנשים מנסים להמעיט בכוונה של הנאצים זה לא היה מכוון כלפי היהודים בכלל לא, בגלל זה ריכזו יהודים מכל העולם בגטאות בגלל זה ריכזו יהודים במחנות השמדה בגלל זה נרצחו 6 מיליון יהודים כי זה לא היה מכוון להיודים או כמה הגיוני

למעלה