אתה צודק במה שאתה אומר, אבל... (!)
זה עדיין לא אומר שאתה צריך לזלזל כל כך במה שאחרים אומרים. כי שניכם אומרים דברים נכונים, רק שכל אחד מדגיש חלק אחר מהמציאות, וזה נראה כאילו יש סתירה. ובתכלס, אין. נכון, לנאצים היה מאוד מאוד חשוב לכבוש את העולם, ובמסגרת הכיבוש הם רצו להשליט את האידאולוגיה הנאצית. אחד העקרונות החשובים ביותר של האידאולוגיה, אם לא החשוב ביותר, הוא שהארים הם גזע עליון, ויש את הגזעים הנחותים יותר, כאשר היהודים הם הנחותים ביותר. הסאלבים, למשל, אמורים לשרת את הארים. היהודים פשוט צריכים להעלם. לכן, בשביל ליישם את האידאולוגיה הזו הם התחילו בכיבוש הארצות, בהן היו עמים נחותים יותר מהגרמנים, וכן התחילו בהשמדת היהודים. פשוט את השאר הם לא היו צריכים להרוג, אבל את היהודים כן. בכל מקרה היחס הוא אותו יחס לכולם, רק שאת היהודים הם שונאים יותר. בכל מקרה הם רצו לפגוע בכולם, רק שביהודים הם רצו לפגוע בדרך שונה, שע"פ אמות המידה המקובלות בחברה כיום, הן מאוד מאוד אכזריות. כזכור, הנאצים לא הרגישו שהם עושים משהו רע - הם עשו את זה בשביל מטרה "טובה" מבחינתם. בקשר לזה שבמלחמה יש הרוגים - אתה אומר את זה כאילו זה לא בכוונה. אופס! הטלנו פצצה, ובטעות נהרגו כמה אנשים... אופס! ריססנו כדורים בכיוון החיילים האלה והם... מתו... אוי! חבל! לא! הרי מטילים פצצות ויורים על חיילים בשביל שהם ימותו. במלחמה, פשוט, לשני הצדדים יש צבא, וכח, יחסית, שווה - והחיילים משיבים מלחמה וגם מגינים על עצמם. במלחמה עם היהודים זה היה נורא קל, כי לנו לא היה צבא, לא ממשה ידענו להגן על עצמינו והתקיפות בחזרה היו מאוד מאוד מועטות וחסרות סיכוי. אז פשוט זה לא נראה לך מלחמה. אבל הרצח של החיילים והאזרחים במלחמה הוא מכוון בדיוק באותה מידה כמו הרצח של היהודים. רק שמלחמות יש כל הזמן, ואנחנו רגילים. ולהשמדה המונית - לא. בגלל זה זה נראה כל כך מזעזע. הפתרון הסופי - נו... הוא התחיל ב-42 והמלחמה נגמרה ב-43. זה דיי לקראת הסוף. הרי הם העלו אותו מלחתכילה כי הם ראו שהמצב בחזיתות לא טוב, והם רצו להספיק להשמיד כמה שיותר יהודים עד שמגיע סוף המלחמה. אם הדברים היו קורים כמו שהם תכננו, כלומר אם הם היו באמת מצליחים לכבוש את העולם (חס וחלילה) אולי הם לא היו כל כך בלחץ להשמיד אותנו... אבל אין לדעת... בנוסף, אני מצטערת עם העלבתי אותך (או משהו) כשאמרתי שנראה לי שלא השקעתם מחשבה במה שהוא אומר. אבל אני דבקה בדעתי שהדעות שיש לכם הם תוצאה של חינוך. אולם אני מוסיפה עכשיו (כי אני באמת לא מכירה אותכם) - משפט זה לא תקף למי שלא היה חלק ממהערכת החינוך בארץ. כי פשוט ככה מערכת החינוך בארץ עובדת - היא מחנכת אותנו לחשוב שהעם היהודי הוא מסכן, ושכולם שונאים אותנו, ושכולם מקנאים בנו, כי העם היהודי הוא גם חכם ומוכשר, והוא עם חזק, והמדינה שהוא הקים בדם ויזע היא מדינה לתפארת, והיא מחנכת לפטריוטיזם ולאומיות. זה גורר דברים לא טובים, כי פשוט יש אנשים שלוקחים את זה הלאה ללאומנות, ואפילו כמעט שנאה כלפי מי שהוא לא יהודי... חבל.