התלבטות בעד ונגד.

Barbie G

New member
שמע...

יום לפני הייתי כולי בלחץ אטומי של מה לעשות... באמת כל כך פחדתי מלחזור שונה מלחזור בשוק ולא לצאת מזה לעולם... אין פשוט פחדתי! הייתי כל כך לחוצה!!!! והמסע עמצו היה מושלם! היה הדבר הכי טוב שיכולתי לבקש! החברים הכי טובים שלי עכשיו הם הרבה יותר מאלה שהיו לי לפני המסע... אנחנו גוש שולט בביצפר! המסע שווה כל רגע!!!! לא משנה עם מי אתה יוצא לממה אתה תכיר כ"כ הרבה אנשים חדשים!!!! זהו לדעתי... תצא! חיוךךך!

לונושקה

New member
ממ...

גםם אני כמה שעות לפני הטיסה פשוט נכנסתי לחרדה מזעזעת כשבאתי להגיד ביי לאמא שלי כי היא הלכה לישון פשוט התחלתי לבכות ממש,ואמרתי שאני לא נוסעת ושהיא תסע במקומי,וממש בכיתי,והיא מסכנה ניסתה להרגיע אותי ואחרי זה אבא שלי דיבר איתי קצת(הוא היה שם לפני כמה שנים) ואמר לי שכשנגיע לדיוטי פרי כל הפחד כבר יעבור לי,וכמו שהוא אמר,הוא ידע חחח באמת,אפילו שכבר ירדו מהאוטובוסים לשדה התעופה כבר הרגשתי יותר טוב.... והיה לי מסע מדהיםם באמת מדהייייייים!!! הילדים מדהימים,המורים של הקבוצה שלנו מדהיימיםם ,של הקבוצה השניה קצת פחות חחח,הניצולה שהייתה איתנו מדהייימההה!! ולי אישית זה שינה את התפיסה בנוגע למוות,ובנוגע לארץ ישראל... ואני לא יודעת אויל יש עוד דברים שהם לא במודע שלי כרגע

אביגל ג

New member
אצל כל אחד זה שונה. וזה דבר אישי.

איך שזה משפיע עליו, וכו'... אבל לגביי זה שינה אותי. אומרים לי שהשתניתי, שהתבגרתי. את המוות אני לוקחת כדבר הרבה יותר מפחיד. מאז אני נחרדת מכל דבר שעושים לנו (כגון פיגועים וכו'...), לדוגמא הפיגוע בשוק הכרמל בת"א ביום שני האחרון, זה בעירי, איפה שאני גרה. ממש נכנסתי ללחץ. אגב, יש ב-103 תמיד בבוקר בין 7 ל-8 תוכנית בשם התקווה. בסוף יש את התקווה בביצוע של מאיה בוסקילה. כשאני מתחילה מאוחר בימים מסויימים, אני לא יוצאת מהבית עד שאני לא שומעת את זה. הדברים התחילו להיות משמעותיים יותר בשבילי. אני רואה את התגובות של אחרים שלא היו בטיול ובפולין בכלל לגבי התמונות. זו תגובה אחרת. קל לצלם ולקוות שאחרים יראו ויבינו מה היה שם. אבל זה לא. זה לא מתנהל כך. גם כשהייתי שם זה לא השפיע עליי. הרגשתי שציפיתי ליותר ממה שהעיניים שלי רואות. אבל כיום, אחרי שחזרתי וכמעט חודש מאז שטסתי לפולין, אני מרגישה שהשתניתי. ושוב, זה אישי. לפחד להתאכזב...זה אישי. זה תלוי איך מארגנים את הטיול, איך האנשים שמסביבך, זה גם משפיע. אני חושבת שהמחשבות שלי והכל בקשר לשואה לא השתנו. תמיד חשבתי שזה נורא ושזו התנהגות לא אנושית. אבל כשאתה רואה את זה, אני לפחות לא הבנתי, לא שינה לי כלום. אתה מדמיין אותם (אני ככה לפחות) סגורים במקום בלי אפשרות לצאת, כשבפועל אתה רואה חדר שיש חלונות ואתה חושב לעצמך איך הם לא יצאו מהחלונות? זו סתם מחשבה שחולפת לך בראש באותן שניות. אבל כשאתה חוזר לארץ זה משהו אחר. אין כמו לנחות בארץ ולאחר פחות משעה לשיר את "אין לי ארץ אחרת". זה הדבר הכי שווה, הכי מרגש הכי מדהים שבעולם. אני ממליצה לך לצאת. אני ממליצה בשביל כל אחד שיצא. גם אם הוא חושב שזה לא מתאים לו. כי פשוט אי אפשר לדעת למה לצפות. כל אחד לוקח את הטיול לנקודות אחרות בחיים שלו. אני כל הזמן אומרת שאני כ"כ רוצה לחזור לשם, לחזור לחוויה הזו...

eyal kon

New member
אביגל

אמרת שזה לא שינה לך כלום בקשר לתפיסה על השואה, זה אחד הדברים שבגללם אני כן יצא למסע, שזה ישנה לי משהו בתפיסה. אבל אני חושב שזה אישי לכל אחד. למישהו ספציפי זה לא ישנה כלום ולאחר זה ישנה הכל...

אביגל ג

New member
נכון, אני חושבת שזה לא שינה אצלי

כלום מבחינת השואה...כלומר הבנתי יותר, אבל מבפנים זה עוד לא עשה לי משהו, מפנה חד...אני תמיד הייתי המומה מהשואה, שזה דבר לא הגיוני. מבחינת השואה אני לא שמתי לב לשינוי בי. זה לא שהייתי בעמדה שהשואה זה דבר לא הגיוני..לא הכחשתי את השואה...אני הייתי ואני עדיין אחת שמאמינה שהשואה הייתה ושהיא נוראה, ושזה מעשה לא אנושי. מבחינת השאר, אני רואה אט אט שאני משתנה, מצידי, אין כמו לשיר את המנון התקווה
תמיד אמרתי שיש לנו ארץ נהדרת. אבל הבעייה שיש לנו עם חרא. תסתכלו על הישראלים. רק היום גנבו לי פלאפון מהתיק (טוב, אני פורקת תסכול...). אני בטוחה שזה אישי לכל אחד. זה גם תלוי באיזו תפיסה כל אחד בא למסע. אני מאחלת לך שתהנה שם עד כמה שאפשר וזה יעניין אותך במידה המקסימלית

AKA1

New member
יש עוד מישהו שאחרי המסע

לקח את השואה את המוות כדבר יותר מפחיד? לכולם זה ככה? אני מקווה שלא לי יש סיוטים כל יום על זה ואם זה יתגבר בעקבות המסע אז לא שווה לי לצאת

אביגל ג

New member
לא לא לא

אין לי סיוטים על זה, אני לא חולמת על זה בלילה, אבל בגדול... זה לא לכולם ככה, לכל אחד זה משהו אחר. אני ממליצה לך לצאת למסע הזה כי הוא שווה הכל. באמת הכל.

אמממ כנסו כולם../images/Emo26.gif

לא קראתי את כל ההודעות פה..כי פשוט אין לי כח לקרוא הכל,אבל קראתי חלק,ואני לא יודעת אם כבר אמרו את זה בשירשור כי לא קראתי הכל. אבל בהתחלה,המכחישי שואה פשוט הכחישו את הקיום של השואה,אבל בשלב מאוחר יותר הם נהייו יותר מתוחכמים והם אומרים שוואלה נרצחו 6 מיליון יהודים...אז מה?!..נרצחו גם 23 מיליון רוסים..ועוד הרבה אחרים. אבל ההבדל פה בין הרוסים ליהודים הוא,שהרוסים והצרפתים והנורווגים והפולנים שהרגו אותם בגלל שהם עזרו ליהודים,יכלו להימנע מזה. והיהודים-לא. את היהודים רצחו בגלל היותם יהודים.נקודה. וזה בדיוק ההבדל,שהרוסים יצאו למלחמה נגדם,הם יכלו להימנע,היהודים בסה"כ היו בני אדם,יהודים,שחייו את החיים שלהם,אבל לפי תורת הגזע הם לא נחשבים כבני אדם,ולכן מותר להרוג אותם ולעשות עליהם ניסויים,כי הם לא בני אדם.

תיקון קטן...

היהודים בהחלט נחשבו בני אדם, רק בני אדם נחותים במיוחד. נחותים עד כדי כך שאפשר בלי בעיי להשוות אותם לעכברושים או לכלבים. חוץ מזה, מוות זה מוות, וזה עצוב אותו הדבר, אם לא הרבה יותר, שמישהו נרצח במלחמה, ושמישהו נרצח בדרך אחרת. חוץ מזה, שאני עדיין חושבת שזו הייתה מבחינתם מלחמה ביהודים, רק שהם עשו את זה בשיטה מאוד יעילה, ואכזרית,וגם זה היה להם מאוד קל כי לא היה לנו שום כח התנגדות... (עכשיו, לעומת זאת, יש לנו, ואנחנו רשאים להיות גאים בזה, לדעתי...)

למעלה